Så saktar vi ner...

Blir ett litet break innan onsdag nu, för jag har helt enkelt slut på inspiration. Vill ni höra om hur mycket jag tröttnat på att träna Enjolras men ändå gör det?
Nej. Tänkte väl det.
 
 
Så bloggen är inte bortglömd. Jag har bara, för tillfället, ont om saker att skriva. Sen känner jag mig inte så kry heller.
 
 
 

Angående mat och vatten...

Inte minst nu när man kan ha fler hästar så vore det gött om man kunde fylla på hinken trots att den inte är tom.

Det är ju lite jobbigt om man har tre hästar och bara har vatten så att det räcker till två,

Alternativt kunna fylla på i stallet.

 

Mängdrabatt på hö vore väl också ganska gött, att kunna köpa t ex en bal (med kanske 10 portioner?) för, säg, 400-450 shillings? Så kan man spara lite på det och inte behöva fylla hela väskan med hötussar heller. Utan pressa ihop det till ett.

 

Förlåt för inaktivitet idag också, jag passade på att sova ut och sedan vila halva dagen, för att sedan dra hem till min mamma och titta på Face Off (programmet. Inte filmen.)

Med andra ord har jag helt enkelt prioriterat annat över spelet.

 

Also.

 

Den här västen.

Det är himla synd att den inte finns i den marinblå färg jag annars har på jackan nu förtiden. Hade lätt köpt den direkt!

Här är den i rött, i alla fall. Men det ser inte så bra ut med mina röda byxor till :p

Justins häst - önskeuppdrag.

Jag har ett förslag på ett uppdrag nu, gällande Justins häst.

 

Att flytta hästen från Kittelkärr till Valedale och druiderna, kanske in i virveln? Det skulle ta pisslång tid, för jag tror inte att hästen direkt rör sig i full galopp, men det skulle ju ändå ha någon form av betydelse i storyn?

Som det ser ut nu står Justins stackars hästkrake hos Pi – en otrygg plats. Med tanke på att Pi jobbat för DC, och DC varit hos henne i Kittelkärr förr så borde de om inte annat kolla läget och se vad som faktiskt hänt med Pi – och hämta Justins häst, med tanke på att han nu har joinat dem och hästen var tänkt att bli förvandlad själv?

Så, vart kan man placera en eftertraktad häst - I ett vanligt stall? Nja, vill man verkligen att ett vanligt, hederligt stall ska få besök av mörkerryttare? Nej, då är det väl en klok idé att föra den stackaren till ett säkert ställe – typ druiderna. 

 

Lite tips på hur man sparar starcoins.

Hej!

 

Jag tänkte ge lite spartips nu när det är aktuellt med nya hästar, och till hästarna utrustning och så vidare.

 

Det är då starcoins vi ska spara, då dessa är mest värdefulla och svårast att få.

 Tips 1:

Jag har själv 8000 starcoins som bas. Det innebär att om jag skulle hamna under 8000 starcoins på ett inköp (vilket jag gjorde när jag köpte Enjolras) så får jag inte köpa någonting för Starcoins förrän jag är uppe i minst 8000 igen. Jag låtsas med andra ord att jag ligger på minus om jag har under min ”bas”

Och ja, 8000 kan anses som väldigt mycket för vissa, men jag har å andra sidan spelat länge nu, och varit ganska sparsam.

Men det är själva principen, det måste inte handla om mycket pengar för att vara en bas. Men jag kan ju rekommendera er som är ganska fattiga (eller åtminstone anser er själva som fattiga) att ni sparar upp till ett valfritt mål och sedan använder detta som bas när ni väl är uppe där.

Med tanke på att jag gick back cirka 300 sc med Enjolras, så fick jag inte köpa någonting på tre veckor. Eftersom det tar tre Star riderveckor att få ihop 300 i veckopeng.

 

Tips 2: Shillings!

Shillings är ganska ovärda, men det är å andra sidan bra. Köp det som du måste köpa med shillings. Om du inte kan spara ihop till det – hur sugen är du då på att köpa det, egentligen?

Sedan finns det ju saker som inte GÅR att köpa för shillings. Då är tipset – vänta en vecka. Då kan du förhindra impulsköp.

Hö är t ex skabbigt billigt med SC, men å andra sidan behöver du bara fixa sysslorna i ett stall så har du snart hö och lite extrapengar i Shillings, och har sparat ett par starcoins.

Dessutom räcker det med att ge hästen hö en gång om dagen så att den dagliga skötseln är fixad. Hästen kommer inte må sämre imorgon bara för att du avslutar spelet med röda ikoner, sålänge du har gett den mat och all skötsel någongång under dagen. All annan skötsel kan man göra så mycket man vill, jag brukar av mer rollspelsaktiga skäl rykta flera gånger om dagen. Men hö behöver man inte pressa i mer än nödvändigt.

 Passa på att göra dagliga uppdrag, har ni ont om tid: prioritera de som ger 70 shillings. Det är oftast de äldre uppdragen.

En annan ”fälla” är transporten, den ser billig ut om man använder starcoins, men många bäckar små – använder man den tio gånger har du förlorat halva veckopengen.

Så, försök tänka smart. Stället du ska till – finns det någon smidigare väg? Var ligger ditt hemstall, skulle det gå snabbare om du tog dig dit först?

 

Fundera också på HUR sugen du är på benlindor, svansrosetter, manrosetter och frisyrer. Kan du matcha dem och använda mycket? Försök vara ekonomisk. Klart man ska unna sig saker - men nu kommer jag ju bara med tips för att strama åt budgeten lite. 

 

Detta är då vad som fungerar för mig, som känner att jag inte vill köpa extra starcoins när jag ändå lagt pengar på ett LT (jag har, irl, en budget på hur mycket jag får lägga på spel.) 

Bara ett litet snabbinlägg.

Om du vägrar lära dig hur kartan fungerar, och vägrar läsa uppdragsinformationen.
Då är det lönlöst att be mig om hjälp.


Förresten, är det någon som är intresserad av ett exemplar av spelet Höstryttaren? Har ett till övers.

"... Sen då?"

Jag tänkte lite på själva huvudhandlingen, och sedan ”Men sen då?”

Starshine Legacy var ju ändå begränsat till fyra spel med bara huvudhandlingen i fokus (lite runtomkring var det, men det var ändå en tydlig plot. Som i de flesta filmer.) och även i Star stable online händer det en hel del kring huvudhandlingen, med Garnok och mörka krafter.

Hittills har ju Sands varit lite som Voldemort.

Man knuffar ner honom men han klättrar upp.

Knuffar ner.

Klättrar upp.

Knuffa – klättra.

You get it.

Frågan är väl helt enkelt: När man samlat hela gänget – kommer man då på något sätt möta Garnok? Kommer man vinna? Kommer man NÄSTAN vinna och få ännu en Voldemortgrej?

Vad mer exakt tränar vi inför?

 

Det är långa vägar kvar tills man ens kan ha någon form av aning, och jag skulle egentligen inte vilja veta. Men jag gillar att fundera lite kring det. För OM man skulle besegra Garnok.

 

… Ja. SEN då?

 

Det är förresten sånna här funderingar som kryddar spelet åt mig. Som gör att jag kommer tillbaka och fortsätter spela trots att jag blir allmänt trött på spelarna ibland.

Kommer Ydris spela någon roll? (Visst fick vi nyligen se virveln vid ögat hos någon som INTE var kaninen?)

Kommer vi få förklarat vad de vita plattorna som lyser och låter nattetid är, mer exakt? Kommer det bara vara en småsak eller något viktigt?

 

Något jag hoppas lite på är att storyn kommer bli lite mörkare.

Men jag hoppas nog förgäves, för som jag ändå själv nämnt tidigare så är det ett barnspel.

Men man får väl drömma? :p 

Något HELT off topic.

Nu något som inte har med SSO att göra, men något sådant inlägg lär dyka upp senare ikväll!

Annat jag spelar!

 

Jag kanske har nämnt Lotro vid något tillfälle, Lord of the rings online. Typ uppbyggt som Wow, antar jag, fast med miljö och story baserad på Tolkiens värld. Man kan t ex spela som Alv, Människa, Dvärg eller Hobbit. Det ska inte bli ett reklaminlägg, snarare en supersnabb grej om vad annat jag spelar.

Jag spelar i alla fall på servern Eldar och har en champion (slåss med svärd.) människa vid namn Gringoire, som jag spelar mest på, sen har jag även en hunter (tänk typ Legolas) alv vid namn Vanrana.

Så om någon annan spelar så, ja, … det är jag i alla fall!

Precis som i SSO finns det en väldigt spännande huvudstory som ibland går parallellt med händelserna i Ringens brödraskap. Och en annan viktig gemensam grej är miljön.

Sedan har jag alltid varit ett fan av Tolkien, men inget fan av att hålla på att slåss hela tiden (vilket gör att jag kan se mellan fingrarna på det usla combatsystemet i Lotro.) 

 

Min champion och den karaktär jag spelar mest på, Gringoire.

(Spoilervarning) Oflyt med en lättirriterad häst.

INNEHÅLLER SPOILERS FÖR SENASTE UPPDRAGET (Onsdagsuppdateringen 24 april)

(Ja, den här händelsen roade mig såpass att jag faktiskt skriver om den.)

HAHAH, Snacka om otur!

 

Jag höll på att smyga undan hundarna vid Kembells stuga, när jag sedan fastnar vid några stora stenar (de som är vid andra gänget tunnor, jag försökte hoppa ner på dem ovanifrån) Enjolras hade jag lämnat borta vid Gretchen, så jag inser att nej, finns inget annat att göra än att ringa hem.

Så, jag ringde men tabbade snabbt ner spelet så länge, för att svara på ett meddelande på facebook.

När jag öppnade sidan igen var jag ovanför stenarna, tillbaka på stigen, med ett meddelande att jag nästan råkat ut för ett farligt fall. ”Fair enough” så jag fortsatte, sprang ut och inser – Enjolras är borta.

Han måste ha åkt hem till Valedale utan mig när jag tabbade ner.

Eller så fick han nog av Gretchens tjat och sprang hem.

Jag förstår honom i så fall.

Men vilket oflyt, nu får jag springa resten av uppdraget x) Fast det är inte så fasligt långt ändå, från stugan till rådhuset.

 

Nu gäller bara att springa och hämta hästkräket, och med tanke på att Valedale inte ligger långt bort, så springer jag dit själv istället för att ringa hem. Jag vill nämligen se om han verkligen sprang hem, och att han inte bara blivit osynlig eller något. Så jag sprang från rådhuset till Valedale

 

Japp, mycket riktigt, han stod i Valedale och chillade. 

Nu har jag insett något annat om Enjolras personlighet.

Han gillar verkligen inte barn.

 

 

Och nej, jag hittade inte på något om att han försvann, jag insåg bara att han måste åkt utan mig och att det var komiskt nog för att ta lite bilder när jag ändå höll på.

Dag 7 - Min favorittävling.

Det där med favorittävling är svårt, för det styrs av mitt humör. Är jag trött men bara vill ha mer XP till hästen så föredrar jag korta tävlingar, t ex banhoppningen i ridhuset. Men annars tycker jag att Valedalesjön och tävlingen i Hollow woods kan vara kul. Det beror lite på, jag tröttnar fort på en bana, men jag kan väl åtminstone säga att Valedalebanan är den jag tröttnat minst på, så ja, Valedalebanan it is. : )

 

Men sedan tävlar jag nästan bara för XP, för jag är, som jag kanske sagt tidigare, ingen tävlingsmänniska. Dock skulle jag ju kunna slänga in tävlingen med guldäpplet. Den kan jag lätt göra bara för skojs skull om jag har vägarna förbi. 

Valedalesjön, bild lånad från Starstables inofficiella Wikisida som vi kan tacka Esmeralda Silverforce för, och folk som själva lägger in sidor och redigerar.

 

 

Dag 6 - Min drömhäst.

Min absolut drömhäst vore nog en kraftig men inte sådär superklumpig tinkerhäst. Just tinkerhäst har varit min favoritras i åratal nu. Om jag tänker mig just EN häst och inte en hel ras så skulle det vara en kraftig svartskäck. Helst skulle manen vara både vit och svart så att det går ihop med fläckarna på kroppen och det skulle vara Tin-can stuk på manen, dessutom. Gärna lite längre, till och med. Den skulle som sagt vara ganska kraftig men inte en kopia av Stalker eller Khan (de ser alldeles för ilskna ut!) 

Helst skulle den ha hovskägg också (fastän det inte lär gå ihop med t ex benlindor.) 

 

Fast nu var det ju drömhäst, precis som när jag skriver om drömfunktioner så utgår jag inte ifrån vad som verkar genomförbart, utan bara vad jag, ja, drömmer om. I spelväg. : )

 

Upprepar en gammal varning, och sedan lite rosor.

Det blir en hel del seriöst nu, ser jag. Men jag vill verkligen inte att folk ska bli lurade, och jag ser att fler och fler erbjuder "tjänster" som t ex medryttare.
SNÄLLA. Tänk er för. Ni ger främmande människor fria tyglar med erat spelkonto och de kan lätt göra sig av med alla era SC, skicka elaka meddelanden och få er avstängda. 
De behöver inte ha kontroll över din e-mail för att förstöra allting för er. 
Jag har skrivit om det innan, men det sticker verkligen i ögonen varje gång jag ser någon erbjuda sig att vara medryttare.
Eller som jag såg igår, någon som undrade om de skulle byta gubbe en liten stund.
 
Vissa människor är snälla. Men det gör inte principen säker. Inte alls. 
Många är snälla - supermånga kan spela snälla.
 
Och OM du får kontot sabbat, så har du inte blivit hackad, du har blivit lurad.
Och det är också jävligt illa.
 
 
Skulle du låna ut ditt bankkort till någon som säger att den kan ta ut pengarna åt dig medan du gör något annat? (en person som inte är en familjemedlem eller väldigt nära vän.)
 

Det kanske inte är så farligt som ett bankkonto, nejdå, men ni förstår vad jag menar.
 
 
Men något positivt! (iallafall för mig.)
 
Eller, snarare så att jag vill ge lite rosor till de spelare som under gårdagen kom fram och berömde mig för min blogg. Det var i det här fallet en Susan och en Jamie. Folk som bara är sådär spontansnälla gör mig så himla glad (okej, snälla människor gör mig glad) och det lyste upp min dag. Tack, hörni. Ni fick en annars ganska sliten och bister Neo att le lite :D

En liten djupdykning (fast inte alldeles för djup.)

Nu blir det kanske ett lite "tråkigare" inlägg.
 
Folk är säkert, vid det här laget, smärtsamt medvetna om att jag är en riktig liten moralkärring i chatten.
För jag ÄR allergisk mot spam och folk som är elaka.
 
Spam är emot användarvillkoren, vilket många vägrar gå med på att tro. För vem läser egentligen användarvillkoren? (ok. jag har läst dem. uppenbarligen.)
Men användarvillkoren accepterar ni när ni registrerar er - vilket ni spelare har gjort. Precis som jag.
Det blir som ett kontrakt, vilket ni kanske råkar bryta emot.
 
MEN jag tänkte hjälpa till lite genom att dela med mig av stycken från användarvillkoren. Notera att jag inte tar med allt, för vissa saker känns mer relevanta än andra. Hela användarvillkoren kan ni hitta HÄR annars. Jag rekommenderar att ni faktiskt ser över det. Det tar inte heller särskilt lång tid att ta sig igenom.
 
Så, vad jag har gjort är att jag valt de delar jag personligen finner mest relevanta (det innebär ju självfallet inte att jag struntar i de andra. men de som jag tror berör oss "vanliga" spelare allra mest.) Och de saker jag markerat med understrykning och fetstil är saker jag faktiskt ser hända ganska ofta.
 
"dessvärre" har de ingen annan regellista än användarvillkoren. Men den är inte särskilt svår att tyda alls.

Innehåll och verksamhet som är förbjuden

Förtecknat under det här avsnittet är innehåll och verksamhet som är förbjuden i Star Stable. Värva, delta, föreslå eller på något vis medverka i någon av de förbjudna verksamheterna kommer att leda till avstängning eller förbud från Star Stable. Så uppmärksamma noga följande aktiviteter som är strängt förbjudna:
 
 
 • Vulgaritet
Användning av negativa och kränkande ord

 • Sexuellt innehåll.
Be om eller delta i någon form av cybersex eller liknande verksamheter.
Diskutera eller ge förslag om sexuella aktiviteter.
Cyber-våldtäkt
 
 • Störningar
Alla dejtingrelaterade kommunikationer med andra användare.
Spam (virus, reklam, phishing, kedjebrev, skräppost, massutskick).
All verksamhet som kan störa en annan spelares onlineupplevelse.
Missbruka kundsupport-verktyget.
Lura minderåriga användare till att ge ut personlig information.
 
Spama eller översvämma chattar med upprepade uttalanden eller meddelanden.
 
 • Trakasserier
Mobbning
Hot eller trakasserier (sexuellt eller på annat sätt)
Ryktesspridning om en spelare eller World of Horsecraft tjänster och/eller medarbetare.
Hota, besvära eller inge ångest hos annan användare på grund av ditt beteende.

 • Personlig identifiering
Ge ut eller be om fullständigt namn, adress, telefonnummer, platser, möten och tillhåll.
Be om personuppgifter som tar upplevelsen i Star Stable från att vara virtuell till att vara personlig.
Ge ut eller försöka få information som kan användas för att lokalisera en annan användare eller hans/hennes familj, vänner eller en anställd på World of Horse Craft AB.
 
 • Olagliga aktiviteter/Andra otillåtna aktiviteter

Användning av någon form av bugg i Star Stable.
Röja eller dela med någon form av konfidentiell World of Horsecraft-information.
Sälja eller byta konton.
Hävda att du arbetar för World of Horsecraft eller försök att lura en annan användare att tro så.
Begå alla typer av brott.
Annonsera om, eller marknadsföra kommersiella produkter/tjänster.
 
 • Bedrägeri
Nätfiske (fråga efter lösenord och/eller kontouppgifter).
Kreditkortbedrägeri.
SMS-bedrägeri
Låtsas att du är någon annan


Så, ja, det där är kopierat från användarvillkoren och rejält nedbantat. Men jag ville bara peka lite extra mycket på saker som faktiskt är förbjudna, men som många inte pallar kolla upp. Så nu ser ni att jag har källa och backup, jag sitter inte bara och skriker att saker är förbjudna åt höger och vänster, som i en lek där man hittar på "regler" allt eftersom.
Sen är jag ju själv bara en vanlig spelare. 
 
Men till er som orkat komma såhär långt i inlägget...
 

Tredje teckningen: Nightsong (och info!)

Och tredje teckningen ut; min egna, om än slarvigt tecknade Nightsong.
 
 
 
Btw, jag tar inte direkt beställningar. Men jag kan ta emot önskemål.
Lite snabbt med hur det fungerar;
du kommenterar med en länk till din blogg, om du har fler hästar och bara vill ha en bild av just en specifik: säg det! Annars kommer jag, om jag känner för att rita en av dina hästar, bara plocka någon.
Säg även till om ni bara vill ha en bild med ena hästen, jag tar inte önskemål på dubbelbilder (som t ex bilden med Northblood och Enjolras) utan gör dem om jag känner för't, och i så fall kommer jag bara ta två av dina hästar. Säger ni inget finns det "risk" för att det blir en dubbel.
Hästens namn och ev. ägarens namn kommer hamna på bilden. Iallafall hästens. Och jag kommer länka till bloggen och kommentera (eftersom jag ändå inte kan lova när någon bild blir klar, eller om den ens blir gjord.)
Inga poser eller bakgrunder eller någonting kan önskas. Jag ritar bara vad jag känner för.
 
Det låter väldigt löst, kanske, men det är så det fungerar. Det går i perioder och plötsligt varken kan eller vill jag rita. Sen så slänger jag ihop ett dussin på ett dygn. 
Därför kan jag aldrig garantera något. Men det vore ju kul om de som VILL ha bilder säger till. Så kan jag passa på att tillägna den dig :p 
 
Bilderna kan ni lägga ut på era bloggar om ni vill, sålänge jag får creds i form av en länk. De finns också i större upplösningar och utan rundade hörn, men då får ni höra av er. 

Gnäll. En himla massa gnäll.

Okej, så, nu har jag blivit lite trött.

Det är inte så att jag inte har något val, ingen tvingar mig nämligen att hjälpa till. Men jag gillar det, att hjälpa till då.

Vad jag inte gillar är när folk ber mig rida från t ex GÅD till FP för att ”hjälpa” till, för de har fullt med vänner och jag tycker ju inte om att ta i global, och via mejl funkar tydligen inte.

Väl i pinta så frågar de vad de ska göra.

De ber mig i princip att berätta vad en NPC precis sagt, men de har förmodligen slarvat sig igenom dialogen och orkar inte öppna uppdragsloggen.

Nej, usch, blir bara trött. Men som sagt, jag hade ju kunnat skippa att springa dit, men det hade underlättat om folk kunde läsa vad de ska göra innan de ber mig springa bort och hjälpa till.

 

Och till er som bara hoppar över alla dialoger och information om vad som sägs:

1.       Bli inte arga i chatten för att folk inte har tid att hjälpa till.

2.       Försök själva först.

3.       Skyll er själva!

 

Btw. Som en bonus missar ni en stor del av spelet.

 

 

Och inlägget är inte riktat mot någon speciell. Senaste gången jag sprang från GÅD till pinta för att hjälpa någon så hade hon varit vänlig nog att snabbt berätta vad hon behövde hjälp med, så att jag kunde avgöra om det var värt eller om jag bara skulle berätta över chatten. 

Dag 5 - Mitt stall.

Mitt stall är för tillfället Valedale, och för mig var det ett ganska självklart val. Jag säger ”ganska” just för att det ibland kan vara en stategisk katastrof – det är ju ganska långt till de andra ställena, jämfört med t ex Steves (inte Steven!) gård (fast där hänger jag dock under julkalenderuppdragen) Men jag var inställd från första besöket i Valedale att jag skulle ”bo” där tids nog. Nu kan jag ju inte säga att det är det ENDA stället för mig, kanske flyttar jag sen när kartan öppnar upp för mer områden. Men det är omöjligt för mig att säga nu.

I vilket fall gillar jag att det ligger så vackert med bergen och vattnet, att det är ganska lugnt och sedan är det ett bonus att det finns en mysig väg till Firgrove genom bergen. Och sen kan man gena lite till vingården om man tar linbanan över :)

 

En annan teckning; Northblood & Enjolras.

Idag har jag ritat lite mer.

Jag borde kanske väntat tills imorgon med att ladda upp, men ja.

Ber lite om ursäkt också, men jag har svårt att komma på saker att blogga om.

Så … fler teckningar!

 

 

Här är Maria Mountaindaughters Northblood och min egna Enjolras.

Inte heller stackars Maria har bett om att få sin häst avritad.

 

Jag har fortfarande inte tillgång till någon scanner, så jag har fotat. Jag kanske byter ut bilderna mot en scannad version senare. Om den nya funkar bättre.

… Precis som jag inte har annat än en stiftpenna att rita med.

Dag 4 - Det här tycker jag om huvudstoryn.

Jag älskar verkligen huvudstoryn, det är underbart att den går vidare från Legacy-serien. Det var en galet trevlig överraskning att se att SSO inte bara var en uppföljare till Star stable spelen, utan lite utav en mix mellan Legacy och Stable.

Så, för mig är storyn väldigt viktig. Annars hade jag nog tröttnat på SSO, det blir en skön twist när uppgifterna blir allvarligare och spelar större roll, och inte bara är lätta saker som att hitta ett lamm.

T ex så väntar jag ibland med att göra uppgifter i huvudhandlingen om jag inte är på ”rätt” humör (att ligga halvt utslagen i fåtöljen med akut koffeinabstinens är ju inte sådär superbra för stämningen)

Eller ibland så tycker jag att det är för många spelare där uppdraget ska genomföras (t ex uppdraget med stenarna vid Jaspers) och väntar några timmar därför.

 

En lite mindre seriös kritik är dock att jag tycker att uppdragen blivit lite för lättsamma. Det kanske var för att det var ett bra tag sedan jag spelade Legacy, men där satt man som på nålar i vissa uppdrag (batterierna, vaktmästaren i första, t ex) och i andra kände man hur hjärtat bultade (typ i något uppdrag där man skulle använda Alex kraft till att suga själarna ur DCgubbar.) och Sands var helt galet läskig. Nu slänger de ju till och med in saker för att lätta på stämningen. Jag saknar den där dramatiken som fick en att bita på naglarna.

Fast, som jag sa är det där lite mindre seriös kritik, för att detta är trots allt ett barnspel. Men man kunde väl önska att alla karaktärer inte var tvungna att säga något som plötsligt får dem att framstå som mindre läskiga/mäktiga/vadsomhelst? Men i slutändan så är det kanske bäst så? Vad tycker ni? 

Världens sämsta vakthundar?

Hej!

 

För det första tänkte jag bara säga att det kommer bli lite mer information om bloggägaren i Nightbard framöver. Inte FÖR mycket, men jag kanske nämner lite saker som inte har med SSO att göra. Hoppas det är okej och att det inte skrämmer bort folk (vi kan ju låtsas att jag blir ledsen i så fall.) det kommer ändå inte bli en ”chacha bloggeeeen, idag har jag varit i skolan och där träffade jag-” utan kanske någon liten mindre grej ibland.

I det här inlägget kommer det kopplas lite till mitt liv.

Eller någon som spelar en VÄLDIGT stor roll i mitt liv.

 

Alltså, vid stugan utanför Firgrove som nu är omgiven av ett högt staket och, ja, vakthundar! Men inte vilka vakthundar som helst! De är inte bara ENORMA som något tagit ur nordisk eller keltisk mytologi, utan de är även, uppenbarligen, väldigt, väldigt korkade.

Jag menar, JA, ni står vid grinden och ser läskiga ut.

Men jag kan i princip peta dem i ögonen utan att de gör något.

Fast jag antar att uppdraget går ut på att springa bakom dem. Förlåt om folk tycker att detta är spoilers, men det är ganska svårt att missa hålet i staketet.

Men jag kan ändå inte låta bli att skratta åt att de verkligen är världens sämsta vakthundar. Då är till och med min Joey farligare, och han om någon ser harmlös ut x)

 

Jag menar, de är ju inga små hundar, direkt!
 
För att sedan jämföra med min egen vakthund...
 
 
 
Så. Nu vet ni mer än att jag heter Neo, är cirka 18 och är intresserad av politik ... jag har en hund också! 

En liten Iddy till Esme.

Btw, något annat som hände inatt...
 
 
Jag tecknade en hel del. Jag kan nog inte egentligen, men jag väljer att leva i förnekelse ibland och intalar mig motsatsen :p 
 
 
Men det är okej, för ingen bad om bilden. 
Och det är inte ens mina hästar.
 
Se det lite som en fanbild.
Fastän jag inte är ett direkt fan av Esme, då ser jag henne som en bekant-vän.
Det finns ingen annan cool bakgrund till varför jag ritade hennes häst, jag kände helt enkelt inte för att göra Enjolras eller Nightie. Dessutom har jag redan ritat Nightie idag/igår. 
 
 
Så, Esme, här är en bild på Iddy som jag gjorde åt dig.
(innan ni säger något om benen, OM ni säger något om benen. Vet ni hur många gånger jag suddade ut färdigritade hästben och gjorde om dem? FEM. Och klockan är fem på morgonen och jag har inte sovit. Detta är tidsinställt.)
 
Btw, det är en fotad bild, för jag äger ingen scanner. Men jag ska till min mamma senare och titta på Face Off (mitt favoritprogram - nu vet ni det!) och hon har en scanner. Så jag ska passa på att lägga in lite teckningar. Om ni är sugna på att se?
 
 
 
 
 
 

We won't take it anymore - Our voice it shall be heard.

Något som kanske handlar mer om mig som person IRL än något annat.
Men det är ju kopplat till SSO ändå, för musiken jag lyssnar på spelar roll. Jag har nästan alltid min egna musik.
 
Lite obehagliga scener i videon (den är INTE officiell) så känsliga personer kan ju skippa just videon. : )
 
 
 
Här är en av mina absoluta favoritlåtar med ett av mina favoritband! ... och en låt som är med i min SSO-spotifylista. 

 
Jag sätter punkt där. Jag borde verkligen sova men jag fick för mig att skriva flera tidsinställda inlägg och har typ raderat allihop och skrivit om de kvarvarande. Jag får helt enkelt inte skriva så här sent. Det har med faktumet att jag brukar få fetångest under nätterna som förpestar mitt humör.
 
 
... Nästan så att jag raderar detta också. Men å andra sidan; superbra (enligt mig.) musik!
 
Hursomhelst, ta hand om varandra, var snälla i chatten och så hörs vi senare!

Något HELT annat: Chokladtryffel.

Hej folket!

 

Nu kommer något som inte har något med SSO att göra. Men jag har lite tråkigt just nu när SSO bråkar för mig.

 

Chokladtryffel.

Det fina med chokladtryffel är att den smakar ganska lyxigt (i alla fall lyxigare än marabous mjölkchoklad) och är både lätt och billig att göra själv.

 

Min favorit är apelsinchoklad, och då menar jag förstås mörk choklad, jag vet inte hur det är med mjölkchoklad men jag tycker att chokladtryffel ska smaka lite mäktigare. Så jag ger er helt enkelt receptet på ”min” chokladtryffel.

 

Du behöver.

200gram mörk choklad. (Jag rekommenderar Marabous vanliga mörka choklad. Den är inte så fasligt dyr, 17kr –ish, och är troligtvis godare än blockchokladen som går för någon krona mindre)

1 dl vispgrädde (INTE vispad. Bara inte matlagningsgrädde, got it?)

En apelsin.

Ev. lite vaniljsocker.

Kanske lite kaffepulver om ni känner för det.

Kakao.

 

Så, det första att göra är att riva eventuellt skal från eventuell frukt. Citron eller apelsin, typ. Det är bäst att ha gjort först. Riv helt enkelt det yttersta lagret på skalet (inte det vita.) fint och ställ sedan undan det, för det behöver vi inte än.

 

Häv i grädden i en kastrull tills det småputtrar lite,  ta sedan av kastrullen från plattan och ha i chokladen i bitar, rör om tills den smält helt i den varma grädden och tills det inte är några klumpar kvar. Ha sedan i eventuellt skal från den eventuella frukten och kanske lite vaniljsocker. Jag använder aldrig mått utan går bara på känsla på just de två.

 

Häll allting i valfri form, antingen så att ni rullar dem sedan, eller i små folieformar (muffinsformar är för stora, knäckformar för små. Hitta något i mitten!) och låt dem stå i kylskåpet, det kan ta någon timma men det ska stelna. Stenhårt blir det aldrig, men det ska inte vara löst.

 

Jag brukar göra en ”topping” av kaffepulver som jag mortlar sönder till ett fint pulver och blandar med kakao, men man kan förstås skippa kaffet, och man kan ju skippa kakaon också, för den delen. Men har man kört allting i en stor form kan man rulla bollar av massan och sedan rulla det i lite topping. Det ska bli som ett fint pulver på, inte för mycket, med andra ord.

Gör man det i formar så kan man bara släppa en liten nypa på varje tryffel.

 

Det håller ett bra tag i kylskåp och, vad jag hört, cirka 3 månader om man fryser dem. Men värm dem inte utan låt de bara stå ute och tinas i rumstemperatur tills de är mjuka rakt igenom.

 

Svingott, superenkelt och billigt!

 

Dag 3 - Min historia med Star Stable.

Jag tänker utöka den frågan till Starspelen överlag, för det började inte med Star stable online.

 

Jag gick med i Polluxklubben någongång 2005, samma år som jag började med hästar till följd att jag fick Diabetes typ 1. Och genom Pollux fick jag Starshine Legacy-spelen och senare Star stable. Så det var där det började. Sedan började det för flera år sedan pratas om en onlineversion av star stable, så jag höll sedan koll på den och följde väl med till dess att Star stable online slog upp portarna. Så jag har väl varit med från början (dock har jag aldrig spelat academyspelen) 

 

Jag kommer fortfarande ihåg när det knappt var några spelare inne; och de som var online kände man oftast igen. Man hängde i Moorland bara för att få hälsa på nya spelare och det tog en halv evighet (edit; cirka en månad ser jag nu, på forumet.) innan de kom igång med uppdateringarna. Och när man kunde ta alla dagliga på hela kartan varje dag, så man kunde snabbt bli populär och tjäna pengar (å andra sidan var det lite drygt att laga rören på vingården dagligen. Det sabbade ju stämningen lite. Vad lagade de med? maskeringstejp, gem och post-it lappar?)

 Och serverkraschar var supervanliga också, jag vill minnas att de tillslut sa att "Ja, men nu har vi gjort så att servern kommer stängas ner mest nattetid, så att ni kan spela dagtid"

Lite buggar har vi också drabbats av, helt plötsligt blev hästen t ex jättedeppig från att ha mått super - på en natt! 

 

Det är inte för att basha, snarare tvärtom. Det går väl alltid lite ojämnt i början, men jag såg potential i spelet från första dagen inne och tycker bara att det blir bättre och bättre. Ibland kan jag tycka att det är lite VÄL mycket folk. Men det är bara för att jag är sådan som person, och något jag egentligen tycker är bra om man tänker på spelet. Det är kul att så många är star riders också. Jag är glad att jag hållt mig kvar hela tiden, och ser fram emot mer tid med spelet : )

 

Nu när jag kollar igenom gamla forumsinlägg så ser jag att Genevieve Nightbard som var min andra karaktär (den första skrotade jag fort.) skapades den sjätte oktober 2011. 

 

Red and Black

 
Red - the blood of angry men!
Black - the dark of ages past!
Red - a world about to dawn!
Black - the night that ends at last!
 
 
 

Nu har jag äntligen fått ihop en outfit till Enjolras, och jag kunde köpa den för shillings dessutom! (mind you, jag har bara 15 shillings kvar och inga sysslor eller tävlingar tillgängliga, tur att krakarna redan ätit!)

 

Efter att ha lyssnat igenom Les Misérables sountracket igen, så kändes det självklart; Enjolras måste ha svart och rött. (Han är ju ändå döpt efter Enjolras i Les Mis..!)

Och inte svart och rött som i skogsutrustningen, utan skarp röd och kolsvart. Så sagt och gjort. 

 

 Nu är han äntligen uppe i level 5 också. Jag har bestämt att jag inte får utöka min hästflock förrän han är bättre tränad, typ maxlevlad. 

Jag tänkte även nämna fördelarna jag upptäckt med en ny häst, i alla fall så de ser ut för mig, vars förstahäst redan är maxlevlad sedan ett tag tillbaka.

 

 • Jag tävlar igen.
 • Jag tjänar mer pengar då jag besöker mer avlägsna platser (för tävlingar) och gör fler dagliga och sysslor. Utöver pengarna jag tjänar på tävlingarna.
 • Jag spelar mer och längre.
 • Jag har en ny häst att köpa saker till och blir mer beroende av att dra in pengar (jag spar ju på SC så gott det går.)
 
 

Dag 2 - Min häst.

Dag 2: Min häst

Jag väljer nu Nightsong, fastän jag har två hästar (i nuläget). För det är Nightsong som är min förstahäst och även den häst jag kör uppdrag med.

 

 

Nightsong är ett ganska kraftigt Jorvikiskt varmblod på nu tretton år. Han var tolv när han först träffade Genevieve. Han är en enmanshäst och tar tid på sig att lita på nya ryttare helt; i alla fall när de börjar rida honom mer regelbundet. I alla fall vanligtvis, han har, liksom Genevieve, tvingats förändras och utvecklas efter att de introducerades för druiderna och uppgiften de nu står inför. De spelar helt plötsligt en större roll för Jorvik och till och med världens överlevnad och att hålla på att fjanta sig håller inte längre.

Han är ledaren i "flocken", de andra hästarna respekterar honom fastän han inte visar tendenser på aggressivitet; han kan dock bli aningen otålig med andra hästar som är allmänt instabila. 

 

 

Det var väl det jag pallade skriva ihop nu. Jag är trött och hade tänkt gå och lägga mig så fort jag sett färdigt på mitt favoritprogram. : )

 

För att läsa mer om Nightsong, titta under Hästar, antingen under kategorier i menyn till vänstern, eller i drop downlistan ovanför headern.

Ja, de där två inläggen..

... som handlade om mina två hästar, Nightsong och Enjolras. Det kändes lite random att slänga in infot bara sådär - MEN det kommer inte bli många, utan jag tänker hålla deras information samlad i just de två inläggen. Så istället för att skriva nya kommer de bli uppdaterade.
För om ni tittar ovanför headern har jag en liten dropdown där det står "hästarna" (finns även under kategorier. Eller så klickar man på "hästarna" ovanför headern. den leder också till kategorin) och ja, den är helt enkelt till för information om krakarna.
 
Jag funderar på vad mer jag kan sätta i dropdowngrejen. Jag kommer inte ha alla kategorier där uppe, dock!
 
Tips mottages, jag var lite sugen på att slänga in en "om mig" men jag lär hålla mig anonym ändå, utöver mitt namn, Neo, som folk ändå använder åt höger och vänster (vilket är helt okej.)

Enjolras

 
 
 
 
 
Tilltalsnamn: Enjolras
Smeknamn: E, Enji, Apollo
Riktigt namn: Daydream
Ras: Morab
Ålder: 6
Kön: Hingst 
Personlighet: Pigg och energisk, utan att vara allt för hetsig. Envis och ganska dominant utan att vara aggressiv. Sätter sig dock inte upp mot Nightsong.
Favortigren/inriktning: Terräng.
 
 
Köptes den 17 april 2013.

Nightsong

 

 

 

Tilltalsnamn: Nightsong.
Smeknamn: Nightie
Riktigt namn: Nightsong.
Ras: Jorvikiskt Varmblod
Ålder: 13
Färg: Skäck
Kön: Hingst
Personlighet: Lugn och trofast, tålmodig men tillrättavisande mot andra hästar.
Favortigren/inriktning: Allround, men föredrar terräng och hoppning framför ex Westerngrenar.

 

Hans personlighet har ändrats lite med tiden, från början kunde han vara ganska misstänksam och lite otålig, vilket han kan visa upp mot vissa ryttare, men han har utvecklats under uppdragen och "härdats" lite.

Välkommen till familjen...

... Enjolras!
 
Nåväl, Daydream då. Men för mig lär han vara Enjolras.
 
Välkommen, Enjolras!
 
Jag vet att jag skulle spara längre, men jag har ekonomin under kontroll. Dessutom, nå, låt mig kalla det kärlek vid första ögonkastet.
 
 
Jag föll ju för den gulbruna Morganhästen borta i Firgrove, men jag ville ha min Enjolras - och Enjolras man måste vara ljus. Det bara är så. x) 
 
Så plötsligt ser jag en underbar morab. Och det bara slår mig.
 
Där är han.
 
 
Mer info om Enjolras kommer sen, jag ska fixa lite med kategorier och sånt i bloggen. : )

Något galet-

Mer info kommer snart. 
 

Lite allt möjligt, egentligen.

Alltså, jag har nog aldrig sett fram emot helgerna i SSO så här mycket.

På lördag är det veckopeng – vilket jag inte brytt mig om innan. Fast å andra sidan är det här första gången jag faktiskt sparar pengar. På söndag är det helt okej uppdrag, samma sak på måndag.

Jag gillar faktiskt måndagarnas uppdrag, inte minst Marios. Jag samlar nämligen de där stenarna i mitt stall, inte för att jag är intresserad av att behålla dem, utan för att man ändå kan få 70 js för dem, och det blir som en liten extrakassa.

 

Onsdag ser jag också fram emot, men det är väl standard i SSO? :)

 

Något annat jag tänkte på var hur jag förändrats i mitt spelande. Jag rollspelar mer – fast med mig själv. Men jag har alltid varit ganska otålig. Det ska gå fort att ta sig från A till B, men inte nödvändigtvis med transporten.

Nu håller jag lägre hastighet, skrittar sista biten till stallet och håller hellre en normal galopp istället för att spurta omkring.

Det har nästan blivit standard att lugnt hålla kort galopp, trava och skritta från diskoteket på Pinta hem till Valedale, att gå in i stallet på riktigt och plocka av all utrustning innan skötsel.

 

För mig är det alltid standard att åtminstone fixa stallsysslorna i hemstallet. Som om det är någon deal med stalltjejerna. Sedan ser det väl ändå trevligare ut när det är mockat och fräscht?

 

Att jag fått in sådan ”rutin” i spelandet har faktiskt kickat igång spelkänslorna igen. För jag hade ett inofficiellt ”break” där jag la mer energi på ett annat spel jag hänger i, men nu är jag inne på SSO dagligen, dock har jag inte så mycket att göra – men när jag skaffar en hästkompis till Nightsong så lär det spenderas mer tid inne, det är jag säker på : )

Men det är ändå onlinetid på någon timma-ish – om dagen. Men jag är inte beroende av uppdrag, då jag är berömd i alla fraktioner förutom tre, som är väldigt svåra att göra något särskilt i (jag hatar att fiska.) och att samla stenar hos Mario varje måndag gör inte så mycket för ryktet. Och Solens cirkel kan jag ju inte heller göra något med i nuläget.

 

Känns det inte som att stämningen i chatten ändrats lite också, eller är det bara jag som är inne när det är lugnt och trevligt? 

 

 

Så, det blev lite plottrigt, lite om allt möjligt i samma inlägg. Men jag hade tänkt att INTE sitta uppe till morgonen den här gången, utan faktiskt komma i säng innan midnatt :p 

Dag 1 - Jag.

Dag 1 i bloggutmaningen; Jag.
Skrivet ur Genevieves perspektiv.
 
 

Salve!

Eller ”Hej”.

Mitt namn är Genevieve Nightbard, och jag har fått i uppgift att berätta om mig själv, vilket är lite kul. Bloggen har varit igång ett tag men ingen vidare information har givits.

Jag är nitton år och kommer från en storstad på fastlandet, så jag är då inte född på Jorvik – tyvärr. Kanske. Men det är nu vad jag vågar kalla för ”hem”. Fastän det var lite svårt i början. För mig har ju ”hem” blivit där jag har mitt rum, mina kläder, min dator, tv, kök, hall, badrum – allt sådant. Nu bor jag tämligen primitivt och i princip allt jag äger kan få plats i en väska (exkl. utrustning. Försök pressa ner massa sadlar i en väska, ni!) och jag kan flytta på en dag om jag jobbar flitigt.

Men jag säger inte att jag inte gillar det – bara att det tog tid att vänja sig.

Men på sätt och vis tror jag att det här ÄR mitt rätta element. Och att jag aldrig riktigt hörde hemma i en stad av betong och höga byggnader.

 

Lite fort om min ankomst innan jag går vidare på småsaker om mig själv, vad jag gillar och ogillar. Jag kom hit sensommaren-hösten för två år sedan och hade då, om jag ska vara ärlig, bara läst ett par böcker om hästar. Och då dyker jag upp på en ö där så mycket fokus ligger på dessa fantastiska djur? Japp. Det är jag, det. Inte hade jag ridit en häst eller (ponnyridningarna på ridskolornas ”öppet hus” och den årliga marknaden räknas ju inte riktigt.) ens skött om någon. Gissa om jag blev förvånad när jag plötsligt introducerades för en stor(!) skäck vid namn Nightsong, och sedan fick höra att det var just den jag skulle ta hand om tills vidare?

 

Det skulle ta mig en evighet att berätta allt jag hunnit vara med om, men jag har fått nya vänner; Alex, Linda, Elizabeth och Conrad framför allt. Jag har alltid haft lättare för att prata med de som är lite äldre än mig själv, men Linda och Alex är i min ålder och mycket intelligenta. Jag har även introducerats för varelser som Fripp och druiderna. Men om jag skulle gå in på dem och deras bakgrunder skulle jag behöva sitta här hela natten och förmodligen halva morgondagen. Det hade kanske gått för sig om jag befann mig någon annanstans än här.

Jag började med att bo i Moorland ganska länge, för att sedan flytta till Silvergladesbyn under december månad, då det alltid är mycket som händer där och pengar för mig att tjäna (ibland presenter..!) men annars har jag slagit mig ner i en mindre och mer avlägsen by vid namn Valedale. Jag tycker att det är en av de vackraste platserna på ön hittills, men då är det många platser jag ännu inte sett. Trasiga broar och igensnöade vägar kan förstöra en hel del.

 

Lite mer om mig,

Jag har berättat varifrån jag kommer, mitt namn och min ålder. Jag har en bror vid namn Conor Nightbard som är ett par år äldre än mig. Hemma i stan sysslade jag en hel del med historia och politik, men nu har jag dragits in i en annan sorts politik då ett stort, elakt företag vid namn G.E.D ständigt hotar friden – och miljön. För att inte tala om ett ÄNNU större problem. Dark Core. Men det har vi inte tid för nu. Jag skulle berätta om mig själv. Enligt uppdraget, då.

Så politik håller jag fortfarande på med, men på ett annat sätt. Historia får jag snarare uppleva här, men Elizabeth och en druid vid namn Avalon lär mig väldigt mycket om en helt unik sorts historia.

 

Jag gillar även att lyssna på musik, det blir mycket åt det keltiska hållet. Mina favoritband är bland andra Runrig, Blind Guardian och Eluveitie. Och sedan annan blandad musik, såklart. Gärna åt det lite mer medeltidsaktiga hållet. Fast det ligger ju ganska nära det keltiska, på sätt och vis.

 

Jag vet inte vad mer som finns att säga, för på något sätt har jag glömt att se på mig själv på sistone, reflektera över vem jag är. För fastän man inte tänker på det så mycket, så märks det. Jorvik förändrar en.

 

Kramar tills vidare.

 

G.

 P.S. bjuder på en av mina favoritlåtar längst ner i inlägget.:p D.S.

 

 

Men vad sjutton?!

Ser det här rätt ut, eller?! D:
 
 
 
Jag jobbar btw på utmaningen dag 1. Men det var svårare än vad jag trodde att skriva ihop information om Genevieve på ett snyggt sätt.

Lite grejer.

Något skumt har hänt.

För det första ser jag verkligen fram emot lördagarna i spelet nu. Inte bara för att jag tycker om uppdragen – utan för veckopengen. Nu när jag bestämt att jag måste spara ihop pengar utöver de jag har till en ny häst känns det mer peppt.

För det andra så blir jag lite nykär i Nightsong. Just för att jag har ”lite” pengar i hästkassan och känner att jag måste tänka igenom mitt beslut mycket noggrant, men vet att det tids nog kommer dyka upp en vän till honom, tänker jag på hur mycket jag faktiskt tycker om kraken. Jag får skumma känslor för spelkaraktärer, det är inget nytt. Men jag är rädd att jag på något sätt ska skjuta undan Nightie och bara fokusera på en ny häst. Eller att jag fort ska tröttna på att försöka levla upp en sådan. ELLER att jag ska vara så trött på att levla hästar att när det väl går att träna upp förstahästen så pallar jag verkligen inte.

 

Men jag har inte riktigt tänkt på hur charmig han kan vara på sistone, utan försummat det.

 

Men jag vill även be om ursäkt för dissat bloggande. Jag har som sagt hängt mycket på sjukhuset och sedan varit allmänt trött och otroligt omotiverad. Jag ska försöka bättra mig : )

Sen har jag lite idétorka också.

Dagen efter-

Hej!

Det blev inget bloggande igår, men jag var på sjukhuset två gånger och vart sedan helt enkelt alldeles för trött – sen så var SSO nere den lilla tid jag faktiskt hade kunnat spela, men servern blev tydligen överbelastad? Förvånad är jag inte – igår släpptes nämligen hästarna!

 

Jag måste ju säga att jag blev väldigt sugen på morganen vars hårrem ser nästan gyllene ut, men jag har ju tidigare bestämt att jag måste spara ihop till dem. Jag har cirka 8500 starcoins just nu, så jag måste med andra ord spara ihop till 8900 för att ha råd. De där åtta tusen ska nämligen sparas, åtminstone tills fler hästar släppts. Jag vill nämligen, personligen, inte köpa första bästa.

Men jag ser fram emot kommande hästar, och hoppas att hypen lägger sig snart. Dessutom hoppas jag att det kommer lite fler namnalternativ.

 

Något jag däremot INTE blev så himla glad åt var att vi får ännu ett championat. Jag menar, kom igen? Vi har tre championat – och en championatplats i Valedale. Nu får vi ännu en? Så tätt?

Okej, jag måste väl medge att jag inte tycker om att köra championaten, men att jag tycker att det är superbra att de finns så att spelarna har någonting att göra. Men, ja. Äsch.

Men kommer de inte väldigt tätt, ändå?

Sjukhusbesök och lite gammalt.

Hej!

Jag får ursäkta den inte så ovanliga inaktiviteten, saken är den att jag hängt på sjukhuset för att sedan sova hela dagen.

 

Men imorgon är det uppdatering! Troligtvis kommer då hästfunktionen vara öppen för alla (efter vad man hört från GM. Dock lovade dessa ingenting.) jag har ju bestämt mig för att vänta ett tag innan jag skaffar mig en ny häst, och har även utvecklat ett system för hur jag måste spara ihop till en innan jag köper – trots att jag har över åtta tusen SC. Jag måste helt enkelt få ihop summan utöver mina 8k såvida det inte är en häst som går för över 1k, för då lär jag ändå vara så kinkig att det inte kan ses som ett impulsköp.

Jag är då en väldigt snål liten nisse.

Men jag har börjat titta på namn, fastän jag lär kalla åtminstone två av hästarna (hur lång tid det nu tar mig att skaffa två utöver Nightsong.) något HELT annat. : ) Det har jag redan bestämt.

 

Sedan tror jag att t-shirtarna kommer släppas också. Vilket blir kul, förstås! Men jag lär inte köpa någon själv på ett tag, då jag faktiskt lagt mycket pengar på en outfit jag är väldigt nöjd med.

 

Jag utvärderade ju egentligen aldrig förra updaten ordentlig, men jäklar vilken rejäl sådan – mycket på en gång! (LT kan skaffa hästar – nytt uppdrag i själva handlingen) och vilket uppdrag sedan! Jag har lovat folk att inte spoila på min blogg, dessutom vill jag hålla den åtminstone spoiler-skyddad.

Om du inte klarar av att läsa omdömen ens, så kan du ju sluta nu. Men jag kommer inte gå in på vad som hände exakt.

Men spännande var det, verkligen! Jag fick hjärnsläpp och fick be en vän (Creds till dig, Esmeralda Silverforce!) om tips och råd. Och jag ser verkligen fram emot fortsättningen efter all information man fått. 

Sedan fick jag höra att hjärtan rusade för vissa spelare. Gissa om jag var nervös? När folk får hjärtklappningar i spel så har jag redan fått hjärtstillestånd för länge sedan.

Peuw. Påminn mig inte om Starshine 1 och 4. Hur mycket jag än älskar spelen så tog det mig evigheter att bara samla mod till vissa nivåer.

 

Förresten, vad tror ni dyker upp i Moorland? Jag gissar nästan på ett nytt stall - hur de nu ska klämma in det. Efter Esmes inlägg om antalet hästar och antalet stall så kommer de förmodligen behöva bygga några till. Såvida de inte ska ha en färg per hästras - vilket det inte ser ut som, med tanke på att de nu har tre per ras.

 

Med lite tur kanske vi får se redan imorgon?

 

(förresten, tack alla som kommenterar, fastän jag kan vara seg med att svara så gör det min dag! och säg bara till om ni har med mig på min länklista, så ska jag kolla in din blogg och se om det är något för mig att följa tillbaka :) ) 

En talande häst?

Det kan vara så att jag är otroligt seg, men jag har inte varit uppe och drällt här på länge.
 
Men hästen pratar med oss?!
 
Börjar det inte bli lite SSL-känsla över saker och ting nu? : ) Pratbubblan ser annorlunda ut men det är inte heller ett vanligt "Din häst kan inte följa med hit-" meddelande.
 
 Och druiden som nämnde att vi "ännu" inte kunde prata med våra hästar (jag skrev om det i ett inlägg här, för ett tag sedan). Bäddar detta inför något nytt? 

Drömfunktioner!

Om man fick drömma lite-

 

 

Så skulle jag vilja se följande funktioner i spelet (vissa är ganska orealistiska, men, som jag sagt när jag tidigare nämnt liknande saker, så är det ju just drömmar.)

 

Kunna ta av handskar och huvudbonad. För let’s face it. Inte kan huvudbonaden bara handla om att de vill uppmuntra folk till att rida med hjälm? För en hatt, en keps eller en tomteluva kan ju aldrig ersätta en hjälm (fast förr dög det fint att bara rida i keps. Men det spelar ju ingen roll) så jag skulle önska att man bara kunde ta av huvudbonaden helt. Man får ju ändå lite minus i utrustningsbonus, men i vissa fall kanske det ser snyggare ut?

Att kunna ta av handskarna vore också en bonus, då de inte är en så himla viktig del av utrustningen. Fastän det brukar vara bekvämt att skydda händerna på något sätt.

 

Beteshagar.

Dels för att kunna släppa en häst på ett ställe där de kanske byter rörelsemönster och står och betar? Kanske går omkring lite. Men bland andra hästar kanske det blir svårt att få ett snyggt rörelsemönster? Men om man kan placera dem så att de står och betar från marken i alla fall. Man skulle kunna lämna dem där medan man gör uppdrag i byn.

En annan grej vore att betandet skulle kunna vara ett alternativ till hö. Det skulle inte kosta shillings att släppa dem i hagen, men man säger ju att tid är pengar, så det kanske skulle ta en stund innan hästen blev mätt?

 

AFK-stationer.

Det låter skumt, men om man skulle återvinna de små övernattningsskydden i Starstable (ni anar inte hur mycket jag saknar dem!) och placera ut några stycken här och var, inte för många, såklart. Men ett par stycken. När man går in i dem så ”vilar” man. Hästen blir inte hungrigare/törstigare/smutsigare än vad den redan är, man ska helst kunna sköta hästen där också. Kanske fylla på vattnet. Man kan ju förstås inte sova över där som i SS, där man spelar ensam och kan skippa dygn hur man vill. Men man skulle kunna lämna datorn för att t ex äta utan att komma tillbaka till en häst som är utsvulten, uttorkad och jättesmutsig.

 

Övernattningsplats i Höstryttaren.

 

Väder

Jag älskar regn, i viss mån. Svensk sommar när det spöregnar i en vecka är inte kul, men annars så tycker jag om det. Så, något jag skulle tycka vore helt otroligt vore om det fanns lite väder i SSO. Åtminstone regn, men det kanske skulle kunna vara ”bara” mulet ibland, etc.

 

Användning av bankvalvet i Fort Pinta.

 Just nu finns det en gräns på 10k jorvik shillings. Jag tycker det är konstigt när priset på kläder kan vara uppe i 9k, men om man skulle kunna flytta pengar till bankvalvet i Fort Pinta så skulle man slippa springa iväg och köpa saker för att kasta pengarna från uppdragen över axeln för att man redan har en full plånbok.

Lite dött här, + skylten som vägrar dö.

Hej!
 
Först vill jag be om ursäkt för den sjukt låga uppdateringen, och idag lär den inte heller bli särskilt hög då jag ska iväg på ett födelsedagsfirande.
Kan jag fortfarande stå på benen när jag kommer hem kanske det blir något då : )
 
 
Men något litet ska det förstås bli!
 
Någonting jag tänkt på länge är den enoooorma skylt som fortfarande förpestar utsikten i Moorland. Planerna på bygget stoppades tidigt i spelet, skulle det inte gå att, nu, efter så lång tid, göra sig av med den nedrans skylten?
 
 
 
Och jag bjuder även på en ordentlig outfitbild nu när Genevieve har fått en ny frisyr. Det slutade även med att Röd underdel och blå överdel blev min favorit av mina två "nya" outfits.
 
 
 
Vi hörs kanske senare, annars så ska jag försöka skriva lite mer imorgon. : )

En liten medryttare?

Ett litet kort inlägg.
 
Google chrome vill inte läsa in Starstable.com, någon som känner igen problemet? Nu får jag använda explorer istället.
 
 
Här om dagen så hörde en tjej av sig i spelet, hon ville bli medryttare på Nightsong. Vad det gick ut på var att hon skulle gå in om jag var bortrest eller bara upptagen och ta hand om min häst så att hans humör inte gick ner.
 
Jag hann inte ta hennes namn, vilket jag verkligen ångrar. Jag hann inte heller säga ifrån, för hon loggade snabbt ut.
 
Saken är den att hon trots allt frågade om mitt lösenord och min mejl (krävs ju för att logga in.) och jag hoppas att ni andra inte blir lurade. Förslaget var kanske godhjärtat, jag slipper bygga upp min hästs humör igen om jag försvinner några dagar. Men om någon annan är inne på ditt konto så håller denne i ditt rykte, denne kan skriva vad som helst i chatten och folk kommer tro att det är du. Denne kan spendera alla dina SC bara för att vara elak. Denne kan få dig avstängd etc.
 
Att inte lämna ut sitt lösenord är någonting nästan alla nog vet vid det här laget tvivlar jag inte på, men det gäller att vara lite uppmärksam - och tänka på att det är förbjudet att fråga efter lösenord, GM skulle t ex _aldrig_ fråga om ditt lösenord. 
 
Jag hoppas bara att den här medryttargrejen inte blir någon stor sak. En hästs humör kan du alltid jobba upp igen, eller betala veterinären i SGB för att fixa.

Och en gammal debatt jag vill skriva lite om...

Egentligen är väl den här debatten i SSO nästan utdöd, tack och lov.

 

Men jag vet att i början blåste det upp lite diskussioner kring SSO och kön.

Jag förstår å ena sidan vart denna har kan slagit rot. Men å andra sidan förstår jag inte meningen med en sådan debatt.

 

”Man kan bara vara tjej (och det är dåligt)

Då frågar jag följande: Hur många spel finns det inte där det enda alternativet är en kille?

 

Spelet har en story, det hoppas jag att ni inte missat (i så fall har ni ju missat den, enligt mig, bästa delen.) – storyn är skriven för EN person. Din karaktär. Du kanske märker att NPCerna inte ser din karaktär som vem som helst.

Men storyn är även skriven för att karaktären ska vara just en tjej, de andra ödesryttarna är tjejer och att tjejer äntligen får spela en stor roll, är det något dåligt?

Sedan är spelet inte överdrivet ”tjejigt” (om vi ser till gamla normer.) Om man inte vill. Det finns många alternativ på t ex kläder och utrustning. Uppdragen kräver en hel del av karaktären. Hade alla uppdrag gått ut på att fixa pannkakor åt grabben som vaktar får hade jag däremot reagerat på vilket otroligt dåligt spel det hade varit. Men nej, SSO tycker jag är ett otroligt bra spel, och ett av de två spel jag spelar mest. Jag menar, nu har ju till och med JAG en blogg om det!

Men det störde mig pyttelite i början, då jag i regel alltid väljer manliga karaktärer med vissa undantag. Men det släppte väldigt fort.

 Sedan kan man knappast säga att alla spel där man kan välja kön automatiskt är mer jämställda. Perfect world international (rekommenderas ej.) är ett av de mest sexistiska MMORPGspel jag någonsin råkat ut för - trots att man kan välja kön helt fritt (dock kommer man inte undan utrustingen som blir mer och mer avslöjande men skyddar desto mer. Ringbrynjebikinis som skyddar mer än heltäckande rustningar. ... varför?) där man, om man ska spela flera stycken, måste tänka sig för vilket kön man väljer, eftersom en funktion som kallas "carry" används en hel del (bygger på att man bär en annan karaktär, eller skjutsar den på sitt riddjur) bara kan användas av män(!) för kvinnor(!) 

Män kan bära kvinnor. (och skjutsa på sitt riddjur)

Män kan inte bära män. (eller skjutsa.)

Och kvinnor kan inte bära någon. (... eller skjutsa.)

... Jag slutade spela ganska fort.

 

Men DET är ett ganska extremt exempel på spelsexism och en "NO HOMO!" attityd (Ja, där allt uppfattas som ev. homosexuellt.) 

 

Jag vet inte riktigt hur jag kom in på det, men SSO är fortfarande så himla mycket bättre än många andra spel ur jämställdshetsperspektiv. 

Bloggutmaning

Hej! Jag tänkte försöka ta mig an en bloggutmaning Esmeralda Silverforce knåpat ihop. Jag kanske inte tar en om dagen om jag hittar annat att skriva om, men det blir ett sätt för mig att hålla igång bloggen lite. : ) 
 

 

 

Dag 1 – Jag

Dag 2 – Min häst

Dag 3 – Min historia med Star Stable

Dag 4 – Det här tycker jag om huvudstoryn

Dag 5 – Mitt stall

Dag 6 – Min drömhäst

Dag 7 – Min favorittävling

Dag 8 – Tävlingen jag tycker minst om

Dag 9 – Mitt favoritställe

Dag 10 – Bästa shoppingstället

Dag 11 – Min favoritoutfit

Dag 12 – Det deluxe-set jag tycker bäst om

Dag 13 – Den deluxe-utrustning jag tycker bäst om

Dag 14 – Favoritsysselsättning

Dag 15 – Något jag vill köpa

Dag 16 – En funktion jag tycker om

Dag 17 – En funktion jag tycker är onödig

Dag 18 – En funktion jag hoppas på

Dag 19 – Ett uppdrag jag hoppas på

Dag 20 – Jag och SSO

Namn och sånt.

Hej!

Idag blir det inte så många inlägg, jag är väldigt trött efter cirka 2 timmars sömn inatt och sedan några timmar på sjukhuset.

Nog om det i alla fall. Det här inlägget kommer då INTE handla om mitt privatliv, och om jag någonsin ägnar ett inlägg åt personen bakom bloggen, ja, då tar vi det under lite bättre förutsättningar : )

 

En funktion jag skulle kunna ge mycket för vore ju att kunna döpa sin häst till vad som helst, jag och bland andra Maria Mountaindaughter* har pratat om det. Nu är det väl bara vi som hoppas och drömmer lite, men det skulle kosta väldigt mycket SC för att döpa om sin häst, så att det inte blir för många som gör det, och inte heller för ofta. Och för att det kanske skulle krävas att GM eller någon annan kontrollerar så att inte namnen är helt olämpliga.  

 

Fast sedan vet vi/jag ju i princip ingenting om hur det fungerar i spelet och sånt. Det enda jag gör är att anta saker jag finner mest logiska. … och det stämmer ju långt ifrån ofta.

 

Vad skulle ni döpa era hästar till om ni fick välja helt fritt, och inte behövde välja två ord från listor? : )

 

* Marias blogg är inte tillgänglig för andra läsare, annars hade jag slängt in en länk här :>

En liten förändring tillsist.

Jag nämnde lite tidigare att jag bytte frisyr, dock inte till den finaste som fanns i salongen. Jag spenderade ju en hel del SC på kläder tidigare och jag kände att 300 sc för en ny frisyr helt enkelt var för mycket.
 
Fördelen med den näst-näst snyggaste som även blev argumentet mot den näst-snyggaste var att den funkar till typ alla kläder, OCH det är min gamla svarta hårfärg.
 
Det ser i princip ut som att någon bara varit framme med en sax och klippt av Genevieves hår.
Den näst snyggaste var en mörk röd, förresten.
 
Här ser vi förvandlingen. obs; sminket inte är ändrat, jag glömde fota Genevieve med hennes gamla frisyr så jag fick ta en gammal smink-test bild. : ) 
Det är sminket på den andra bilden jag har, och har haft sedan måååånga månader tillbaka.
 
 
 
 

Salongen i Firgrove

Idag öppnade salongen i Firgrove, och jag har självfallet varit där och inspekterat!
Det slutade faktiskt med att jag själv bytte frisyr för första gången i spelet (då har jag ändå varit med sedan det öppnade.) och jag är helnöjd! Min personliga favorit är iallafall den sista av den första sorten. Den väldigt mörkbruna. Jag kan dock medge att den var för dyr för min smak. 300 SC går den på. Medan de andra går på cirka 80. De rakare är nog snygga med rätt matchad outfit, men ingenting som tilltalar mig jättemycket. Jag vet att JAG inte skulle kunna få det att se bra ut.
 
 

 
 

Kaotisk onsdag

Hej!

 

Jäääääklar vilket kaos! Idag har jag helt enkelt försökt hålla mig borta från chatten – idag så fick nämligen alla livstidsprenumeranter bli testryttare. Detta stack förstås i ögonen på de som inte är LT, vilket man kan förstå på sätt och vis. Men jag skulle önska att fler läste nyheterna på Star stables hemsida.

Jag citerar.

 

” Testerna på häst-funktionen vi har kört i veckan var bara för ett fåtal utvalda personer. En hel del intressanta buggar har hittats och reparerats tack vare deras hjälp.

Nu är det dags för ett större test innan häst-funktionen släpps för alla. Vi tror att vi nästan är där! Men vi vill göra ett större test först så vi inte riskerar att era hästar och karaktärer går sönder. Om det skulle hända, så skulle det ta enormt mycket tid att reparera och vi vill hellre jobba med nytt spännande innehåll än att reparera skador.

Denna vecka kommer vi testa häst-funktionen med en större mängd spelare. Alla som har Lifetime-medlemskap kommer därför kunna testa häst-funktionen då vi verkligen behöver testa funktionen med en större grupp spelare. Vi vill samtidigt inte att alla ska testa då riskerna för krascher blir väldigt stora. ”

 

Jag tycker att det förklarar läget ganska väl. För att inte glömma att hästarna ändå släpps om ett par veckor!

Jag är ju själv livstids, men har ännu inte köpt en häst. Dels för att jag är snål och är inte ens säker på att man får behålla hästen/får SC tillbaka, och i så fall vill jag ha längre tid på mig att fundera. För mig lär detta bli något ganska stort, och ska jag köpa något så pass dyrt ska det vara noga övervägt.

 

Vi har även fått ett nytt uppdrag som jag, på grund av antalet inloggade och tidpunkt, ännu inte tagit tag i. Som jag nämnt i tidigare inlägg är jag lite kräsen med när jag gör uppdrag för att få rätt känsla.

 

Och sen har jag, för första gången (och jag har spelat länge!) bytt frisyr. Men mer om det och den nya salongen senare : )

Lite tankar om hästfunktionen.

Alltså, först. Var tusan kom alla besökare ifrån? Jag blir nervös. Vad har jag gjort?

 

Och nu vidare till mina åsikter.

 

Idag släpptes information om nya hästfunktionen som lär dyka upp i April. Här och var har man redan sett testryttare med de nya hästarna. Jag kan ju börja med att ge er en länk till informationen, den finner ni här.

Faktumet att dessa lär få ganska mycket betalt (eller var det kanske bara rykten?) och dessutom får prova hästarna verkar sticka många i ögonen.

Jag förstår å ena sidan varför. Men å andra sidan, om alla hade varit testryttare, hur många buggrapporter skulle de inte få in? Om de nu hittar buggar, då. Troligtvis väldigt många på samma problem.

Det är bara en tanke. Jag kan ju helt klart ha fel. Det är bara mitt egna antagande och ingenting jag hört från någon ansvarig.

 

Engelska fullblod. Bilden lånad från Star stables sida. Så ingen cred till mig den här gången!

 

Anyway.

Upplägget ser ganska mycket ut som i Starstable PC-spelen, små stall i byar där man kan köpa en häst för ett antal Starcoins (300-1500 enligt informationen, med resveration för förändringar) olika raser har lite olika egenskaper och alla börjar på level 1.

Hade jag fått drömma hade jag gärna sett någon form av hästmarknad för att slippa ha massa köpbara hästar överallt. Men jag tyckte aldrig själv att det kändes särskilt realistiskt. Något som skulle dyka upp i spelet.

Man kan ha upp till 6(!) hästar. Det är en hel del! Inte minst med tanke på att det finns tre ”riktiga” spiltor i stallet och en som ser mer ut som en övergiven där man dumpat saker. Å andra sidan är spiltorna rymliga. En av dem är ju riktigt stor! Det är även ganska generöst att man kan få ha så många hästar.

 

Något som tydligen är planerat är också en funktion som gör att man kan ändra frisyr på hästen (tack och lov inte färg..!) vilket jag verkligen ser fram emot. Vissa, och kanske jag också, var väl lite besvikna (men än en gång var jag inte så förvånad) över faktumet att man inte kan välja och matcha färger på hästarna själv som man gjorde i början. Men att kunna ändra stil på manen ger ju en möjlighet att göra hästen mer personlig.

 

Man kommer även kunna sälja hästarna för ett antal Shillings, vilket är ganska logiskt och det är bra att man inte kan få starcoins tillbaka, då det känns som att värdet kan öka och man inte lika gärna bara vill göra någon slit&släng utav det.

Och lite som en follow up på mitt gamla inlägg vid namn ”Det där med nya hästar” så är jag ju helt klart tacksam för att man inte kan sälja sin första häst. (Om ni tänkt läsa inlägget rekommenderar jag även att ni läser kommentaren från Maggie Westbridge.)

 

Det är väl allting för den här gången. Jag ser fram emot nya funktionen fastän jag inte är säker på att jag kommer köpa en häst direkt.

 

 

Nu i efterhand ser jag att vissa saker liknar det som just Maggie Westbridge skrev. Det är inte avsiktligt men jag tycker ändå att hon ska få en länk, då jag kikat i hennes blogg och tycker om den.

 

[Outfit] There is a life about to start when tomorrow comes!

Okej, så rubriken hintar kanske för vissa var min inspiration kommer ifrån.
 
Om ni har hört Do you hear the people sing? så vet ni nog mer garanterat. 
 
En av mina favoritfilmer, Les Misérables. Men den kan väl se ut som vilken outfit som helst, egentligen.
Notera att det var inspiration, det går inte att efterapa helt. 
 
Byxorna är från västkobbens fiskeby, hatten och den blå jackan är deluxe (finns annars en blå i Västkobbens) och röda är köpt i Firgrove.
 
 
 
 
Ska vi köra en klassisk hiss eller diss?
 
Skriver förresten för fullt på ett inlägg som lär komma någongång ikväll. 
 

Inför ikväll..

Hej!
 
Åh, herre. Jag har shoppat loss i spelet nu. Det händer nästan aldrig, men flera hundra Starcoins har gått åt. Kanske blir det ett par outfitbilder någon gång. Men utöver det så är jag ganska stressad idag. Men ikväll kommer jag skriva om den nya informationen om hästfunktionen!
 
Stay tuned! 

Och från havet så blått-

Nå, vad säger ni. Snyggare än hans annars ljusa fläckar och vita man? : )
 

RSS 2.0