Puck!

Lite asbra musik.

 

Ridtur med Enjolras.

Idag blir det min vackra Enjolras som får komma ut ur stallet och sträcka på benen :) Det har inte blivit så mycket av det då jag varit upptagen med att träna andra hästar. 
 
 
 
 
Det verkar som att jag är en av få som INTE stör mig på de svarta benen? Jag vet att det inte är verklighetstroget, men å andra sidan så är Jorvik en magisk plats - det kanske finns blod från någon annan hästras som rubbat lite på färgerna i just den här hästen? :D Nej, jag är fortfarande väldigt förtjust i den. Jag gillar den gulare tonen mot den vita manen och sedan de vita strumporna på de svarta benen. När jag först såg den var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och jag har inte ångrat för en sekund att jag köpte Enjolras!
 
Men jag förstår ändå varför folk kan reta sig på färgen, helt klart! 

[Spoiler] Lite tips!

Detta kommer ha att göra med senaste uppdraget, så jag sätter än en gång en spoilervarning. 
 
 
Jag tänkte ta upp lite tips angående de nya dagliga, kanske lite småsaker många redan är väldigt, väldigt medvetna om men som kanske kan hjälpa någon enstaka? nu har de visserligen lovat att göra det lättare nästa vecka, men tills dess liksom!
 
Först och främst: Se till att ljudeffekterna är på. Jag som oftast lyssnar på egen musik brukar stänga av så gott som allt ljud, men dra på dem rejält. Inte minst om du har bakgrundsmusik! Jag vet att iallafall jag skulle missat det om det inte vore för att jag drog på spelmusiken under själva uppdraget av nyfikenhet på musiken 8) 
 
 
 
Om ni missat det så hörs det ibland, inte alltid, men ibland, ett väsande ljud när en stjärna dyker upp. Det underlättar med andra ord i många fall!
 
 
Vissa "zoner" är lite svårare än andra att se stjärnorna i, där de smälter in mer med färgen. Kasta en extra blick på dessa! Det är inte minst den mörkare cirkeln runtom och de blåa 'strålarna' i mitten. 
 
 
Notera att stjärnor ibland dyker upp där man precis klickat, så hoppa inte över det området bara för att ni precis tryckte bort en där! Det är ganska lätt hänt.
 
Något jag märkte var att när jag tog skärmdumpar med Fraps (F10 i mitt fall) så saktade stjärnorna ner för någon sekund? 
 

[Liten spoiler] Var är alla?

Detta handlar inte direkt om uppdraget, men jag gör som så att jag slänger in en Spoilervarning här ändå. Bara ifallomatt det skulle förstöra för någon!
 
 
Det kan väl inte bara vara jag som tänkt på att Elizabeth och druiderna är borta?
 
Teori: Hallåeller. Vid det här laget måste du ha förstått vad det hela handlar om och druiderna är alldeles för upptagna för att svara på frågor, du har haft god tid på dig.
 
 

Varför jag aldrig skulle kunna bugga.

Så, okej, jag råkade trilla ner från kanten vid Fripp och detta hände:
 
 
 
Min reaktion? 
 
Neeej! förlåtförlåtförlåt :(
 
Njäe, en tuff, rebellisk regelbrytare är jag då inte.
 
Och för nyfikna kan jag ju säga att man inte hann se något av området nedanför (det är nog bara sten.) 
Jag rekommenderar att ni håller fingrarna borta från mushjulet om ni ska kolla in utsikten. 

Ny header ... igen!

Okej, header uppdaterad! - igen. Men ni kanske minns att jag sa att min midsommarheader var tillfällig? Anyway. Jag hade ändrat bakgrunden till en annan version av den jag har med lite svalare färger, men insåg att det var som om man hade lagt ett väldigt, väldigt tunt lager med blått över hela bloggen och bestämde mig för att behålla den gamla.
 
Men, då undrar jag förstås vad ni tycker! 
 
Själv är jag fortfarande ganska förtjust i min första header, jag kanske gör en ny version av den? det värsta är att färgerna blir lite sämre framåt skymningen i spelet, iallafall för mig? Men det är då jag tycker det är som mysigast :)
 
Här har vi iallafall mina gamla headers!
 
Första vid runstenarna.
 
Midsommarheadern.
 
Senaste headern.
 
 
Vilken har sett bäst/minst hemsk ut hittills? 
 
 
Jag tänker inte sitta och vara supersjälvkritisk, men jag lägger faktiskt inte ner så fasligt mycket tid på mina headers. Jag skulle inte palla att ha någon jag faktiskt tycker är ful. För SÅ lite bryr jag mig inte om bloggen, jag är ju ändå här och fortsätter skriva. Jag orkar inte sitta och klippa och klistra in hästar och hålla på, dessutom så tillåter inte min stilmall mig att ha så stor header heller. 600x300 är det som gäller för mig!

Spelarträff?

Okej, det kan verka som jag har missat mycket mer än vad jag faktiskt har iom att jag laddar upp detta så sent, men jag skrev om det ännu tidigare, fast då ville inte blogg.se samarbeta.

För ett antal dagar sedan var det en spelarträff, något som jag tycker är askul. Jag har faktiskt pratat med inte minst Maria Mountaindaughter tidigare om hur kul det vore med en spelarträff. Det är förstås lite gäng som arrangerat sådana, men utan att vilja låta dryg, så skulle jag nog inte ta mig upp till Stockholm för en träff såvida den inte var officiell. Det vill säga något som SSO-teamet är med på.

 

Jag var i vilket fall inte där, för jag bor ju ganska olägligt långt bort (inte så sjukt långt bort, egentligen. Men det ÄR en ordentlig bit – och en ganska dyr sådan, om man inte har börjat få sitt CSN för terminen heller.)  och med bara någon dag på mig? Nja. Det kan jag inte fixar. Men det fanns säkert anledningar till detta och var nog inte tänkt vara mer än en väldigt liten träff.

 

MEN nu har en fågel viskat i mitt öra att det talas om fler träffar i framtiden?

Om så är fallet hoppas jag att det, först och främst, blir en större träff som inte bara är för folk som bor i den absoluta närheten, och att det därmed skrivs om det i god tid så att andra som vill åka åtminstone har en större chans att fixa tågbiljetter och sånt. För jag skulle ju, som jag skrev tidigare, lätt kunna tänka mig att åka upp om det passar sig med min ekonomi. 

Kameraläge

Något jag gärna skulle vilja se är en liten funktion där man kan gå in i "kameraläge" - men inte bara det, utan Förstaperson (dvs ur karaktärens perspektiv) kameraläge, t ex om man vill ta bild på sin häst utan ryttare, det skulle förstås bli någon bild där hästen står stilla, men folk skulle slippa använda den icke-rekommenderade "vildhästbuggen" som den kallas, fiffla med filerna etc. bara för att ta lite snygga bilder på sin häst utan ryttare!
 
Vad jag tänkte mig var att man sitter av hästen, har en kamera i väskan (eller något liknande) och väljer att använda denna. Då ser man plötsligt ur karaktärens perspektiv och kan ta bilder på hästen medan man är "bakom kameran" så att säga!
 
 

FET SPOILERVARNING!

Okej!

Dags att utvärdera, vilket blir svårt, jag menar, och ursäkta min dåliga franska, herrejävlar vilket uppdrag!

Jag säger det inte bara för att det var kul med uppdrag där man faktiskt gör lite, och inte bara klickar runt (ta inte det som att jag klagar på andra uppdrag, dock! Men variation etc.) inte för att skuggsökarna är sådär supersvåra fiender – men faktumet att man KAN åka fast är nog lagom för ett sådant uppdrag.

Vad jag gillade mest var att det drev framåt i den mörkare delen av historian, det vill säga att det faktiskt är ”på riktigt” (för karaktärerna, då.) att Garnok faktiskt är ett hot och inte bara någon form av sägen som inte på något sätt visat livstecken. Att allt inte är så himla ljust som många (än en gång: i spelet.) vill tro.

 

Men för att slippa skriva en hel uppsats om det hela tänker jag dela upp det i vad jag verkligen tyckte om.

 

 

Placeringen - Att det hände i Silvergladebyn och att det var ett uppdrag man inte riktigt slapp undan. Hade du tänkt shoppa? Då får du säkra platsen först.

Miljön, seriöst. Jag älskar den där dimman! Åh, vad jag skulle önska att den kunde dyka upp lite fler gånger i spelet, som ett väder. Fast utan den smått illavarslande himlen, snarare något åt det blygrå hållet dagstid, eller helt enkelt under gryning/skymning där. Lite underbar dimma på lite olika ställen då och då. Men det blev riktigt häftigt i byn.

 

Handlingen i sig tyckte jag också om. Jag älskade att det hakar på äldre händelser, så som att det är samma sak som hände bortanför Jaspers, då. Jag vet inte om jag sagt det innan men jag tycker om när man ”återvinner” sådant.

Animationerna – Alex snygga skyddssfär som hon då och då förstärkte. Det var riktigt snyggt! Även uppsugandet av skuggvarelserna och bybornas reaktioner. 

Sedan är det förstås jätteroligt att vi äntligen får introduceras för Åskviggens cirkel! Någonting jag sett fram emot länge, dock undrar jag om vi kommer gå tillbaka till solens cirkel senare, för vi är ännu inte "färdiga" där? 

 

Och så undrar jag om Åskviggens användningsområden, jag hörde nämligen ingenting om Alex gamla "kraft" som användes i Starshine Legacy (ännu en spoilervarning här!) där man använde Åskviggens kraft för att ta andras själar (lite dementorvarning!) vilket man använde på t ex Mr Sands hejdukar. Är detta ett medvetet drag, någonting som är medräknat men helt enkelt inte nämnts ännu i spelet, eller något de glömde av? 

 

 

 

Vi avslutar med en halvkass bild på den helt underbara hysteriska, springande mannen. 

 

 

Tack till SSOteamet som gav oss en grym uppdatering och därmed gav mig en helgrym kväll!

Uppdrag - och jag är taggad till tusen!

Okej! uppdateringsonsdag.

Hejsan!
Något riktigt mystiskt försiggår i Silvergladebyn...

Nya uppdrag:
- Ett mystiskt ljus skiner i Silvergladebyn... Rid dit och prata med Rådsman och se om du kan ta reda på vad som händer med byn!
Ett mysitskt sken...

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget


 
Okej, jag läste nyheterna precis innan jag fick stressa iväg till skolan, och, well, låt oss säga att jag troligtvis hade kunnat jobba mer effektivt om jag INTE suttit och räknat minuter. 
 
Helt otroligt spännande! åh! och kaoset när jag smög mig in i stan på en liten Puck som nog helst ville därifrån* 
 
Jag tänker inte spoila mer nu, och lär undvika bloggar då jag skjuter upp uppdraget till senare ikväll när det kanske lugnat ner sig en aning.
Men jag lovar att det är svårt!
 

Häxjakt i chatten.

Jag har skrivit om detta tidigare, men det dök ju upp igen, så jag tänkte att jag skulle skriva om det ännu en gång.

 

Jag tänkte på någonting jag läste i chatten igår,

Jag tänker inte nämna namn, och jag har sett det hända vid flera tillfällen med olika människor. Men känner ni er utpekade så tänker jag ändå stå för vad jag säger. Ni får mer än gärna kommentera och berätta varför jag har fel. Eller rätt, för den delen.

 

Häxjakt. Man tänker sig kanske mest bönder med högrepar och facklor som vandrar mot ett hus som en aggressiv mob. Redo att sparka in dörren och släpa ut vem de nu bestämt för att stämpla som brottsling/hedning/whatever.

Fast häxjakt bedrivs ju i dagens samhälle också, en förälder pekar ut en person som pedofil inför en grupp människor, sedan är risken enorm att denne utsätts för trakasserier och hot. 

 

Nå, för att komma tillbaka till det relevanta exemplet, och vad som faktiskt bevittnas, så handlar det om rykten och spekulationer i SSO. Det räcker med att en person anklagar en annan för att ha, t ex, hackat dess eller någon annans konto. Det spelar på andras godhet och önskan om rättvisa. Men ni hör bara en sida av historian.

 

Det börjar inte sällan såhär:

Person A: Jag har blivit hackad och fått mina hästar raderade : (

Person B: Va?! Vad hette hen som gjorde det?

 

Hur vet ni att det inte bara är ett missförstånd, eller falska anklagelser?

Säg nu att person A berättar vad personen som ”hackade” heter.

Vad är meningen, egentligen? Kan du som spelare verkligen göra annat än ev skälla ut henom? Och till vilken nytta skulle det vara, personen lär knappast erkänna? Och vad spelar det erkännandet för roll för DIG som spelare?

Ptja, ja. ”Men andra måste varnas så att de inte blir utsatta!”

 

Tänk tillbaka ett steg igen.

Om du fortsätter sprida rykten, och det visar sig att det faktiskt var ett missförstånd eller en ren lögn.

Sätt dig då in i personen som blivit utpekad som hacker/fuskare/mobbare situation.

Plötsligt har du mängder av människor som anklagar dig för något du inte gjort.

 

 "Djävulens märke" kunde få dig avrättad för häxeri, oftast var det bara en leverfläck eller ett födelsemärke.

Jag vet inte hur många gånger man kan söka på frasen ”mejla support” och hitta träffar i min blogg.

Troligtvis ganska många. Men jag förstår inte hur svårt det ska vara.

 

Du som spelare kan inte ge tillbaka ett konto.

Du som spelare kan inte stänga av en annan spelare.

 

Men du kan mejla support.

Och support kan ta hand om det. Det är deras uppgift.

 

Våga vägra häxjakt, spara bevis, men låt det sedan vara upp till Support. För det enda spelarna kan göra är att hytta med högrepar, och hur rent spel är det?

 

Men det är vanligt mänskligt beteende. För häxjakt har trots allt funnits i alla år, och folk manipuleras lätt till det. Följ med strömmen etc.

Men jag slipper helst se det, och jag hoppas att folk kanske tänker en extra gång och lär sig ifrågasätta anklagelser och inte svälja det med hull och hår. 

I give you... Puck!

 
 
 
 
 
För er som inte hänger med är det epilogen från A midsummer night's dream av William Shakespeare. 

Lite småångest.

Velandet fortsätter, jag vet inte riktigt om jag vågar köpa hem den där ponnyn. Just för att jag är rädd för att få slut på utrymme. För som det är nu har jag fyra hästar, Nightsong, Donnie, Enjolras och Vidstige. Med andra ord har jag plats för fyra till – men jag har ju flera jag vill köpa. Alltså, sådana jag redan har namn och i viss mån personlighet på.

Jag måste alltså prioritera rejält vilka som ska få flytta in i stallet. Jag har för några dagar sedan bloggat om utrymmesbristen.

 

Beslut, beslut :( 

Tillfälligt avbrott?

Har blogginlägg att lägga upp, men av någon anledning så sabbar Blogg.se för mig, ni som har blogg.se vet att det ska komma upp en rad med "verktyg" ovanför rutan man skriver i? aye, den är borta, så jag kan inte dela in i stycken. Men men! Det lär dyka upp lite senare idag. :)

Utrymme!

Nu tänker jag skriva något om vad jag känner ett större och större behov utav.

Utrymme!

 

Jag har tänkt på det tidigare, men inte minst nu när vi fått tillskott i form av ponnyer.

Vi har åtta platser, men hela tiden matar spelteamet oss med superfina hästar. Att det är svårt att välja ut enbart åtta är nog för många ganska svårt. Fast stallet kan ju inte vara överfullt heller, så frågan är vad man kan göra åt det?

Och jag trodde först att ”åtta, wow! Det kommer jag aldrig hinna fylla” och det har jag inte heller. Inte än. I nuläget har jag fyra hästar, men börjar redan oroa mig. Vi har flera raser att vänta, säkert superfina. Och nu när ponnyer introducerats, kanske fler ponnyraser väntar?

Jag hoppas ju att vi plötsligt kan läsa under ”nyheter” att vi kommer få fler stallplatser. Men jag måste förstås komma med ett förslag själv. Och det kombinerar allt tjat om att man vill ha hagar och behovet av mer utrymme.

 

 okej, så mitt kanske lite mindre seriösa förslag...

Japp. – En ordentlig beteshage. Jag tänkte att man kanske skulle kunna ha åtta eller öka till tio hästar i stallet som maxantal, men även ha en hage, en bra bit bort. Jag tittar genast på den gröna, södra av Jorvik. Kanske man kan gå till en NPC som står vid något inhägnat område, typ en hög häck eller något för att snygga upp det visuella, så ser det nämligen ut i Lotro, man kan bo i små kvarter, för att komma dit rider man till en port och väljer sedan vilket kvarter man ska in till. Alla är identiska men det är bara för att det ska finnas plats för alla att bo någonstans, annars skulle kvarteren behöva vara enorma..! Kanske något liknande, man går till grinden eller så och det ser i princip ut som när man går in i stallet, bara att där finns det en stor hage? Det är i princip ett extra stall, fast i form av en stor gräspaddock. Där kanske hästarna man använder minst kan gå på ”bete”? Stallet man har blir inte överfullt, men man kan ha fler hästar!

Där, gott folk, är min idé på en lösning. Ogenomförbar eller ej, så har jag gjort ett försök :)

Ponnyerna är här!

 

Hejsan allihopa!
Vi är verkligen superglada att kunna berätta för er att ponnyerna har kommit till Jorvik idag!

Ponnyer:
- Fantastiska ponnyer har kommit till den nya hamnen i Fort Pinta! Dessa skönheter är mindre än de vanliga hästarna på Jorvik och de är inte lika snabba som dem heller. Rid dit och kolla in det nya området och de söta ponnyerna!
 


Supersöta ponnyer!

Nya kläder:
- Mer t-shirts med flaggor på dem har kommit till Billy Bolldozers butik i Moorland!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 


 
Och gissa vem som inte kommer hem förrän vid tre idag?!
:( fast å andra sidan kanske det är lika bra att avvakta en stund, så att folk hinner lugna sig lite. 

Och av denna vettiga anledning har jag varit lat.

Hej!

Jag tänker inte sitta och be om ursäkt, för jag har helt enkelt haft fullt upp på sistone, men på ”rätt” sätt. Sommarlovet slutade för mig igår och idag hade jag min första lektion tillbaka i skolbänken. Så de senaste dagarna, de innan skolan, la jag helt enkelt på annat än bloggen.

T ex så åkte jag till Visingsö och gick på tornerspelen – vilket jag gör varje år. Jag råkar nämligen vara en riktig medeltidsnörd och älskar tornerspel och medeltidsmarknader! Bäst är det när det finns bra musik och gycklare (INTE clowner med läskigt smink. Urrrrgh!)

 
 
 

Här är ett par bilder därifrån, i alla fall! För allt blir roligare med bilder (i måttlig mängd, that is.)

(och nej. ni får inte använda mina bilder utan att fråga, gäller typ allt här. men jag säger det ändå.)

Jag tänkte passa på att säga att om ni nu skulle vara intresserade av vad jag sysslar med på dagarna utöver SSO och Lotro (HAH! Som om.) så har jag en instagram där jag laddar upp bilder hyfsat tätt, dock inte massa egobilder. Det slipper ni :p Nightbard heter jag där, jag följer NÄSTAN alltid tillbaka. Instas med enbart egobilder finner jag ganska ointressanta, dock.

Nog om det!

 

Fast ja, skolan har somsagt dragit igång igen och fastän jag inte pluggar mycket (går på komvux och läser inte många timmar i veckan alls) så kräver det en hel del energi från mig ändå, dessutom vägs de där få studietimmarna upp av ganska mycket läxläsande. 

 

Men ett inlägg om ponnyerna kommer upp snarast! 

Inte Greenpeaces bästisar, kanske?

Hur tänkte de här?

 

Ni kanske minns att det blev förbjudet att fiska vid Valedalesjön för ett tag sedan, i uppdraget satte man bl a upp dessa skyltar.

 

 

De sitter kvar, men ändå blir vi ombedda att fiska i Valedalesjön?

 

HEEEEEERE, FISHY, FISHY, FISHY!

På tal om fiske.
 
 
Min lilla önskan är att man med tiden ska kunna köpa ett bättre fiskespö som gör att fiskarna nappar bättre, så att man med mer och mer erfarenhet (= rykte) blir bättre på att fiska. Man, som spelare, måste förstås fortfarande vara ute i rätt tidpunkt, men fiskarna sliter sig inte lika ofta.
 
 
Och självfallet ska man, som beundrad, inte ens behöva ett fiskespö, eller dynamit (jag tvivlar på att Jorvikborna uppskattar att man spränger upp havsbottnen.) 
 Jag röstar för att man ska kunna ropa på fisken! 
 
 
 
 
Om jag behöver förklara för er att jag inte är särskilt seriös så tänker jag även passa på att rekommendera att ni finner någon annan blogg att läsa. 

Fiskigt!

Så, på grund av livet (damn you, life!) har jag helt enkelt inte haft tid åt att blogga. Sen ska jag prata med rektorn på min skola imorgon så jag kan få plugga lite i höst. Men tack för att ni hängt kvar fastän jag inte skrivit på länge. Alltså, faktumet att folk tar sig tid att läsa det jag skriver gör mig verkligen superglad, på riktigt. <3

MEN saker och ting har hänt! Vi har till exempel fått en sprillans ny uppdatering så sent som igår.

Och precis som vid tidigare uppdateringar, när jag haft orken, så får ni en utvärdering. Notera att det kan finnas någon pytteliten spoiler, ni superöverkänsliga människor. Men ingenting som gör inlägget värt en varning.

 

 

Fiskeuppdragen – Well, jag är lite kluven. Dels för att Jag. Hatar. Fiske. Men å andra sidan ger fiskeuppdragen helt okej med pengar och tar inte så himla lång tid. Vad jag faktiskt tycker om är att vi nu får fiska i Silverglade, och fastän avstånden kan vara lite längre (t ex till vattenkvarnen.) så gillar jag att ”bortglömda” delar får vara med. Jag kanske skriver mer om detta sen, för det är bara torsdag idag och jag skulle vilja tro att det är lättare att säga huruvida fler platser faktiskt involveras om ett par dagar.

En annan anledning till att jag är glad kanske bara vissa som hängt med och har ett störande bra minne utav vilka karaktärer jag tycker om kan lista ut. Om jag säger som så att en av mina absoluta karaktärer introducerades tidigt i spelet och har ett yrke som gör honom väldigt viktig för samtliga i Jorvik? Aye, mer Conrad Marsdeen åt folket! (han har ett eget inlägg här, från bland de första inläggen jag gjordes som tillägnades mina favoritkaraktärer. Serien är inte fullbordad, jag tappade helt enkelt motivationen.)

Vi har även fått en "ny" fiskebutik med Mr Loops ... bror? Kusin? Tack och lov står han inte lika olägligt som Mr Loop i Västkobbens. Inte kan jag vara den enda som råkat rida in i hans osynliga barriär flera gånger? Denna säljer samma saker som i byn. 

 

Jag önskar ju nu i efterhand att jag hade lagt lite mer energi på fisket, jag vart inte "vänligt inställd" förrän kvällen innan uppdateringen, nämligen. MEN är det bara jag, eller får vi inte väldigt, väldigt lite inflytande åt gången? Cirka 15 poäng? Medan vi får kring 90 för ett uppdrag hos Mario för AAE. (Å andra sidan får man ju en finare summa hos fiskarna.) 

 

 

Jag tänkte säga "Nu fortsätter vi och diskuterar ponnyhästarna" men så tittar jag på klockan och inser att jag ska vara uppe tidigt imorgon. 

Så ponnyhästarna får vi ta snart!

 

Lite om avstånd och uthållighet.

Någonting jag är ganska kluven till är uthålligheten i spelet, jämfört med Starstable PCspelen.

För är det en sak jag saknar rejält från Starstablespelen på ett sätt, är det faktumet att det kunde ta ett tag att ta sig från by A till by B. Jag har ingen karta tillgänglig nu, men välj Moorland och Firgrove. Det skulle alltså ta en stund att komma dit, även i hög level. För hästen kunde inte galoppera hur länge som helst, och frustrationen det väcker är en anledning till att jag inte riktigt pallar spela igenom främst Höstryttaren igen.

Så, det tog längre tid att rida någonstans, kartan kändes därmed myyyycket större.

MEN det var skitjobbigt att behöva segtrava för att kunna galoppera en bit. DOCK fanns övernattningsstugor på vägen och det kunde ta en hel speldag att rida en längre strecka. Det fungerar kanske inte i SSO, men det var trevligt att man kunde ge sig ut på en ”riktig” långritt.

 

I SSO har vi lyxen att ”uthållighet” bara avgör hur mycket du måste driva på hästen för att den inte ska sakta ner. Men du kan aldrig hindras från att hålla högsta möjliga hastighet på grund av ren trötthet. Du kan ta dig tvärs över kartan på några minuter om du vill.

 

Fast på sätt och vis önskar jag ju att avstånden kändes längre, kanske för att få in något mer verklighetstroget i själva resandet.

 

Vad jag, om jag fick önska, vore då verkligen inte att ha precis samma system som i SS-spelen. För seriöst, att rida på en låglevlad häst där kunde vara en riktig pina. MEN samtidigt skulle det inte kännas som om hästarna vore så övernaturliga och som att kartan vore så mycket mindre än vad den är om det inte vore möjligt att hålla full galopp flera varv runt kartan utan att stanna (Såvida man inte kraschar in i något.) Men om något, jag kanske skulle ångra mig om det genomfördes, så skulle man inte kunna hålla full galopp hur länge som helst. Hela vägen upp till ”vanlig” galopp är det helt obegränsat, men just full galopp påverkas av uthålligheten. Man kan vila upp den snabbare ju långsammare man rider, så som det brukar vara, men det ska även vara möjligt att vila i, säg, kort eller vanlig galopp. Så att man faktiskt skulle kunna galoppera mellan GÅD och FG, men bara inte i högsta hastighet.

 

Jag blir bara lite skeptisk när jag ser att det inte är så himla långt till Jorvikstallet från Silvergladebyn, såvida inte alla bergen där emellan segar ner en direkt.

 

Vad tror ni, skulle det vinnas något på att inte kunna hålla högsta hastighet på vanliga vägar (kanske skulle det vara möjligt under tävlingar, dock?) eller låter det bara väldigt segt?

 

Detta är inget jag tror skulle hända i spelet, faktiskt. Men visst måste man få leka lite med tankarna ibland?  

 Avståndsjämförelse, fågelvägen.

Hästarnas outfits.

Jag laddar sällan upp outfitbilder, det har väl hänt någon gång sådär. Men varför jag gör det så sällan med hästarna är för att de helt enkelt inte har så många outfits. De har varsin standardoutfit och sedan kanske något läggs till eller tas bort.
 
 
Men jag tänkte lite fint lägga upp bilderna på samtliga hästar och deras standardutstyrslar. 
 
Donnie.
 Nightsong.
 Enjolras.
 Vidstige.
 

Hästträning.

Jag vet inte om jag skrivit i bloggen om hur mycket jag längtat efter någon tränare, någon man kan betala för att få sin häst tränad ett snäpp.

Men jag förstår inte varför folk klagar på att det kostar? Okej, tänk såhär. När ni är uppe i typ level 12 tar det plötsligt en del tid att träna hästen. I slutändan blir det flera dagar för att komma från 12-15. En level är med andra ord värd ett par timmar om man tränar i hyfsat gott tempo men inte rusar från varje ställe.

Förväntade ni er något annat, att hästen skulle tränas gratis åt er? Jag ser det som en form av lyx.

Ett tips? Gör de första levlarna själv, spara denna ”boost” till de riktigt jobbiga delarna, när ni är helt less på att rida runt banorna.

 

 

Själv får jag se hur jag gör, jag har Vidstige att maxa och Donnie att träna upp. 

Inaktivitet pga Sommarfestival i Midgård!

Jag har varit lite medvetet inaktiv nu. Inte medvetet som ”Nä, nu tänker jag ta en paus” utan snarare ”Nä, jag har annat att göra.”

Vilket jag har. Det är/har varit en festival i Lotro. Den slutar imorgon tisdag. Det fina med Lotros festivaler är att man inte måste ha hög level för att kunna göra roliga saker och få fina presenter. Det kan bara vara lite klurigare om man måste ge sig ut på områden där det finns varelser i högre levels. Men det brukar inte vara någon fara, det är i alla fall gjort för typ alla spelare, inte bara de som spelat riktigt länge.

Och jag har dessutom fått spela mycket på två olika karaktärer, så jag har haft fullt upp. Minst sagt : )

Men det är kul, fast man tröttnar på att göra uppdragen efter ett tag. Det kan jämföras med våra dagliga – fast typ tiden då man kunde göra de dagliga alla dagar, eller de dagliga hos Mario och Vingårdens trädgård. Efter ett tag blir det bara ett nötande! För ett uppdrag kan man få en coin, för tio upp till tjugo coins kan man köpa kläder, för tjugo respektive fyrtio coins kan man köpa en häst. Det beror på vilken man vill ha. Dessvärre har sommarfestivalen en hel del fiskeuppdrag – som är nästan precis likadana som i SSO, bara att man får napp på fel saker istället för att fisken sliter sig. Frustrerande är det i alla fall, och det tar om möjligt längre tid innan man samlat ihop fiskarna (dessutom är fiskeställena utspridda, man måste fiska i olika städer/byar.) 

 

 

Så, anledningen till att jag varit borta är, kort sagt, att dessa har fått min uppmärksamhet istället.

 

Gringoire fiskar vid Chetwood, precis utanför Bree.
Gring igen, för er som har någon som helst koll på sagan om ringen kan jag iallafall säga att det är den södra porten till Bree i bakgrunden.
Och min andra karaktär, Vanrana. Alv, jägare, Gringoires bitch etc.
 
 
 
Visst blir ni sugna på att joina mig och Maria Mountaindaughter i Midgård nu? :D
Vi hänger på servern Eldar och ni är ALLTID välkomna att spela med oss!
 
 
 
Ok, så helt SSOrelaterat var det inte.
Inte särskilt mycket alls, faktiskt. Men det är iallafall därför jag varit så frånvarande. Men jag hade ju inte kunnat blogga om LOTRO varje dag, ellerhur? Nightbard är i huvudsak till för SSO, sen glider det in lite annat då och då. Men det vår man leva med.
 

Tha feur ur air bar an tallamh, bar an tallamh, horribh o

Idag fick det bli lite träning av Vidstige, han är halvvägs till level 13 och äntligen på gott humör.
 
 
Annars ganska slö dag, är inte på topp irl heller. 
 
 

SPOILERS. Senaste uppdraget.

 

 

Oj! Vilket uppdrag!

Vi har fått träffa en ny spännande karaktär – Spejarmäster. Jag tycker redan om honom!

Meteor som irrade omkring i Gyllenbladsskogen har återförenats med Linda och vi har kommit en god bit på vägen i huvudhandlingen.

 

 

 

Men låt oss börja med Spejarmäster. Han verkar ha ögon och öron över hela Jorvik. (dessutom ser han helcool ut! Jag fastnade för händerna och struthättan.) 

Han använder sig utav Jordekorrar – och här måste jag ge dem tummen upp. Det är kul att vi använde ekorrarna som bor nere vid Steves och inte bara går ut och hittar nya. Jag tycker om när man ”återvinner” karaktärer sådär. Det håller igång livet i det som redan finns istället för att hitta på massa nytt i onödan.

Vi har dessutom fått ännu en ”hållplats” med hästtransporterna – vid hans grotta! Han har själv en alternativ taxi som får mig att tänka lite på Gandalf.

 

 

 

Vi får snart reda på att Meteor finns i skogarna vid gyllenåsarnas dal. (Fast detta har många spelare redan lagt märke till, men det var kul att han kom så pass tidigt att han, i själva berättelsen, hade sprungit runt där ett tag!)

Vår uppgift blir att hämta hem honom, och de som inte redan visste att Meteor var en väldigt speciell häst lägger garanterat märke till det när han börjar tala. Något de som spelat SSL redan är välbekanta med.

 

 

 

En annan karaktär vi får återförenas med är spöket efter Jon Jarl! Han vakar över den andra kopian av ljusceremonins bok. Den första fick vi av Spejarmäster. Dock är just den andra kopian inlåst bakom en annan del av gravkammaren, en dörr med en måne på spärrar vägen. Starshine Legacyspelarna (och andra, såklart.) minns nog att Månen är Lindas tecken. Om inte annat avslöjas det även i Starstable online. Linda ställer förstås upp och vi får en himla snygg scen.

 

 

 

Vad jag tycker är mest spännande i denna kammare är nästa tecken som syns på dörren inuti denne. Det är nämligen en stjärna – Lisas tecken. (Solen är Annes, blixten är Alex) Nu är frågan om vi kommer behöva använda Lisa (som är försvunnen..!) för att öppna den, eller om det går att lösa på andra sätt. Anne är ju t ex också borta.

 

 

Nog för att uppdraget var ganska kort – men jag älskade det! Det var jättekul, verkligen. Och för att vara så kort så var det väldigt innehållsrikt ändå. 

RSS 2.0