Reklam och anslagstavlor.

De som läser min blogg, har pratat med mig eller sett mig i chatten är nog smärtsamt medvetna om vilken moralkärring jag är, och hur mycket jag stör mig på spam och sånt.

Nå, något annat jag verkligen stör mig på är överdriven reklam – INTE MINST copy+pasteversionen. Den absolut värsta där är den superlånga, man får en halv presentation i chatten och det liknar mer ett reklamblad i brevlådan. Ni vet nog vilken sorts reklam jag menar. Vissa klubbar gör det mer än andra, men jag tänker inte sitta och peka ut vilka klubbar som är ”skyldiga”.

 

Men jag ska inte klaga utan att komma med någon form av förslag på lösning, omöjlig eller ej att genomföra.

 

Anslagstavlorna som finns lite här och var.

Om man skulle kunna använda dessa som annonstorg. Man kan lägga upp sin klubb och lite vad man söker. Kanske välja mellan olika alternativ t ex ”ridlärare” ”klubbledare” ”medlemmar” så att de som letar klubb helt enkelt kan gå in och titta på vad som kan passa. Om någon vet att den vill vara ridlärare, kan den kryssa i ”ridlärare” och då kommer klubbar som valt att söka detta upp. För att slippa massa ”fri text” om varje klubb, så kan man sålla bort de som inte passar och höra av sig till de som är mycket mer intressanta. 

På så sätt skulle man kanske kunna minska antalet "NÅGON AKTIV KLUBB?!" och "Hej! Night Guards är en seriös klubb som drivs av Genevieve Nightbard och har sin bas utanför druidbanan vid Valedale, klubben grundades-"*

Och istället ha ett mer organiserat ställe för annonser.

 

 

* Night Guards ägs av mig, det är korrekt. Detta var bara ett exempel, jag letar inte medlemmar. Atm är det bara jag och Esme med och vi har den bara för att snacka och slippa invites. Den är mao reserverad åt trevligt folk jag pratat med regelbundet.

 

Onsdagsuppdateringen.

Hejsan alla!
- Den spännande historien fortsätter i denna veckas uppdatering!

Nya uppdrag:
- Spännande saker håller på att hända på Jorvik! Rid till Elizabeth och prata med henne!
 
 
 
 
 
 
OMGYAY!
Jag har verkligen sett fram emot detta, men dessvärre kan jag inte spela förrän lite senare. Å andra sidan så är det ju just för att det kommer vara så tjockt med folk annars. 

Aye...

Ni kanske märkt att jag inte skriver så mycket längre.

Jo, det har jag själv noterat.

 

Den största anledningen är att jag känner mig allmänt oinspirerad kring det mesta.

Och den andra är att jag helt enkelt spelar mindre nu. Det beror en hel del på att vi har ont om uppdrag och att jag är trött på att levla hästar.

Dessutom började mitt Lotro fungera idag, så jag har en hel del där att ta tag i. Det är en festival där som varar i en vecka och där har jag tid att kamma hem mer xp och sånt.

Så det är inte så att jag tröttnat på bloggen i sig, eller sso. Det är bara att det blivit lite väl mycket på sistone. 

 

Är det något särskilt ni vill att jag ska skriva om?

Herrejävlar.

Okej, seriöst. Chatten. Det var länge sedan jag blev så upprörd av den som idag.

Jag tänker inte nämna namn, jag tänker inte gå in helt på vad det handlade om. What goes around comes around, spelarna har anmälts av flera personer och nu är det upp till GM/support att avgöra deras spelöden. Med andra ord har jag själv bara valt att ignorera och planerar inte att tänka mycket mer på vilka det var.

 

Men det fanns hot, uppmaningar till självmord – vet ni. Det kvittar om det inte är på ”riktigt”. Det sägs under ett bråk, så ett skämt är det inte. Det är inte direkt som om en vän skulle komma till mig, visa att denne har en flygbiljett till något coolt ställe och jag typ ”… du har aldrig varit sugen på att hoppa från kyrktornet? :D”

 

Inse att det aldrig är okej.

Inse att det aldrig kommer vara okej.

 

Och inse att det är emot svea rikes lagar.

 

Nu, en annan viktig detalj. Vem som började.

För visst spelar det roll vem som börjar?

Nja. Inte alltid.

 

Om någon börjar bråka med dig, och du försöker ge igen på samma sätt.

Fight fire with fire, det fungerar liksom inte. Att någon annan kallar dig för något illa, säg, ”Jävla idiot” och du svarar med ”Vad fan kallade du mig, din jävla slyna?”

Vet du vad.

Du är inte bättre.

Personen gav sig kanske på dig utan anledning, och det är jävligt illa.

Men du är fortfarande inte mycket bättre.

Och du är verkligen inte oskyldig då du faktiskt uppförde dig illa.

Det spelar faktiskt ingen roll vem som började, för det rättfärdigar dig inte.

Skillnaden är att den ena kan ha gjort det oprovocerat, medan du faktiskt var provocerad. 

Du kan ignorera, det är ett alternativ. Och du bör anmäla personen, låt det vara upp till GM/Support.

Och känner du dig manad att tala emot ändå, så finns det mindre efterblivna sätt att göra det på.

Du behöver inte svära.

Du behöver inte gå till personangrepp.

Visa istället att du är mycket bättre, hur dryg man än kan verka.

 

Anmäla bör du göra i vilket fall, dock.

 

 

Tycker att ni kan läsa Esmes inlägg om saken också, fast det har ni troligtvis redan gjort.

 Nu ska jag göra annat en stund.

Onsdagsuppdatering.

Hejsan allihopa!
- Vackra Appaloosas och cowboykläder är nytt i denna veckas uppdatering!

Nya hästar:
- Två vackra Appaloosas har kommit till Marleys Gård utanför Silvergladebyn! 
 
Vilken fantastisk Appaloosa!
 
Nya kläder:
- Ett cowboyset har kommit till modebutiken The Fashion Barn i Silvergladebyn!
 
Ett coolt cowboyset!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 
 
 
 
Okej. Appaloosan. WOW!
Tror lätt att vi kommer se många sådana i spelet nu, då folk väntat läääänge. Jag vet dock inte om jag själv köper en, av samma anledningar som jag har avvaktat med Paint (Vidstige är level 11, Donnie är typ level.. 5? Jag har med andra ord fullt upp och behöver inte ännu en låglevlare i stallet som jag inte kommer kunna börja träna förrän om flera veckor.)
 
 
 

Whazzap

Så, what's up? 
 
 
Klockan har precis slagit över, vilket innebär att det är tisdag, dagen-före-uppdateringen-dagen. 
Och den kommer jag spendera med min irlpolare, så jag kan inte lova särskilt mycket aktivietet här. Men nästa del av min lilla fanficliknande grej kommer laddas upp snart, inte för att jag tror att någon annan än Mountaindaughter (då jag bad henne.) har läst den, men den är mer för min skull än för någon annans. Ni vet, när man har en idé och verkligen behöver lägga upp den någonstans?
 
Så, vad tror ni om uppdateringen, förresten?

Let's utvärdera!

Och självfallet är det här inlägget fullt av
 
I onsdags fick vi nya uppdrag, den här gången med plundrarna Rob och Bob. Två karaktärer jag från början fastnade för. De hade en ganska hård attityd och var inte alls förtjusta i att se oss i deras grotta men nu har de helt klart mjuknat. Helt ärligt hoppas jag att de inte tappar i karaktär, bara. Det är en sak att de är trevligare då de ändå lärt känna "oss" (våra karaktärer, men handlingen är väldigt solo, allt handlar om karaktären man själv spelar, och t ex inte om andras karaktärer. Vi har hittills, till exempel, inte haft ett uppdrag som bygger på samarbete) en annan om de plötsligt blir annorlunda överlag, gentemot alla andra saker.
 
I vilket fall gillar jag, som sagt, Rob och Bob. 
 
Men uppdraget, då? Handlingen är lätt att sammanfatta: Bob har oflyt och flyter (hah!) iväg. Gång på gång. Rob vill hellre käka kaka men hjälper till att leta, dock är det mesta upp till dig. 
 
 
 
Det är inte en del av själva huvudhandlingen, men enligt mig en rolig avstickare. Inte alldeles för tramsigt (jag får utslag över hela kroppen när spännande saker sabbas pga dåliga "nattlampor" som ska lysa upp allting med skämt. Ja, vi har sett det förr. Men jag har lite överseende då SSO är ett barnspel. ... fastän jag hade uppskattat om senaste uppdraget på DCplattformen inte hade slutat i något lasagnekalas. Men somsagt! överseende.) 
men fortfarande underhållande.
 
 
 
Vi fick se en ny del av GÅD, något jag tyckte var jättekul. Dessutom påminner det mig om en del platser jag varit på IRL, t ex vid Tivedens nationalpark. 
 
 
 
Något annat jag måste lovsjunga är belöningen, jag tycker att rocken och skjortan under är helt otroligt snygg!
 
 
 
 

Lite stressad!

Lite ont om bloggande, men det är så att utöver att jag tar mig lite sommarbreak halvt om halvt och drar iväg på spontantrippar till andra städer och njuter av mitt svindyra busskort som kan ta mig i princip vart som helst i hela Västra Götaland.
 
Med andra ord så pysslar jag med annat. Den här veckan är jag t ex hönsvakt.
 
 
Och varför jag inte utvärderat nya uppdateringen ännu? tidsbrist OCH faktumet att jag inte är färdig med uppdraget ännu. Jag kan säga att jag hittills älskat det, imorgon är sista dagen på uppdraget för mig iallafall, så stay tuned?
 
 
En detalj från nya uppdateringen nämndes iallafall i förra inlägget. Men nu har jag jättebråttom (Top Gear börjar om 25 min och hönsen ska låsas in) , så vi hörs imorgon!
 
 

SPOILER, TYP.

 Det är visserligen inte uppdragsrelaterat på annat sätt än att det lär dyka upp i ett uppdrag, men- 
 
Har ni sett att Lindas häst, Meteor, travar runt i gyllenbladsskogen?
 
 
 
Ursäkta att det är så mörkt, spelade på natten.
 

Gjorde en liten grej.

 
 

Ett väldigt, väldigt allvarligt ämne.

Nu kommer ett inlägg jag aldrig trodde jag skulle skriva på en blogg som Nightbard.

Självmord.

 

Ett ord jag hoppades att jag aldrig skulle yttra seriöst på min blogg, mer än självmord som i ”självmordsuppdrag” eller självmord som i hoppa ner från bergen bakom firgrovebyn.

 

Kanske är det något som inte borde vara på en ssoblogg över huvud taget. Men grejen är att jag vid alldeles för många tillfällen sett ”självmord” dyka upp i chatten. Kanske inte som ett ord så, för censuren tillåter det inte.

 

Du kanske tycker det är ett bra sätt att få uppmärksamhet på, för det är det – av en anledning. Det är jävligt allvarligt. Men jag hade hoppats på att folk inte skrev om det på sso på så sätt att folk skriver som om de seriöst funderar på att ta livet av sig. Det blir liksom ett hån. "Jag säger att jag ska ta livet av mig så vill alla hänga med mig sen" Tror du det är ett skämt?

För helst hade jag sett att alla befriades från sådana mörka tankar. 

Jag blir orolig, för jag känner allt för många som funderat på självmord, fan i helvete, jag har ju varit där själv.

Och jag har fått ta emot samtal om att en vän hamnat på akuten efter att nästan ha lyckats. Det är tur att han finns med oss än idag, och har fått hjälp och nu mår mycket bättre.

 

 

Och det är kanske inte helt ovanligt bland unga idag att åtminstone fundera lite på det. Leka med tanken liksom. Det är en sån otrolig press från... ptja, allt.  

 

Vad jag vill säga, innan jag blir allt för upprörd, är att SSO inte rätt forum. Andra medlemmar är inte utbildade psykologer, och skulle någon vara det, så är det troligtvis inte anledningen till att personen spelar just då, för att det är ett spel. 

 

Skulle du av någon anledning fundera på självmord, eller helt enkelt må dåligt. Kontakta någon som faktiskt kan hjälpa dig.

Dina föräldrar, någon psykolog, kurator, en präst? Det är ditt liv, och i slutändan är det det enda du har.

 

Jag personligen vill inte läsa om självmord i chatten, för jag spelar för att ha kul, inte för att behöva tänka på de som försökt och den som faktiskt fick nog och försökte – och lyckades. Det är ett jävligt känsligt ämne för många. Jag hoppas det förblir känsligt på så sätt att vi inte vänjer oss vid att folk mår så dåligt att vi bara ser förbi det. 

Är det verkligen värt det, för att få lite uppmärksamhet i en chatt där de flesta är i yngre tonåren?

 

Och jag vill inte heller tro på att alla som skriver om det faktiskt ens tänker på det. 

Men det finns faktiskt seriöst självmordsbenägna människor.

 jag tänker ändå se på det som allvarligt, men hur mycket kan jag göra? 

Detta blir mitt inlägg i det hela, iallafall. Jag kan inte sitta som någon kurator, jag har viss erfarenhet när det kommer till att bemöta våldsutsatta kvinnor. Du får gärna prata med mig, Men jag är ingen kurator eller psykolog. Men min mejl är flinch@live.se. Jag finns, iallafall. Om du vill skriva av dig, eller om du bara vill prata om hundvalpar eller musik eller vad som helst, det går också asbra. Vill du mejla och bara snacka, kan jag iallafall lova att samtalen stannar mellan oss.

Jag rekommenderar ändå att Du, om Du verkligen behöver hjälp, talar med en kurator eller psykolog.

Nej, jag kan verkligen inte göra så mycket som jag önskat. Men jag kan hänvisa till nummer och sidor som kan hjälpa.

 

Det finns hjälp att få. Det kommer jag säga tills min mun torkar ut och min tunga blir orörlig. Det-finns-hjälp-att-få. Det är okej att må dåligt, men låt det inte ta över ditt liv. 

 Jag har sammanställt en liten lista på bra nummer att känna till. 


 

Självmordsupplysningen.se har en anonym chatt på vardagarna mellan 19-22. 

Jourhavande präst kan nås på 112, mellan 21:00-06:00

BRIS - Barnens rätt i samhället nås på 116 111 och det syns inte på telefonräkningen att du ringt.

Jourhavande kompis har en chatt som under perioden mellan 1 Juni och 31 Augusti är öppen vardagar mellan 18-22 för dig upp till 25 år. Notera dock att detta inte är psykologer eller terapeuter. Chatten är helt anonym och ditt IPnummer syns inte. Detta är helt enkelt andra unga människor som finns där för att lyssna och vara just en jourhavande kompis. 

Kvinnofridslinjen (om du t ex blivit utsatt för våld eller hot, eller om du är anhörig till någon utsatt) nås på 020 50 50 50. Öppet dygnet runt och det syns inte på telefonräkningen att du ringt.

Nationella Hjälplinjen nås på 020-22 00 60 och är öppet 13:00 - 22:00 alla dagar, kostnadsfri psykologisk hjälp. 


 

Neo out.

 

 

P.S. Detta blev otroligt osammanhängande, ursäkta för det. Men jag släppte helt enkelt lös känslorna, försökte skriva av mig och samtidigt förklara något. Aja. D.S.

Painthästarna.

Jo, jag är lite sent ute, men jag tänkte ändå skriva lite om Painthästarna.
 
För det första; äntligen! om inte för att jag tänkt köpa en, så för att det är kul när det kommer nya hästar.
Sen tycker jag att de var riktigt fina, 
 
 
 
 
Så, varför har jag inte köpt en, ännu? För att jag fortfarande tvekar. Dels pga beslutsångest när det kommer till själva hästen.
Sen så känner jag att jag måste börja snåla med utrymmet i stallet. Jag har Fyra hästar, vilket är ett halvt stall. Men då är det fler raser kvar, t ex är jag riktigt, riktigt förväntansfull när det kommer till Andalusiern. Jag hoppas ju verkligen de gör något lite "speciellt" med den, fastän de kanske inte är så 'annorlunda' som exempelvis friesern. I vilket fall känns det som att jag borde vara försiktig med det utrymme som finns kvar. Jag fäster mig, på gott och ont, väldigt lätt för karaktärer och sådant, så att sälja någon av mina hästar känns helt otänkbart i nuläget. 
Sedan kommer jag alltid drömma om en tinkerhäst. Men det är OT. 
 
Sedan är en annan anledning att vänta faktumet att jag har två ej fulltränade hästar, Donnie och Vidstige. Och jag har nu bestämt att Vidstige ska vara fulltränad och Donnie på god väg innan jag får köpa in en ny häst. Då är jag snart inne på den "hårda biten" med Vidstige, ni som tränar eller tränat era hästar känner nog igen det, när man kommer över level 10 och det känns som att man bara trampar vatten och vill gråta under varje race.  
 

Wild west uppe i Norr.

Jag tänkte på något.
 
Det finns ju lite "western"platser, t ex vid Barrel race och pole bendingbanorna. 
 
Sen så finns det även denna;
 
 
Uppe vid vägen mellan Valedalebyn och Valedalesjön, mot fallet där.
 
 
Fanns det någon tanke bakom, eller är det någon av våra nordligare vänner som helt enkelt bestämde sig för att erövra platsen och placera ut typiska westernprylar där?
 
Lite roligt tycker jag att det är, opassande, men komiskt. Just för att det är så mycket mer druidigt där (vilket jag kanske hade föredragit, eller, nej, jag hade garanterat föredragit det. Jag gillar druiderna.) 

Bilder och tankar: Discot.

Jag diggar faktiskt Discot, jag förstod inte nöjet med det i början. Men jag gillar allt ljus där inne, att sedan rida därifrån och låtsas att man är allmänt trött och ser fram emot en natts sömn (för mig blir det till att skritta / slötrava bort till Valedale) och sen är det ett väldigt bra ställe att bara sitta och snacka på. 
 
Det enda som stör mig lite är att discomusiken sopar mattan med ljudinställningarna, vilket är störande när man lyssnar på egen musik (vilket jag själv nästan alltid gör) även om man lämnat discot så sätter den andra musiken igång trots att mina inställningar står på avstängt.
Men det är ju inte så svårt att mixtra med som spelare :)
 
Så discot är något jag bara blivit mer förtjust i med tiden, dessutom är det ett bra ställe att festa på efter t ex jubileum.
 
 
 
Av någon anledning ser Maria aningen fundersam ut. Men hon funderar nog ganska ofta.
Kloka människor gör sådant.
Funderar.
 
 Två mindre fundersamma bilder, men som jag tycker om ändå. 
 
 
 

Vidstige

 
 

 

Tilltalsnamn: Vidstige.
Smeknamn: 
Riktigt namn: Northwarrior. 
Ras: ???
Ålder: ???
Färg: Svart (åt det brunare hållet)
Kön: Hingst
Personlighet: Väldigt klok och modig. Ädel och stolt, ytterst trogen Jorvik.  
Favortigren/inriktning: Terräng, han föredrar att få sträcka ut och använda sina muskler. 

 

 

 

Marios uppdrag.

 
 

Nu när jag är ”färdig” med Marios uppdrag tänkte jag utvärdera lite.

 

För det första tycker jag det är lite segt med ryktesnötande sådär, men bortsett från det var uppdragen ganska smärtfria att utföra. Något som störde mig rejält var alla som behövde hjälp med att leta stjärnor – för att de inte pallade att rida till Mario och kolla en gång till.

MEN jag tyckte bättre om uppdragen än trädgårdsuppdragen, främst då jag slapp jaga gnagare. Nackdelen var dock att bristen på uppdrag gjorde att det tog längre tid att bygga upp något rykte.

 

Den klara fördelen med Mario jämfört med Agnetha är ju att Mario faktiskt är trevlig och inte alls överdriven likt Agnetha. Sedan har jag alltid räknat Mario som en av mina favoriter.

 

Något annat jag tyckte var riktigt kul var att finna rätt butiksbiträde. Man fick liksom en chans att påverka själv.

 
 
Sedan fanns det andra mer eller mindre komiska inslag. I vilket fall roade hajen mig ganska rejält, medan stackars Vidstige helt enkelt fick finna sig i att vara packåsna, min stolta herre <3
 
 
 
 
 
 

Mer detektivande.

Jag och Maria har fortsatt utforska, det började med ett sms som sade att hon skulle kolla in UFOt vid Vingården-oljefälten.

I brist på annat, och för att det faktiskt är kul att gräva i SSOs underliga värld och hitta på teorier och liknande, så hängde jag på.

 

Så, tidigt mötte jag upp min detektivpolare vid Ufots kraschplats och började genast försöka få en bättre glimt av vad som fanns där inne, genom att vinkla genom en sten fick vi i alla fall en bättre bild av den tavla som fanns där inne.

 

 En tavla med tecken, eller bara nonsens?

 

Vi pratade vidare, spekulerade lite och undrade varför Ufot fått så himla lite uppmärksamhet.

Hallå. Det är ett UFO.

Jorvikborna får stå ut med mycket men.. men.. .alltså… UFO!!

 

Efter en snabb titt på kartan, efter att vi insett att, tyvärr så kan man inte på något sätt få sig en bättre titt på UFOt insåg jag att – Skuggåsarna ligger väldigt nära – där öppnades en spricka till Pandoria.

 

Vi red dit och klampade igenom Skuggåsarna i fråga och mycket riktigt! Det är bara en kulle emellan, som Maria snabbt konstaterade.

 

 Väldigt(!!!) liten karta jag slängde ihop, Där jag står vid UFOt och Skuggåsarna, jag slängde ihop de båda bilderna och mixtrade lite i photoshop. Det viktiga är att det är de exakta positionerna.
 

Så, vår arbetsteori (arbete och arbete, den lär förbli en arbetsteori tills vi får den sönderslagen i något uppdrag som menar att det är en ren slump) är att en alien tog sig ur ufot och öppnade en länk till Pandoria, och Maria sa, väldigt spännande nog, tänk om det är grunden till så mycket? Ufot har alltid funnits där, Pandoriasprickan kom ganska sent – MEN jag antar att en spricka till Pandoria inte är något en alien fixar under en kafferast?

 

 

 
Vi fortsätter utforska saker,
stay tuned!
 

Neo Out.                                                                                                                  

Simning.

Något annat jag gärna skulle vilja ha med är simning. Man kanske kunde lära sig simma med hästen någonstans? I nuläget finns det säkert skäl till att detta inte är möjligt, att man inte ska kunna simma överallt. Men om man kanske kunde lära sig senare. I SS krävdes det ibland att man kunde simma, som i något uppdrag med en båt.

Då skulle problemet vara ”Jaha, men på ställen man inte ska kunna simma på, då?”

 

Kanske skulle man kunna byta ut texten som dyker upp ”Vattnet är för djupt. Du återvänder till stranden” till t ex ”Burr! Vattnet är iskallt. Du återvänder till stranden” eller ”Vattnet är för strömt här” (om det är t ex en flod)

 

Så att man åtminstone kan simma lite längre ut (inte alldeles för långt!) då folk uppenbarligen gillar att bada : )

 

 

 

 

Strandgalopp med min vackra gentleman, Nightsong. Ganska gammal bild, då jag hade mitt första hår och min "gamla" outfit (har den visserligen ibland, fortfarande. Men ni lär oftast se mig rida runt med röda byxor och marinblå jacka)

 

Detektivarbete!

Okej, så jag och Maria Mountaindaughter gick från att vara … oss själva? Till att bli Detektiverna Mountaindaughter och Nightbard!

 

Det hela började väl med att jag hängde kvar i spelet för att vänta på Maria som skulle logga in kring 2-ish på morgonen. När hon insåg att uppdragen inte uppdaterades så pass tidigt bestämde jag mig för att passa på att nämna det konstiga ljudet från de lysande plattorna. Det hela ledde till att vi kollade upp de tre plattor som var tillgängliga och passade på att ta screenshots, det intressanta var att prickarna på stjärnorna i hörnen pekade åt olika håll.

För ja, som de flesta säkert vet finns det en stjärna på varje platta, vad vi gjorde var att vi tog screenshots och jämförde prickarna på stjärnans uddar, om de alla pekade åt samma håll - vilket de inte gjorde, och om de pekade mot något specifikt - vilket vi är ganska säkra på att de gör nu.

 

Pricken på plattan i Gyllenåsarnas Dal pekade mot Fiskebyn.
 

Den vid fyrtornet mellan Moorland och Fort Pinta pekade mot just Fort Pinta, den i Hollow woods pekade mot Valedalebyn och den vid GÅD pekade mot Fiskebyn.

 

 Med näsor och mular vända mot Fort Pinta, åt samma håll som pricken på denna stjärnans udd pekade.

 

En slump?

 

Och sen är frågan, vad är de till för?

Om man lyckas få upp ljudet (för oss fungerade det inte på första stället, och ibland får man krångla med ljudinställningarna) så låter det som något industriellt, kugghjul eller vagnshjul - eller helt enkelt någon maskin. Här hade vi många teorier, var det någon lokal under? Var det helt enkelt någon generator för att få igång det starka skenet? Det låter inte dagtid, men då är de dessutom släckta.

 

Och sedan - vad är syftet, och vilka installerade dem?

GED ströks, för som Maria sa så kändes symbolerna för invecklade för idioterna som arbetar på GED. Stjärnan hade kunnat vara AAE - men det skulle också kunna vara Dark Core. Det känns inte särskilt druid-igt nämnligen. 

 

En snabb tanke var att det kunde ha någonting med flygplan att göra, för det ska finnas någon flygplats, vill jag minnas? 

vi diskuterade att det kunde ha något med riktningar att göra, att märka ut olika punkter. Men tanken har ju också funnits där, kanske för att det är någon form av önsketänkande - att det har med Garnok att göra.

De kommer ju från rymden, kanske ska det synas högt uppifrån himlen? Som mål? 

Maria sa inte exakt sådär, men hon sa något väldigt liknande. Och ja, varför inte? Jag fick iallafall klara SSLvibbar. 

 

 

Eller så är det något helt vardagligt. I vilket fall hade jag en jätterolig natt. 

 Det hela fick avrundas lite snyggt med dansande vid Midsommarstången.

Btw. Seriöst, musiken från den där bandspelaren är bland det bästa som hänt sso, kan man inte få ladda ner den som ringsignal någonstans? Första gången skrattade jag helt galet hysteriskt.

 

Men nu gör ni bäst i att läsa Marias inlägg också, om ni inte redan gjort det. Det finns iallafall här.

 

Fördelen  med hennes inlägg är att hon förmodligen inte är lika hög på läsk och sömnlöshet som jag själv, utan faktiskt kunde bygga upp det på ett väldigt vettigt sätt.

 

 Snart väntar fler utforskningar, stay tuned!

Neo out.

Kosmetisk outfit.

Någonting jag verkligen skulle vilja se, och har önskat mig i över ett år, är något som dessvärre inte lär dyka upp. Men ändå!

Idén känner säkert många som spelar MMOs igen, nämligen ”cosmetic outfit”

 

För er som inte känner till det kan jag beskriva det lite snabbt. I t ex Lotro som jag pratat om vid flera tillfällen så kan man ha två olika sorters outfits. Samtidigt. Man kan ha sin rustning, som sällan ser bra ut alls men som gör att man blir t ex starkare och tåligare, och sedan en kosmetisk outfit, för att skapa sin egen stil.

 

T ex har jag en skogsalv som har en skitful rustning som ger honom bra egenskaper och ser till så att jag kan använda honom och döda vättar utan att falla ihop efter två slag. Men denna är inte särskilt snygg, så jag har även en kosmetisk outfit där han bär en snygg kjortel och mantel. Mer ögongodis och mer som jag föreställer mig en skogsalv. Men han har fortfarande egenskaperna han får av rustningen, den syns bara inte.

 

Det bästa av två världar, med andra ord.

 

I SSO skulle det väl se ut lite såhär;

Jag köper Silvergladesetet för egenskapernas skull, har det på mig – men har samtidigt en kosmetisk i form av mina blåröda kläder som knappt ger mig några egenskaper, att jag dessutom sätter dem som kosmetiska kläder gör att jag inte får NÅGRA egenskaper (för att inte folk ska sätta på sig två set av superbra kläder) för dessa, utan de finns helt enkelt bara där för att se bra ut.

 

Vad tycker ni?

Eller tycker ni att charmen ligger i att välja mellan kläder som kanske inte faller en lika mycket i smaken, men ger bra egenskaper, eller att köpa snygga ”dåliga” kläder?

 

Man kan ju förstås ha med sig ett extra set kläder, men detta var väl en tanke på ett alternativ, liksom. Bara någonting jag lekt lite med i huvudet. Och knappast något som kommer bli verklighet – men vad tycker ni själva?  :)

Ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör-

Idag tänkte jag ägna ett inlägg åt den karaktär jag tycker mest synd om i hela spelet hittills (Ja. mer än Justins stackars häst)
 
Tänk dig att du är på en fest, du har skakat hand med alla och sagt vad du heter.
Men alla glömmer bort ditt namn direkt.
Och du har ett enkelt namn, dessutom. 
 
 
Ajjemän.
 
Det här kommer handla om vår stackars Godfrey. 
 
För idag fick jag ännu en gång höra massa "Vem är Butlern?" "vart är butlern?"
Det måste nog vara bland de vanligaste frågorna när det kommer till uppdragsrelaterade sådana.
Hallå.
Det finns EN butler i spelet hittills, och ni har träffat honom tidigare.
Men ändå glömmer ni bort att han existerar, och var han finns.
 
En extra grej: När ni hör att ni ska finna en butler, var räknar ni med att han ska finnas? I ett stall, i en by eller på ett gods där det finns en kvinna (snälla, snälla säg inte att ni glömt hennes existens också) som råkar vara Baronessan.
 
 
Jag är säker på att om SSO skulle omvandlas till någon actionrulle eller zombiefilm skulle Godfrey vara den som kommer med ett fett jävla vapen och utan att röra en min slaktar alla monster/fienden. 

RSS 2.0