Slaget vid Moorlands strand - Gryningen.

Boken vars slitna pärm du försiktigt drar fingrarna över är täckt av ett lager damm. Men du kan se att den lästs många gånger. Det står ingen titel men i en halvt avflagad text i guld kan du läsa "Jorvik, samlade berättelser och sägner" varken mer eller mindre.

De tunna sidorna skiftar i gulbrunt och flera utav dem saknas eller är helt söndriga. Vissa har kanske rivits ur av respektlösa läsare, andra har helt enkelt fallit offer för tidens tand. Du bläddrar försiktigt fram ett par sidor och fastnar vid ett stycke som är helt läsligt.

 


 

Slaget vid Moorlands Strand I 

 Det hade börjat skymma när första skeppet uppenbarade sig vid horisonten. Ett stort skepp lastat med krigare.

Jorvikborna hade vetat att en strid var oundviklig. Det hade talats om det länge, melankoliska melodier hade komponerats av trubadurer över hela ön i väntan på domedagen.

Andra var inte riktigt lika uppgivna, hoppet fanns. Om än litet, så var det en låga.

När vårdkasarna tändes på Fort Pinta dog allt ljud. Fåglarna sjöng inte, träden viskade inte och bergen mumlade inte. Silversongflodens strömmande dans stannade upp, stilla som för att betrakta fiendens skepp som kom med löften om den mörkaste natten på många, många år.

Jorvik höll andan.

Det var fram tills en hög signal bröt denna tystnadens barriär i tu och öppnade upp för ljudet av ett rytmiskt trummande, ett trampande, ett stampande och ett frustande.

Knarrande läder och klingande järn. Dova trummor ackompanjerades av järnskodda hovars taktfasta steg.

Spjut mot sköldar, svärdsklingor i solens sista, döende strålar.

 

 

Det var Jorviks sista armé.

I vad som skulle kallas för slaget vid Moorlands strand. 

 


 

 

 

Tillfälligt Headerbyte.

Headerbyte.
 
 
Iallafall ett tillfälligt sådant, sommaren till ära.
 
Gamla:
 
 
Nya:
 
 
 
Jag föredrar ju runstenarna lite, men jag kanske ska ordna någon nyare version.
 
Men ja, jag tänkte iallafall att jag kunde växla lite nu under sommaren. 

Midsommar n shizzle

Ok, så, uppdragen hos Mario rullar långsamt på. Jag är helt enkelt otroligt slö med att få dem gjorda. Jag är lite för trött sedan trädgårdsuppdragen för att nöta nya ryktesuppdrag (saknas bara att vi har druiduppdrag som väntar direkt efter detta. Förlåt, jag gillar druiduppdragen - men jag pallar verkligen inte.) 
 
Midsommaruppdragen var iallafall riktigt roliga, midsommar är en högtid jag faktiskt inte hatar.
Nästan tvärtom.
 
 
 
 
 
Note: Jag mår fortfarande inte bra.

Uppdateringen 26 juni.


Hallå!
Festliga sommarinspirerade uppdrag är nytt i denna veckas uppdatering!

Nya uppdrag:
- Att fira midsommar är något som alla på Jorvik tycker är oerhört viktigt. De håller därför en ståtlig midsommarfestival varje år! Rid till Steve och se om du kan hjälpa till med alla förberedelser inför festligheterna!

Nya hästdekorationer:
- Klä din häst i en vacker midsommarkrans för att komma in i den rätta midsommarstämingen! Du hittar den i Fort Pinta!

 

Vilken söt midsommar-häst!

Nya husdjur:
- Fler husdjur har kommit till butiken Pet Shop Girls i Fort Pinta!

Nya sadelväskor:
- Nya sadelväskor har kommit till butiken utanför Pet Shop Girls i Fort Pinta!

Glad midsommar,
Star Stable-gänget
 
 
 
 
Nu har jag visserligen inte spelat något än, men det kryper verkligen i fingrarna nu. Midsommarfirande!
 

Gamla kreativa grejer

 
Två teckningar, gjorda i högstadiet någongång.
 
 
 
 
Och en tavla med David Bowie jag gjorde till en kompis. Senare klistrade jag även fast paljettstjärnor typ. Blixten vid ögat består av glitter.
 
 
 
 
Det var allt för mig denna afton!

Dagen innan..

Ok, så varken datorn eller jag mår helt bra än. Jag skrev för ett tag sedan att jag mådde ganska dåligt, men inlägget togs bort då jag insåg att det var lite väl negativt. Men jag går väldigt upp och ner hur jag mår rent psykiskt, och ibland blir det bara för mycket så att jag knappt pallar göra någonting alls. Just nu? Nja. Nej. Jag mår inte särskilt bra. Men jag gör mitt bästa!

 

I SSOväg är jag inte förtjust i tisdagar, det är, som Esme någon gång skrev ”dagen innan uppdateringen” liksom. Precis som att dagen innan ens födelsedag eller, om man nu firar jul, dagen innan julafton. I alla fall när jag var yngre var just den 23e december hemsk (vi är inte sådana som drar hem hela släkten, eller åker bort) just för att det var ”dagen innan”

 

Jag vet faktiskt inte riktigt vad jag hoppas på – eller, jo, mer uppdrag i själva huvudstoryn står alltid på önskelistan. Och kanske någon hästras som kan stå vid vingården, helst en ras jag inte är allt för intresserad av att skaffa (Vidstige måste tränas mer först.) 

Någonting jag däremot skulle kunna tänka mig byta en hel uppdatering mot är information om den del av Jorvik som vi ännu inte kan beträda. Men jag räknar med att det kan ta ett tag till innan vi får höra något om det?

 

Ni själva då, vad skulle ni vilja ha?

Mobbing i SSO.

Mobbing dyker upp överallt, tyvärr även i SSO.

Ni som utsätts: Mejla support. Ignorera personen. Det är inte det minsta okej att mobbas. Driv det inte vidare. Ni stoppar inte mobbing genom att bilda en mob med högafflar och facklor - och ni är inte mycket bättre själva om ni mobbar tillbaka.

 

Skriv INTE om personen öppet i globala. Ärendet rör inte oss andra. Varna oss inte för en specifik person. Jag förklarar varför snart.

 

Behöver du prata med någon i spelet, gör det i en privat chatt istället. Saker förvrängs lätt och som sagt, vi andra har inte med saken att göra. Be inte andra anmäla åt dig och tro att chanserna för att personen stoppas ökar. 

 

Och för oss runtomkring. Lyssna inte på skitsnack. Vad personen ens har för bevis, döm inte en spelare efter vad någon annan säger att den gjort. Är det en avskyvärd handling? Support tar hand om det. Inte du. Inte jag. Support.

Person A säger att person B gjort si och så. Ja, ok. Men det räcker. Vi kan inte påverka B och vi har bara hört vad A sagt. Det kan, i sig, leda till mobbing. Hur vet vi att det inte bara är A som hittar på för att ge B massa skit?

 

 

Och försök tänka dig detta; du spelar SSO och hamnar i en diskussion om något, vad som helst. Personen blir plötsligt argare och argare på dig, och det blir nästan som ett gräl. Du bestämmer dig för att bara logga ut och göra något annat en stund.

När du loggar in igen så får du meddelanden om att du är en vidrig människa, att du blivit anmäld av massa spelare och att du är en jävla mobbare.

 

Det visar sig att personen du grälade lite med skrev en massa skit om dig i chatten. Att du hade kallat henom elaka saker etc.

Fast du hade ju inte gjort något.

 

Den som uppfört sig illa var ju personen som spred rykten om dig – och de som tyckte att det var tillräckligt för att få vara elaka mot dig.

 

Så, jag råder er alla. Håll er utanför - du känner faktiskt inte till hela historian. Låt Support få sköta sitt jobb. Ignorera de som stör er och ta hand om varandra. 

Förlåt för ett lite dåligt skrivet inlägg, jag kan knappt använda min högerhand utan att få väldigt ont, då jag lyckades krocka in i en grind igår och knappt kan böja fingrarna längre.  Men jag hoppas ni förstår min poäng.

Glad Midsommar!

 

Skräpbild.

En äldre bild jag inte kände för att slänga upp på bloggen, då jag helt enkelt var alldeles för missnöjd.
 
 
Ser ni vem det är? :) 
Ja. Det är en av mina grabbar.
 
 

Snabbskiss.

Snabbskiss.
 
Tid: ca 5 minuter.
 
 
 
Vidstige.

Onsdagsuppdateringen.

Hej!
Denna veckas uppdatering innehåller nya uppdrag uppe vid Observatoriet!

Nya uppdrag:
- Mario uppe vid Observatoriet behöver din hjälp. Han är en upptagen man med mycket att göra om dagarna och han uppskattar all hjälp han kan få! Rid till Observatoriet och prata med honom. Dessa uppdrag fungerar precis som de i Vingårdens Trädgård. Rid dit varje dag och hjälp honom för att förbättra ditt rykte med A.A.E!
Mario är en upptagen man och han behöver din hjälp!

Mer utrymme i för kläder och utrustning:
- Garderoben i ditt hemstall är nu större med två extra flikar för kläder och utrustning!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 


All text ovanför är tagen direkt ifrån SSOs nyhetssida. 
 
 
Men!
 
Jag tycker det är en vettig uppdatering och det ska bli kul att öka i rykte hos A.A.E, 
 
Det svåraste blir dock att fixa uppdragen, tror jag. Jag gillar inte att ha massa folk omkring mig som gör samma sak utan jag vill ha någon form av lugn och ro. 
 
Och garderoben är visserligen långt ifrån full för mig, men det är alltid gött med extra utrymme. Speciellt om man som jag delar upp allting efter olika kategorier. T ex allmän utrustning, hela outfits (t ex från jul, halloween etc) och sedan hästarnas standardoutfits. 
Allt i olika flikar. 
 
 

Jag. Pallar. Inte.

Esme skrev om det nyligen (länk till inlägget i namnet), och jag har skrivit om det för något litet tag sedan.

Chatten. Seriöst. Jag orkar inte hur störande flummigt det är, för det missbrukas capslock åt höger och vänster, man kan inte skriva något för folk översvämmar den och får mig bara att vilja sluta spela helt ibland.

 

Jag borde ju levla min Vidstige, frågan är om jag ens orkar just ikväll.

Jag håller bara med Esme helt. Det blir bara för mycket ibland. Grejen är ju att typ allt flum är internt också, begränsat till något gäng. Kan inte ni hålla er i någon gruppchatt så att vi slipper få globala översvämmad med versaler och skämt? Jag har t.o.m sett våldtäktsskämt och liknande.

Kalla mig för all del tråkig. Men det är inte okej i en öppen chatt. Och det borde inte vara okej att capsa och svämma över med diskussioner som bara riktar sig till några få. Man ska inte behöva skrika halsen av sig för att få ställa en fråga men ändå frukta att bli överkörd av de som ”flummar” som fan.

 

Man kan flumma – och man kan flumma. Det är en skillnad. När det blir respektlöst och tar upp allt space, då är det, enligt mig, ett problem. Men det är inte första gången ”flum” sabbar. På mitt gamla favoritforum så blev det så himla mycket flummande i ”övrigt” tråden att det tillsist fick en egen kategori, enbart för flummtrådar.

 

Det är knappt så att jag pallar alls pga chatten. Iallafall inte kvällstid. Jag har så himla många på min ignoreralista nu också, det är trist att se den växa.

 

tl;dr Flumma i gruppchatt och ge fan i grova skämt och att gå på andra som inte bett om det. Inte ens på skoj. Det är inte okej. Ni må vara lite äldre, men spelet riktar sig mot barn. Vi spelar på dessa villkor. 

Och stäng av capslock, för i h- 

 
- Neo out.

 

 

Familjen.

 
Donnie Silverblaze - Enjolras Daydream - Nightsong - Vidstige Northwarrior
 
 

Caps lock.

Confession bear typ.
 
Jag antar automatiskt att folk som KAN skriva vettigt, men ändå väljer att överanvända caps och skicka ett kort meddelanden i fyra delar, är dumma på allvar.
 
Och de flesta jag ignorerat är sådana som spammar med saker i caps lock.
För att det ger mig huvudvärk.
Vilket i sin tur sabbar spelandet för mig.
 
Jag skulle gärna se att upprepad användning av caps genom hela meddelanden (fast alla kan ju göra små misstag där fingret slinter. det är ju dock en annan sak) leder till någon form av varning.
 
Bara för att man trodde att folk kunde visa lite respekt.
 
 
Ännu en anledning till att jag verkligen inte gillar Global.

From the north, came a warrior.

Kunde inte låta bli riktigt.
 
Har en hel historia om honom. Den kanske kommer senare.
Nej, det blev inte en kolsvart. Fastän de var sjukt läckra.
Det syns kanske lite dåligt på bilden, men han är svartbrun.
 
 
 
Min krigare från norr <3
 
 
 
 
 
 

Till er bloggmusiksfantaster-

Hej.

Detta är till er vars bloggar har musik.

Det är askul med musik, verkligen. Och spellistor kan vara intressanta – jag har funderat på att skaffa en själv.

MEN.

MEN MEN MEN-

Snälla. Kan ni inte skippa just autostart?

 

Vissa youtubeklipp har ganska låg volym, t ex, så man får dra upp rejält. Då är det mindre kul när det kommer upp annan musik skithögt.

Ja, såklart man får skylla sig själv också.

Men det är jobbigt.

Tack.

(Jag är typ alltid emot autostartsmusik. Värst är det dock på hemsidor där man inte KAN stänga av skiten. Det var ganska populärt förr.) 

Bye bye, Beautiful.

Hej!

För det första så är det inte bara min dator som har fått damp (kommer behöva installera om hela windows, och då vi inte har skivorna (det var installerat när vi köpte datorn … kan man sätta en parentes i en parentes?) måste jag lämna in den.)

Nej, utan även internetuppkopplingen har blivit värre än någonsin.

Från att ha fungerat riktigt bra i några månader – till detta.

Frustrationen är förjävlig.

 

Sen det värsta, men kanske inte det som hindrar spelandet. Men det är verkligen jobbigt.

Min favorithöna dog idag.

Ja, vi har höns som sällskapsdjur, många kanske ”bara” skulle se dem som typiska farmdjur som producerar ägg och ger kött.

Fast för oss går de väl att jämföra med husdjur a la kaniner. Att de lägger ägg är en bonus, men vi har inte särskilt många och det är inte så att de nackas när de slutar värpa. De går här så länge de önskar och får hellre veterinärvård än halshuggs (vilket, tyvärr, brukar vara det vanligaste. T.o.m veterinären blev förvånad när vi kom in med en annan höna en gång och undrade varför vi inte bara skaffade en ny)

 Vår vackra flicka förra sensommaren som en ungfågel. (därav den minimala kammen, den blev stor och röd sen.)

Vila i frid, världens vackraste Idun <3

Hemskt att hon dog så ung (1.5 år.) men hon visade inga tecken på sjukdom eller skada :/

Så det är jobbigt just nu.

 

Fan alltså.

Helvete.

Uppstädning?

Det sitter fortfarande en stor skylt vid Moorland och utanför Vingården sprutar det fortfarande olja.

 

Jag tänkte bara, vore det inte lite skönare att, som en belöning typ, bli av med all skit från tidigare uppdrag? Om det ens är möjligt med hur spelet är uppbyggt, men man kan ju lägga till saker (se bara på vingården) borde det inte gå att få bort saker – så som skyltarna och sådant. Kanske få i uppdrag att hjälpa till med att få ordning på oljefältet? Det var ju uppenbarligen en miljöfara. Och den där skylten är ju bara allmänt störande (och kräver förmodligen någon form av tillstånd?) det är skylten nära Moorlandstallet jag menar, då. 

Jag hoppas iallafall att vi blir av med dem någon gång. Det vore riktigt gött. Eller skulle det kanske bli tomt? Vad tycker ni?

 

 

Förresten, här är en av anledningarna till att jag har bloggat mindre på sistone: 

 

Den blev min på riktigt idag <3

Förövrigt har jag nu plockat bort den vidrigt fula ursäkten till ett ryggstöd nu. Usch. Men ja, jag har haft annat att pyssla med.

Inte för att jag utgår ifrån att mina bloggläsare är hojfantaster. Men jag är iallafall lite kär i den. Urgullig, ju! sen kommer inte min blogg handla om min motorcykel, men det är bara att erkänna att jag är stolt och vill visa upp den. Det är väl inte hela världen? x)

 

 

HE-RR-E G-U-D!

Frieserhästen!
 
Hejsan allihopa!
Vi är stolta att kunna presentera vår senaste medlem i Jorviks hästfamilj, Frieserhästen!
 
Denna majestätiska skönheten kommer till Jorvik nästa vecka!

Frieserhästar:
- Tre vackra Frieserhästar kommer anlända till Jorvik nästa vecka! Frieserhästarna kommer vara större än de vanliga hästarna på Jorvik och de kommer i tre olika svarta nyanser. Vi hoppas att du kommer gilla dessa vackra hästar lika mycket som vi gör!
Vilken skönhet!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 
 
 
JAG MENAR OMFG. SERIÖST.
Jag är mållös.
Jag MÅSTE ha en!

Nya namn på kartan.

Som vissa bloggar redan skrivit (bla Maria och Esme) så har det dykt upp saker på jorvikkartan, platser som dyker upp om man rör muspekaren över den.
Jag tror nästan att jag kör en Björn och svimmar på studs.


Jorvikstallets bygd, Solnedgångens holmar, Sjöhästklippan, Höggården, Låggården- Grådaggsbergen (Som vi hört talas om tidigare..!) och typ asmånga andra ställen. Och Nya Hillcrest. - Kommentarer överflödiga. Jag älskade första Hillcrest. 


Gudars vad nyfiken och pepp jag blir! Om inte annat så är det ännu ett bevis på att det verkligen jobbas på, och att de inte bara sitter och spelar tetris och knåpar lite med någon hästman där borta (om någon nu är så otroligt himla körd att den tror det.) nej, men det här är ju helt underbart!

Drar ni sedan muspekaren typ rätt ner från Nilmers så finns det ett ställe som det bara står ”LocationWolfHellinn_Name” … Så nu undrar jag vad det kommer bytas ut mot :D

Något jag saknar.

Något jag, vid flera tillfällen saknar rejält är förmågan att kunna sakta ner och bara gå.
Som det är nu får man snarare klicka sig fram nu, vilket kanske inte alltid är så smidigt. Jag har mest märkt av behovet vid Dark Core, när man ska gå på smalare utrymmen (t ex i början, mellan olika delar) och även nu på sistone med de dagliga uppdragen i trädgården (ni vet vilka jag menar. Men jag orkar inte fixa med spoiler alert för något som alla som uträttat det känner till.)
Kanske skulle det vara lite kul för de som rollspelar också, att slippa springa överallt?

Bara en tanke!

(förresten, jag ser att Howrse nämns en hel del i chatten. Tänkte bara slänga in här att jag själv spelar litegrann ibland. Jag finns där på Negative på den svenska sidan :) )

Nya manar!

Nu när vi fått en update och jag äntligen farit iväg och tittat på en motorcykel (såååå snygg!) kanske det finns lite mer tid för bloggande.
 
Vi har ju även fått en ny update idag (eftersom det är onsdag och allt) med bland annat den efterlängtade (JAG har då längtat som tusan!) "salongen" för hästar. Salong kanske är fel ord, egentligen. Men man kan äntligen ändra stil på manarna. De som släppts nu tycker jag är väldigt fina, och jag har redan ändrat Donnies man och "släppt ut" knopparna. Nu undrar jag vad ni tycker, för jag velade mellan den och den som är snäppet kortare (den första från vänster, den som de första hästarna hade.)
Jag är förresten inte det minsta förvånad att den genast blev väldigt populär :) Förresten hoppas jag verkligen på att vi kan få en charmig stubbman i framtiden, som var ganska vanligt i SSL, då inte bara Khaan och Stalker hade det, utan även Concorde och Starshine, det vore jättekul! och kanske en ardennerfläta (en inbakad sidfläta, typ) ?

Bugg och bloggrelease!

Hej folket! Har ju haft lite annat för mig på sistone, t ex lägenhetsstädning och motorcykelspanande (jag håller ju på att övningsköra, jag är från en biker -och speedwayfamilj) och helt enkelt avnjutande av det fina vädret efter en vinter jag fruktade skulle knäcka mig. Så jag kan väl förvarna för att jag inte kommer spela riktigt lika aktivt nu när det är så fint väder. Dessutom är mitt lotro fortfarande ur funktion så jag är väl lite deppig. Seriöst, inte ens supporten kunde hjälpa mig första rundan – så nu kör vi rond två och ser om de kanske har en lösning den här gången.

 

 

Något jag tänkte på i alla fall var klagandet när det kommer till buggar – igen.

 Den så kallade Longeringsbuggen är borta. ”varför?” säger vissa.

Jo.

För att det är en bugg.

Jag la för ett tag sedan upp en förenklad version av användarvillkoren, det inlägget kan hittas här.

Men det är inte okej att använda buggar, sprida dem eller uppmuntra andra till att använda dem.

Det gäller förövrigt alla förbjudna saker.

 

Apropå buggar så frågade jag GM Heather för ett tag sedan angående ”vildhästbuggen” enligt henne, vid det tillfället (fast nu låter det som att jag menar att hon ändrar sig hela tiden – det är inte vad jag menar, men ibland ändras saker ändå!) så är det inte riktigt en bugg, utan snarare ett sätt att sabba spelet. Och om något går snett så får man skylla sig själv. Pretty much. Det används på egen risk.

Jag kan inte direkt citera henne, då jag inte sitter och tar skärmdumpar på varenda konversation jag har (det vore läskigt.) 

 

 

Förresten, gott folk! Nu har min vän Maria Mountaindaughter ÄNTLIGEN(!) öppnat sin blogg för allmän beskådning. Så jag tycker att ni ska gå in och läsa det hon skriver. (och kommentera så pass mycket så att hon känner sig mer eller mindre tvingad till att skriva mer.) 

Hon finns med i min länklista, men jag slänger även in en länk -> HÄR. 

Ett gnälligt inlägg. 'säkta.

Hade det inte varit för att jag är så förtjust i Valedale hade jag nog lätt kunna överväga en flytt till Vingården, det är galet hur fint det börjar bli nu! Personligen är jag ganska kär i statyerna. Men ja, det har inte samma lugn som Valedale – tyvärr. Sedan antar jag att vi förr eller senare kommer få mer druidträning? Då lär jag ändå flytta till Valedale. Nej, jag får helt enkelt stå ut med att rida en Level 3 häst (det är sjukt hur lat jag är med Donnie.) över fälten J

I vilket fall gillar jag verkligen de nya uppdragen, men jag börjar tyvärr få bryt på folket när jag ska fånga ekorrar. Så, nu blir det lite gnäll.

 

1.       Du kan inte fånga en ekorre om du sitter till hästs.

2.       Om de gömmer sig – GÅ EN BIT IFRÅN. Sedan smyger du framåt och tar den. Prova att inte hålla inne tangenterna för att springa, utan gå försiktigt. 

3.       Grejen är liksom att man måste smyga sig på dem, annars sticker de. Det står inte allt för otydligt i instruktionerna.

4.       Börja inte svära och ha dig i chatten bara för att du inte kan läsa superlätta instruktioner. Du behöver inte förtydliga att du är så pass bortskämd att du kräver att andra ska förklara för dig.

5.       Parkera inte ditt kreatur framför ekorrarna. Du gör det bara extra jobbigt för oss andra som redan måste stå ut med folket som går in under punkt 4.

 

Note to self: Skriv inte blogginlägg när du har högt blodsocker (diabetes typ 1 här. Blir otroligt lättretad) och har stått ut med odrägliga människor hela dagen.

Spela inte öht med högt blodsocker.

RSS 2.0