Litet avbrott pga betyg och sånt. Men nu är jag här!

Hej!

Det vart ett litet avbrott här, ursäkta för det. Men jag har helt enkelt inte haft tid och lust, de senaste dagarna har jag gått runt och varit sådär nervös att man mår illa och får ont i magen. Saken är den att jag skrev mina prov för Engelska 6 (fd. Engelska B) och var inte särskilt nöjd, och jag hade typ inte lämnat in några uppgifter men eftersom jag tagit samma kurs innan utan att hämta ut betygen (På komvux kan man läsa samma kurs flera gånger så länge man inte väljer att plocka ut sina betyg. Men detta var typ min sista chans, för CSN skulle inte ge mig bidrag för ännu en termin i samma kurs) och lämnat in lite då, så sa min lärare att det förmodligen räckte.

Så, vi hade prov jag inte var nöjd med, uppgifter som inte var inlämnade på ett helt korrekt sätt och jag själv som brukade sitta och gråta innan kursen drog igång på grund av den prestationsångest jag alltid fått i engelskan, det kunde redan i fyran låta ”jamen du är ju bra på engelska, med ditt ursprung!” eller i högstadiet när allt var skit och jag skolkade typ hela tiden ”Men du har väl högsta betyg i engelska? Med bakgrunden och det menar jag”

Jag som inte är så bra på något annat satte i Engelska 5 helt löjliga krav på mig själv, jag fick alltid MVG på det jag lämnade in – jag fick snart ångest ifall jag skulle få ett VG. För det dög inte. Så jag tänkte bara passa på att påpeka för folk att det är jättebra att uppmuntra andra, inte särskilt bra att ta förgivet att de ska vara duktiga på något BARA FÖR ATT; -----. Valfri anledning.

 

 

I vilket fall gillar jag verkligen nya trädgårdsuppdragen, och sadeln med rosorna på i affären (och det matchande tränset) tyckte jag faktiskt, fastän folk förmodligen skulle säga att det är ganska otypiskt mig, var riktigt söta. Kanske när jag får hem ett par ston? Jag har ett redan planerat, men det kan ju absolut bli ett till senare. Den som spelar får se! Dagens belöning (den andra belöningen i serien, för att hålla detta spoilerfritt) tyckte jag faktiskt också om. Men den passar inte riktigt in i min nuvarande outfit.

 Dock hade jag nästan hoppats på, när jag först såg karaktärernas namn och snabbt kopplade till ABBA, att det skulle säljas lite mer ABBA-ishkläder, kanske inte riktigt så disco som de vid FP, men något liknande. Men det var ju bara en tanke :) 

 

Ska försöka blogga lite mer nu, men som sagt, jag har helt enkelt sysslat med annat.

 

Jag rekommenderar er också till att vara ute lite extra nu när det är så fint väder (iallafall i min lilla håla..!) och inte BARA spela SSO... dagtid. :p Det är sånt man har nätterna till!

 

Edit: Tack till Sasha Starforce som kommenterade ang det jag sa om utrustningen och att det skulle gå till ston. Det beror inte på att jag inte tycker att det fungerar med "söta" rosor och liknande på hästar av hankön, utan för att jag redan har planer på vad de ska ha för namn och outfits. Vilket inte stona har - förutom en av dem som har fått ett namn, men inte färg eller outfit. 

Gräset är grönare på andra sidan. Men tålamod, folket, tålamod och respekt!

Alltså, jag förstår att folket är nyfikna, och att vi inte fått ett nytt område på ett år, och att det området vi har inte är superstort.

MEN det är emot reglerna att smyga in på det andra området, då man behöver ta sig igenom osynliga väggar och liknande.

Saken är den att de inte har det stängt till övriga Jorvik för att de vill jävlas med oss, utan för att det helt enkelt inte är färdigt för att spelas i.

Jag är väl också nyfiken. Men det måste få ta sin tid!

 

Så låt dem jobba på det, för det gör de säkert. Så får vi se det när de tycker att det är redo att visas. Varken förr eller senare. 

 

 

För att dra det ännu kortare. 

De osynliga väggarna finns där av en anledning.

Sluta bryta er in, för tusan. Ska det vara så svårt att förstå? Lita på att de jobbar hårt på att utveckla spelet, och lita på att vi kommer få komma in där sen, när allt är färdigt. 

 

/trött moralkärring. 

(btw, hittar ni "hål i väggarna" där det går att ta sig in, rapportera det istället.) 

From gold to ebony.

Nu är det dags för Enjolras att göra Nightsong sällskap i stallet ett tag, han är nu uppe i level 15 och det är dags att börja träna Donnie. Dock kommer han nog inte tränas lika intensivt som Enjolras. Men jag hade ju bestämt mig för att levla upp Enjolras så fort som möjligt, och det har jag gjort nu. I vilket fall förtjänar kraken lite vila i stallet tillsammans med Nightie. Några kortare ridturer för att hålla igång de båda herrarna blir det, förstås. Och när vi får mer uppdrag i huvudhandlingen kommer Nightsong användas flitigt igen. Jag ser fram emot den dag vi får mer druidträning. 
 
Men nu är det dags för Donnie att komma ut och jobba på allvar. Men det ska bli skönt att inte behöva köra igenom hela kartan efter tävlingar. 
 
 
 

Trädgårdsuppdragen.

 

Så, vad tycker jag hittills om trädgårdsuppdragen?

Det känns ju först och främst spännande med ett nytt längre uppdrag, jag har kommit till början av mångården nu. Frågan är – kommer de andra delarna vara stjärna och blixt? För i så fall undrar jag om Agnetha och Björn känner till ödesryttarna. Eller om det bara är en slump.

I vilket fall så är jag lite småkär i Agnetha. Hennes dryga sätt men ändå väldigt jävligt kaxiga jävlaranammaattityd är helcool och ibland påminner hon verkligen om mig själv. Kanske inte de mer otrevliga delarna, jag försöker alltid vara ganska ödmjuk. Men motorsågen och viss brutalitet? Ni skulle se mig hemma.

Björn är jag inte riktigt lika förtjust i, men det är inte något dåligt. För Agnetha har lyckats kvala in på min lista med favoriter. Hon är visserligen typ längst ned, men det är en ganska liten lista. Något jag däremot gillar är animationen när han svimmar och sedan reser sig upp. De blå uppdragen är också helt okej, och det är alltid kul att vi får nya öht. Nu undrar jag bara om vi kommer fortsätta få belöningar i form av mandekorationer?

Jag ser i alla fall fram emot att fortsätta :)

Och jag har varit lite off nu, men det händer saker irl. Handlar bland annat om en katt som hotas av avlivning. 

10 saker - Neo följer trenden!

1.       Till vardags pratar jag engelska med mamma. Folk har vid flera tillfällen sagt att jag har en väldigt annorlunda engelska*, men det beror på att min mamma är skotska och att det är henne jag pratar allra mest med.
* Det är mest svenskar som säger det. Men jag har även hört från en engelsman i sverige som inte kände till mitt ursprung att den lät väldigt annorlunda för någon som inte var från ett anglosaxiskt land. 

2.       Jag tänker nästan hela tiden på mina karaktärer och bygger på mina berättelser i huvudet, även fast jag inte har skrivit ner någon ordentlig karaktärsbeskrivning så lär jag känna mina karaktärer väldigt väl. Detta är då mina berättelsekaraktärer, och inte lajvkaraktärer.

3.       Harry Potter, Ringaren i Notre Dame, Sherlock Holmes och typ allt av Tolkien hör till mina favoritböcker

4.        Jag är intresserad av naturliga alternativ till kemikalier och använder bara schampo ett par gånger om året, när jag har färgat håret – för att bli av med kemikalierna från hårfärgen. Eller när mitt mjällexem blir alldeles för smärtsamt, men det är ett väldigt speciellt schampo köpt på apotek. Jag kör ofta med bara vatten eller örtavkok.

5.       Jag har vänner som inte känner till mitt födelsenamn som fortfarande står i passet och på viktigare papper. De som jag berättat det för har oftast på något sätt att ”Nej, men du ÄR Neo.” Det är smickrande, och så fort jag tagit mitt körkort ska jag lägga till det som tilltalsnamn.

6.       Jag kan typ inte spela ett spel så som SSO utan min egen musik, förutom på vissa mer speciella nivåer.

7.       Jag har en spellista på spotify med musik som fungerar att rida omkring i SSO till, som inte tar för mycket uppmärksamhet. Det är mycket åt det keltiska hållet. Jag hade delat den om det inte vore för att ni då även skulle veta vad jag heter på min personliga facebook, något jag gärna slipper. Om någon ändå skulle vara supernyfiken så får man mer än gärna mejla mig.

8.       Förutom aggressionsproblem lider jag av ångest, depression och sämst självkänsla. Svart på vitt. Men jag jobbar på det hela tiden. Det var en liten händelse som sabbade min självkänsla totalt och som fick min blyghet att övergå i seriös social fobi. Sedan dess har jag alltid varit supernoga med att ALDRIG gå på någon personligen, och att alltid reagera om någon annan gör det.

9.       Jag kan vara lite blyg i början, och har ofta svårt för att starta konversationer då jag mest känner mig i vägen (det finns alltid undantag, dock!) men jag är en jävla pratkvarn annars. Så folk får gärna höra av sig. Ja, det vore faktiskt kul att höra om den där nya hästen du köpte i SSO häromdagen.

10.   Jag är ganska lättirriterad och sållar snabbt bort folk jag inte vill prata med. Folk som känner ett behov av att hävda sig hela tiden, skryta, vara dryga och inte vara de minsta ödmjuka försvinner fort. Och skriver du ”XD” i var och varannan mening så lär jag heller inte vilja prata med dig. Smilies är jättebra – på rätt ställe. Och inte som ersättning för punkter. Att jag är lättirriterad innebär dock inte att jag är otrevlig. Otrevliga människor har jag också väldigt mycket emot. Ska det vara så svårt att uppföra sig som folk? 

Hissa, inte dissa.

Jag tänkte på något. Jag har nog nämnt lite om att uppföra sig i chatten innan. Men något många inte verkar tänka på, och som inte är emot reglerna, men fortfarande fruktansvärt jobbigt för vissa att lyssna på, och som lätt går att ändra till något positivt.

 

Helt ärligt läste jag det först på en vägg i ett provrum där folk uppmuntrades till att klottra i en affär- ”hissa, inte dissa!” Det var ju inte direkt okänt för mig innan, men det satte ord på det väldigt bra.

 

Varför hissa? Varför inte? Tycker du om ett band/artist/serie så är det ju helt okej att berätta det! Kanske träffar du andra fans?

 

Varför ska man inte dissa? Ärligt? För att det är så otroligt onödigt. Du framstår inte som cool för att du spyr galla över en artist/band/whatever. Ordet är fritt. Men är det värt det? Och tänk på att andra kanske tycker väldigt mycket om bandet. För vissa betyder vissa band väldigt mycket.

Jag lovar att jag inte skulle sitta och le om någon dissade t ex Nightwish, Beatles eller Runrig.

Dels på grund av principen. Varför dissa?

 

Hissa det du tycker om och skit i det andra.

 

Har du inget snällt att säga, säg ingenting alls.

Och kan du inte svara på ett trevligt sätt, skit i att svara. Sluta vara dryg. Det är bara jobbigt för alla.

Och jag vet att det kan vara kul att provocera ”superfans” (t ex Beliebers, directioners, gänget som förr knarkade Tokio Hotel om ni minns den tiden.) men snälla, inte i chatten. Inte här. Låt folk få lyssna på vad de vill trots att vissa fans, oavsett band, uppför sig som hjärntvättade monster. Var inte ett otrevligt as och ha kul på andras bekostnad. 

 

 

Om någon skriver att den ÄLSKAR något band du inte gillar behöver du inte säga "DOM SUGER, HAHAH"
utan om något kan du svara med "Jaha, själv gillar jag xxxx! :)"

 

Mycket trevligare för oss alla.

 

 

Avslutar med en bild jag knåpade ihop.

Mest för att det behövs lite bilder ibland.

Angående Miranda Moonbells brev.

Jag tänkte på en gammal sida jag också har hängt på sedan det startade som om några dagar stänger portarna.

Ja, Stallet.se. Där jag lärde mig att rollspela för en herrans massa år sedan, och träffade folk och spenderade många timmar dagligen.

Stallet.se är ett av två spel jag snabbt kan säga har kraschat ekonomiskt i spelet. Vilket gör att jag blir lite orolig för SSO ibland. Inte för att vi är på väg ditåt, utan för att jag helt enkelt inte vill se ett bra spel bli uppdelat i en tydlig över och underklass.

För tillfället finns inte ens möjligheterna, för även om man har mycket pengar på kontot kan man inte köpa sig enorma framgångar. Men grejen med spel är att om man kan byta saker, t ex hästar, så kommer folk börja driva sådant. För det är kul att tjäna pengar. Det är kul med någon form av affärsverksamhet. Men efter ett tag är det lätt att sådant kraschar.

 

Vad som hände med Stallet.se var att det var uppdelat mellan de som hade många tusen, kanske hundratusentals, SP (stallpengar) de satte ju sina priser därefter. Men det är inte lätt för en ny spelare att komma upp i ens tusen stallpengar. När man köper ett vanligt guldmedlemskap får man 100 sp. That’s it. Ingen veckopeng eller något. Men möjligheter.

 

Ett annat spel som förföll var Horseisle som jag spelade för några år sedan. När jag började gav jag 4000 för min första häst, då jobbade jag ett bra tag. Den största inkomsten på en gång var om man gjorde alla pyramider i ökenlandet, då hade man cirka 110k-ish när man var färdig efter någon timma om man var snabb.

Nu måste man ge flera miljoner för en hyfsad häst. För folk tränar ju och säljer dyrt hela tiden. För det är ju så det fungerar.

För ett tag sedan låstes mitt konto p.g.a inaktivitet. Jag hade tjänat asmycket pengar och tjänade mycket mer dagligen p.g.a den höga räntan på banken.

Det finns ingen chans att jag börjar om. För spelet är inte anpassat efter ekonomin längre, utan alla priser och quest rewards var som när jag började spela. 40 spänn för en sten, 50k är en rejält quest reward (uppdraget i fråga tog många timmar att göra.) Jag kunde inte spela, för jag kunde inte använda mina pengar till något. Jag hade ju ändå tjänat dubbelt så mycket som jag förlorat dagen efter.

 

Det fungerar helt enkelt inte. För de flesta är stenrika men de andra har ingen chans. Nu brukar folk t.o.m GE bort miljonbelopp till nybörjare för att sänka sin egen ekonomi lite, och för att nybörjaren ens ska ha en chans.

 

Det är sånt här jag är rädd för. För det är sådana spel som dör. Horseisle är nästan dött. Och ja, Stallet.se lägger ner den 31 maj. 

 

Därför är jag så otroligt emot att man ska kunna tjäna Starcoins på andra spelare (genom t ex handel av hästar.) För det är sådant som i slutändan kan ställa till det rejält. Vi har t ex Howrse, som någon kanske undrar varför jag inte tar upp.

Syftet med Howrse är att hitta effektiva sätt att tjäna pengar.

Det var inte syftet med Horseisle, men det blev så tillsist.

 

Att kunna tjäna pengar på att sälja ökar också konkurrensen, vilket leder till avundsjuka och ökar risken för kontostölder och bedrägeri rejält. Vad jag hade gjort om jag insåg att någon brutit sig in på mitt konto och stulit mina hästar?

Jag vill inte ens tänka på det.

 

Jag vill inte att SSO ska bli ett pengafixerat spel. Jag vill att det ska vara ett härligt äventyrsspel med fokus på hästar och gemenskap. Jag förstår att folk kanske vill köpa andras hästar. Men då tycker jag att man ska kunna sälja den för Shillings och köpa den för Starcoins. Precis som det är nu. Kanske får man köpa en höglevlad häst lite dyrare. Men det ska inte vara den ”klassiska” trade-varianten. Jag är emot att man ska kunna tjäna Starcoins, helt enkelt. Och hur blir det då för spelet, som måste få in pengar? Det skulle väl bli lite mer som en marknad för "begagnade" (usch vad fel det lät) men det låter inte direkt som något vi kommer få. Men det är den enda lösningen jag skulle känna mig trygg med, tror jag.

 

Så, anledningen till att jag skriver detta är att jag läste Esmeralda Silverforces tankar om Miranda Moonbells brev.

 

Jag kan ju även passa på att säga att det inte handlar om planer som offentliggjorts på något sätt, utan något många spelare ber om, och som vissa reagerat på.

 

Här var mina tankar. Ni får gärna kommentera. Vill ni kanske diskutera mer så är min mejl flinch@live.se . 

:)

Ridtur med Donnie och Nightsong.

Första ridturen med Donnie. Han är ännu inte i träning, då tävlingarna är reserverade åt Enjolras i ytterligare några dagar. Jag ville mest testa lite utrustning på honom. För tillfället får han låna Nightsongs sadel och träns och hans gamla schabrak och benlindor från Valedalesetet. (tar gärna emot kritik, tycker ni han passar eller har ni något annat bra tips? Jag vill inte ha något extremt, utan kan tänka mig en färgglad käkrem + schabrak/vojlock. Så som Enjolras har.)

Det blev en liten sväng upp till paddocken, men Donnie behöver åtminstone inte oroa sig för konstiga druidövningar, de är helt reserverade åt Nightsong som är uppdragshästen. Jag tror inte Enjolras eller Donnie är stabila nog för den sortens uppdrag. Sedan har de ingen riktig förståelse för vad som pågår. Och det kanske är lika bra.

 

Sedan blev det en lite längre tur med min älskade Nightsong. Han har fått ha lite ledigt under de senaste dagarnas intensivträning med Enjolras. Men idag blev det en sväng bort till cirkustältet. Fina killen <3 så snart vi får mer druidträningar kommer han få arbeta rejält igen. 

Silverblaze och Donnie

Silverblaze och Donnie. En liten bakgrundshistoria.

 

Jag tänkte alltid att när det släpps svarta hästar, då ska jag ha en.

Och nu har det släppts två svarta, en med och en utan tecken.

Men det velades väldigt mycket, för jag har ju även planerat in en Grantaire i min flock, och en annan grabb och ett sto.

Sen fastnade jag för tanken på en Donnie. Men vilken skulle det bli, vad ska han ha för utrustning (alla hästar har en egen standardoutfit. T ex Enjolras som har rött. Grantaire ska få mörkgrönt etc) och vad ska den ha för namn?

 

Enjolras namn i spelet är inte direkt taget ur luften, utan är taget från en häst i en bok vid namn I vulkanens skugga av Angela Dorsey, det är en del av Hästarnas ängel-serien som man fick i Polluxklubben för ett bra tag sedan, när jag fortfarande var med där. Och det var nog den bästa boken via pollux. Och en av de bästa hästböcker jag läst. Ja, Enjolras heter ju Daydream i spelet. Men han kommer alltid kallas för just Enjolras.

 

Så, Donnie då. Vad skulle han få för namn? Jag har en lista med cirka tio namn jag tycker om sparad på datorn, men tre av dem är typ begränsade. Ett passar bara till en skimmel, ett annat är lovat till ett sto och ett tredje kommer Grantaire få.

 

Men när jag bestämde mig för att skaffa den svarta med bläs blev det enklare.

Illustration till boken Silver Blaze av Sir Arthur Conan Doyle.

När jag gick i fyran började jag läsa Sherlock Holmesböckerna, och även titta på Granadas Sherlock Holmesserie med Jeremy Brett i huvudrollen som Holmes (Jag är fortfarande en Brett-fanatiker. Jag kan inte se nya Sherlock Holmesfilmer eller serien Sherlock. Så det är ovärt att försöka diskutera något annat än böckerna med mig :p  ) och en av många berättelser om Holmes äventyr är just Silverbläsen, om en kapplöpningshäst.

 

Men tilltalsnamnet plockades efter Donnie Munro, den gamla sångaren i Runrig. Jag är väldigt, väldigt förtjust i hans röst. 
Skön gammal låt, (gammal och gammal, ny är den ju inte.) som spelas ofta hemma hos mig under sommaren. :)  

Donnie

 

Tilltalsnamn: Donnie.
Smeknamn: 
Riktigt namn: Silverblaze.
Ras: Oldenburgare.
Ålder: 8
Färg: Svart m. fyra vita strumpor och bläs.
Kön: Hingst
Personlighet:  Pigg men inte särskilt hetsig. Lugnare än vad han kan verka, men ganska otålig. Antingen ska man stå stilla, eller så går man. Att stå och vela däremellan är ingenting han uppskattar. Han är en stolt häst och håller huvudet högt. 
Favortigren/inriktning: Är väldigt duktig i dressyr, men man måste se till att inte tråka ut honom. Hoppar ganska bra men verkar mest tycka om att vandra omkring i bergen. 

 

Döpt efter Donnie Munro och Silver Blaze från boken av Sir Arthur Conan Doyle med samma namn. 

Tålamod är en dygd som tyvärr fattas mig.

- Men det kändes rätt.
 
 
 

En liten Donnie?

Phew, jösses. Nu har jag inte bara fått hjälp av en vän som sysslar med speldesign utan även fått mejla in till supporten.
Ja, alltså, det är Lotro jag pratar om. Det fungerar fortfarande inte och jag vill kasta ut datorn genom fönstret.
Fast då kan jag ju å andra sidan inte spela SSO :p 
 
 
Utan att spoila i just det här inlägget (det kommer ett senare, men då kommer ni varnas av min lilla "Spoiler-banner" så det är chill) så ser jag fram emot nästa del av uppdraget. En ny karaktär har slinkit in på listan över favoriter. Hen känns lite som jag själv ibland.
 
 
Sen har jag även insett att, ja, äntligen, har jag hittat ett sätt att få den svarta hästen med bläs att passa in i mitt stall. För mig är det viktigt med namn, för jag plockar ihop karaktär med just namn. Jag blev himla sugen på att kalla den svarta eller gråa kraken för Donnie efter Donnie Munro (och/eller Donnie Darko. Bra film!) men det känns mest stabilt med den svarta, för det var den "magen" pekade ut. Precis som att det inte var någon större tvekan som saken när jag köpte Enjolras. 
Men jag får se om jag är lika sugen på det när Enjolras är maxlevlad, för det blir ingenting innan dess.Jag "bröt" ju lite mot regeln sist när jag köpte E riktigt snabbt, men då kändes det rätt ända ut i fingertopparna. Med Donnie är det inte riktigt samma superstarka känsla, så den här gången väntar jag ett litet tag till. 

Uppdateringen 22 Maj.

Hej!

 

Nu har vi fått en uppdatering, och fastän inte själva spelet öppnat än så ser det verkligen super ut!

 

Jag är lite sen med det, men jag blev superglad av att se karaktärerna Björn och Agnetha. För inte kan det vara en slump att de har samma namn som två av medlemmarna i ABBA? Och utseendet passar ju också. Fastän ABBA inte direkt är min favoritmusik på det sättet så hör det till ett av tre band jag växte upp med. ABBA, Europe och Beatles. De två sista lyssnar jag flitigt på och någon platta med ABBA står allt i skivhyllan på min våning : )

Nu är jag i alla fall riktigt sugen på att se vad som kommer hända i uppdraget, men jag misstänker att vi kommer få snygga till trädgården lite? Nu ser den mest vildvuxen ut. Förövrigt skulle jag gärna veta mer om vilka de är och vad tusan de gör bakom vingården!

 

Något annat härligt är ju att man nu kan ha fler hästar (fast jag har ju bara två. Men en anledning till att jag hållit igen rejält med att skaffa en tredje är att jag inte vill slösa utrymme.) och att det kommer visas en annan ikon över NPCerna när man inte har tillräckligt mycket inflytande hos en fraktion. Då kanske tjatet i Globala om att man inte hittar uppdrag minskas? 

Enjolras!

Esmeralda Silverforce gjorde den här helt underbara bilden med min Enjolras, det gjorde typ min dag (eller, okej, gårdagen. Detta är tidsinställt ett par timmar framåt från att det skrevs) 
 
 
Tack! <3
 
 
 

Emberhope & Princess till Lara McField

Fick för ett bra tag sedan ett önskemål från Lara McField att rita någon av hennes ponnyer.
Men det fick bli hennes ponny Emberhope och hästen hon har på tillridning, Princess. 
 
Jag är ändå hyfsat nöjd, för jag fick göra om cirka femtioelva gånger.
 
Scannern är fortfarande trasig, så ett foto får duga.
 
Tanken var att Princess skulle se lugnare ut än Emberhope. Hoppas det duger!

Gammal teckning.

Eller, gammal och gammal. Jag har inte lagt upp den innan (mest för att den inte är ssorelaterad, direkt. Men när har det stoppat mig?) jag gjorde den iallafall efter önskemål från min sjuksköterska, som ville ha en bild innan jag bytte avdelning.
Så.
 
 
Ja. Såhär blev det. 
Det är inte riktigt tänkt som en häst, så det får bli mitt försvar för hur propotionerna ser ut. Sen har jag aldrig varit bra på sådant. Huvuden brukar bli för stora och ben för korta. Men jag gillar att välja ett djur och sedan göra om det, blanda det med annat och hålla på.
 
Jag hade tänkt mig att den skulle ha klövar under allt hovskägg, men det fick bli sådär istället. Ihopschafsat innan jag skulle åka iväg på morgonen.
 
 

Chattbråk och huvudvärk.

Det var länge sedan chatten var så illa att jag fick huvudvärk och loggade ut.

Ja, tills idag då.

Jag loggade in vid halv tre, då var nog det värsta över. Trodde jag. Nu loggade jag nyligen ut, och klockan är fem i fyra. Då hade det precis slutat – typ.

 

Jag kommer inte säga vem eller vilka det gällde, för det är helt irrelevant. Eller vad det handlade om, men det var inget storbråk där folk skriker skällsord åt varandra och hotar åt höger och vänster.

Det är bara faktumet att vissa vägrade gå vidare.

Och sen var det helt chill ett tag.

… Ja. Ett tag.

 

Efter ett tag kom GM in, men inte ens då lugnade det ned sig helt.

 

I vilket fall.

Snälla.

Ta era bråk i någon annan chatt, eller ignorera bara.

 

Detta var ett gott exempel på något som sabbar hela stämningen längre än nödvändigt och i onödan.

Detta är ingen pik mot någon människa, inblandad eller ej. Men det vore skönt att, om bråket vilar, låt det, för allas skull, göra så. Vissa kanske tycker det är kul med bråk i chatten, men det sabbar verkligen stämningen.

 

... Som om det inte vore illa nog så har Lotro slutat fungera på min dator. Laddade ner det igen - funkade fortfarande inte. Nu försöker jag ännu en gång. Det tar typ två dagar. Fml.

 

Fast för att väga upp lite så tänkte jag köpa mer papper att rita på, så jag kanske kan slänga upp lite mer teckningar. Jag har fått två önskemål redan, så jag har lite att pyssla med sen. 

 

Jag behöver chokladmocha och Face off. :( 

Rykten.

We do not believe in lies
Do not believe in lies*

Tänkte bara uppmana er till att ta alla rykten med en skyffel salt.

GM är jäkligt duktiga på att vara hemlighetsfulla, vilket kan leda till att folk blir galet sugna på information och rykten sprids som löpeldar.

Så som rykten har en tendens att göra.

 

Men jag uppmanar er till att inte köpa allting, helt enkelt. Själv vägrar jag tro på att spelare är släktingar till GM såvida inte de säger det själva. För GM har ingen anledning till att ljuga om sådant, till skillnad till vissa spelare som vill ha uppmärksamhet – vilket förstås är väldigt synd.

Vi får veta tids nog. När information dyker upp på Nyhetssidan och/eller facebook. Av de ansvariga själva. Det är den bästa informationskällan. 

 

 

 *ok. Det lät bättre I låten. DO NOT BELIEVE IN LIEEEE-IEEEEEEEE-IEEEEEEEEEEEEE-IEEEEEEEEEEEEES~

Lite tävlingar jag gärna hade sett-

Hej,

 

Nu har det redan varit lite sämre uppdatering, men ja, alltså. Jag har gått och varit seriöst desperat och jobbig under hela vintern i brist på ljus och liknande – fast det är jag knappast ensam om, kan jag gissa?

I vilket fall lär jag spendera mer tid utomhus, sedan så har jag planterat örter och kryddor att ta hand om och torka (jag har redan bränt upp fingrarna på brännässlor som ska torkas nu) . Men jag ska försöka så gott jag kan : ) Men jag hoppas att ni också pressar in lite utetid bland allt SSOspelande!

 

Något jag verkligen skulle vilja se komma senare i spelet, kanske i Jorvikdelen (det är ju redan en himla massa tävlingar i den del som är öppen nu) är, förutom mycket mer banhoppning, någon rejäl galoppbana där det helt enkelt bara spelar roll hur snabb man är. Större än baronessans och utan hinder. Vore det inte kul med startbox och allt? Lite championatfeeling. Kanske ett galoppchampionat och sedan en som en vanlig tävling?

 

Och dressyr, som i Vårryttaren. Men det vågar jag hoppas på att vi får. Vi har ju redan druidträningen där vissa delar liknar just dressyren.

 

 

Nej, nu ska jag ut och fortsätta drälla omkring innan Del 2 av Face Off finalen. 

Angående Jorvik.

Hej!

Vilken kväll det blev igår, utgång för min del, men säkert en hel del ESC för några andra?

Om inte annat går det inte att undgå om man hänger på sidor som twitter och facebook.

 

Jag tänkte i alla fall bara snacka lite.

Som vanligt, då.

 

För det första tänkte jag bara gå tillbaka lite i tiden till när Gyllenåsarnas dal öppnades, och varför jag vägrar hoppas på att ”Nästa vecka öppnar Jorvik”.

Första riktiga releaseinformationen inför GÅD dök upp på Starstables nyhetssida för nästan exakt ett år sedan (okej + 3 dagar, den 16 maj 2012) Då var det ändå cirka tre veckor kvar tills det skulle öppnas. (dock berättade de lite smått om att det skulle öppnas mycket tidigare, alltså fick vi veta att de jobbade på att det skulle öppnas i slutet av januari. Men det var ingen riktig releaseinfo.)

Vi fick med andra ord informationen i ganska god tid.

Samma sak gällde hästarna. Det var inget som bara dök upp i en uppdatering. Det var något vi hade att se fram emot i flera veckor innan.

 

Därför tror jag inte på att det kommer dyka upp sådär väldigt snart.

 

Sen tror jag verkligen inte att någon annan än de som jobbar på spelet vet när sådant kommer. Vad jag hört så är allt sådant topphemligt :)

Min läskiga katt osv.

I brist på annat så får ni ett klipp med min katt (alltså, ja, min riktiga katt) som är helt skum och bestämde sig för att leka mrs Norris eller något.  
Jag har varit lite upptagen idag, typ pratat med de på den lokala ungdomsgården om att hålla i ett självförsvarspass för tjejerna och sånt. Så jag har helt enkelt varit upptagen med annat.
 
 

Jämfotaskutt och pepp!

Såg att ett par ruggigt snygga hästar väntar i nya uppdateringen om en liten stund, jag ser själv verkligen fram emot att kolla in dem ordentligt!
Kanske blir det en ny vän till Nightsong och Enjolras? Nu har jag inte långt kvar på Enjolras levlande heller. Vad jag ser mest fram emot är att bygga upp en personlighet, en outfit och andra vanor.
 
Skimmeln tycker jag ser riktigt charmig ut, och fuxen är ju bara galet läcker! och den svarta hade jag gärna släppt in i stallet också :)
 
 

IRL - datorhörnan.

Så, nu blir det lite IRLbös igen.

Fast samtidigt blir det väl lite relevant när det kommer till spelandet. Jag blir alltid nyfiken på hur det ser ut där andra sitter och spelar. Jag tycker det är kul att sitta och försöka föreställa sig hur andra har det också.

Kanske kan det bli en liten minibloggutmaning?

Såhär ser det i alla fall ut vid datorn hos mig, när det, för en gångs skull, är städat.

 ... Fast mina quornburgare står fortfarande och blir kalla. </3

 
 
Så, nu vill jag gärna se hur det ser ut hemma hos er, ni som vågar och inte har något emot OT i bloggarna.
 

Ydrisuppdraget.

 

Okej, så, Ydrisuppdraget.

 

Jag kan ju i alla fall säga att jag tyckte att det var ett grymt kul uppdrag, och Ydris är en väldigt underhållande och spännande karaktär. Man vet inte mer än att han troligtvis inte är helt mänsklig.

Det var också, enligt mig, lagom mycket att göra per dag och väl fördelat.

Man fick göra mycket som på något sätt märktes (släpa master, träd, bygga saker etc) vilket jag tycker är väldigt positivt och tyckte gjorde uppdraget ännu roligare. Det är kul att SE vad man gör. Eller gjort.

 

Dessutom så älskar jag faktumet att Ydris var mindre förtjust i James, som jag själv ser som en av de karaktärer jag gillar allra minst bland de ”större” karaktärerna (Han är ju ändå Alex lillebror.). Fast det har jag redan nämnt här. Jag är bara inte glad i osolidariska små kräk.

Nog om det!

En annan bonus var faktumet att han lånade en yxa av Conrad. Helt ärligt hade jag gärna gett ett par shillings för att få veta hur det ser ut när en knasig trollkarl vill låna en väldigt vass yxa av en smed.

 

Belöningen tycker jag var helt underbar. Då menar jag inte hatten, utan faktumet att vi har ett helt tält att drälla i! dock är jag helt galet nyfiken på publiken. Kommer vi någonsin få reda på vad det är för små nissar?

Min första tanke var att de påminde, på något konstigt sätt, lite om någon mörk version av Shy Guys.

Fast medan vissa av dem ser ut som mörka versioner av Ku Klux Klan så ser andra lite mer druidaktiga ut. (Nej. Någon bild på KKK blir det då inte här. :p) 

Och hur kom de dit? Någon teleportering? Om de nu är mystiska nissar, borde inte Valedaledruiderna hålla någon koll. Sist langade han växter till Pi? 

 

... Eller så suktar jag bara efter mer information.

Japp. Ja. Det gör jag. 

 

Stenar!

Mina i-landsproblem som jag önskar att jag kunde råka ut för IRL.

Jag har fullt med shillings, men fram tills jag skaffar en ny häst har jag inget annat än mat att köpa.

Samtidigt kan jag inte skaffa en ny häst då Enjolras inte är fulllevlad ännu, jag tappade motivationen till att tävla. Så, han är fast på en hyfsat hög level 12.

 

 

Förresten!

Är det här stället nedanför observatoriet nytt, eller är det bara jag som varit seg med att hitta det?

Stjärnor och sånt.

Sådär, jag får ursäkta för den kassa uppdateringen. Men det har växlat mellan noll motivation och ingen tid + plötsligt behov av att se igenom alla gamla Face Off avsnitt. Jag skyller på att jag har en liten crush på Patrick Tatopoulos och för att programmet är allmänt bra. Jag gillar verkligen att titta på designsaker. Om det sedan är speldesign eller mode spelar inte någon stor roll (fastän jag inte är intresserad av mode i sig. /tjejen som använder samma par slappa bomullsbyxor tills de går sönder.), men just kostymdesign för t ex filmer är extra spännande. Jag gillar film, jag gillar sci fi och fantasy och jag lajvar även det sistnämnda.

FÖRRESTEN, Kram till er stackars satar som har kollat in min blogg trots att jag varit upptagen med att dregla titta på gamla serieavsnitt! Ni gör mig jätteglad, trots att jag är lite odräglig med att få ihop blogginlägg. Jag ska skriva lite om Ydrisuppdragen sen, för er som har gjort dem eller inte är rädda för spoilers.

Men till er andra; Ja, jag KOMMER varna vid inlägget och inte spamma med massa bilder. 

Dock släpper jag på bildregeln om ett tag. 

 

Lite om sådant som inte spelar någon roll, då. Men nu till något annat.

 

Stjärnorna. Jag har inte skrivit särskilt mycket om dem, men jag tycker om dem. Jag gillar visserligen att leta efter dem själv, men första gången fick jag hjälp av ett helt underbart gäng spelare. Vi höll nog på halva natten! En av tjejerna var i alla fall Amanda Lightfield.

Men jag gillar hur det knyter ihop med Starshine Legacyspelen, där samlade man också stjärnor och i slutet på sista spelet hade man även användning av det. Kanske kommer de på något sätt kunna användas i SSO? Kanske måste man ha hittat x antal stjärnor för att druiderna ska lita på att man känner stället tillräckligt väl?

I vilket fall, den lilla detalj jag gillar mest med stjärnorna är musiksnutten som spelas upp när man hittar dem. Det är nämligen musik som användes flitigt i Legacyspelen och på så sätt har en mer mystisk feeling. Jag menar, ni som spelat Legacy vet säkert hur mörk den historian var vid sina stunder?

I vilket fall så tycker jag om det, men undrar ibland hur de som placerade ut stjärnorna tänkte ibland. Inte för att jag inte får mig ett gott skratt ibland när jag inser att jag måste kasta mig ut för stup eller ner för vattenfall för att komma åt dem. Men, hallå, sadism? Och kan vi få någon förklaring på stjärnornas värde, eller är det dags att bygga upp ett mentalsjukhus – inte kan allt stå rätt till när karaktären av någon mystisk kraft (röster i huvudet? Ingen har ju givit oss i uppdrag att samla stjärnor!) uppmanas att ha ihjäl både sig själv och sin häst?

Underbara sammanträffanden!

Ni kanske minns att jag för ett tag sedan skrev att jag önskade att man kunde köpa hö i storpack och att det var jobbigt att springa ut och hämta vatten hela tiden?

 

Är det inte helt underbart att man nu kan köpa ett tiopack med hö och att det finns en vattenkran i stallet? Åh, så underbart! Nu slipper jag fylla väskan med hötussar och springa ut och in hela tiden.

 

Tidigare idag fick Jenna för sig att flyga lite också. 

Ydris!

Okej, tänkte bara säga att jag är jätteglad för veckans uppdatering. Äntligen blir det mer Ydris!
Jag diggar även sättet jag fick reda på det på också.
 
Jag fick ett sms från en glad Maria M som informerade om att Ydris dyker upp igen (ja, uppdragsmässigt, då. Han står ju där och chillar annars) Lite kul uppvaknande, jag låg nämligen och sov. Så det var sedan bara att rusa till datorn och kolla in nyhetssidan på Starstable.com.
 
Underbart! Sedan är det lite väldigt intressanta saker han säger i början av uppdraget som knyter ihop med saker jag trodde blivit bortglömt.
Mer exakt säger jag ju inte, alla ha inte gjort uppdraget. Helt ärligt är jag själv inte färdig, jag känner för att göra det inatt.
 
 
Men ja, jag är superglad! Ydris är ju en av mina absoluta favoriter. En delad förstaplats med Conrad (men på olika sätt, också.)
 
 

Kvällsupdate.

God afton, adel och bönder som fortfarande orkar kolla in min blogg.

Jag är fortfarande ganska medvetet inaktiv, för jag är helt enkelt ganska uttråkad i spelet. Så, därför glider vi in på Onsdagsuppdateringen (dvs, morgondagens uppdatering.)

 

Själv hoppas jag på en ny hästras och allra helst – mer uppdrag!

Allra helst nya delar av huvudhandlingen, såklart. Men ärligt så skulle jag nästan ärligt gå med på att göra något uppdrag för James.

…. Vet ni läsare hur jag känner för James?

Jag kan i alla fall säga att jag då INTE är med i någon ”NPCbarnen i SSO”-fanclub.

Gretchen och James är värst, Andy är nästan lite smått uthärdlig.

 

Fast sen är jag inget fan av barn irl heller, jag praoade på ett dagis en gång. Bland det värsta jag gjort i hela mitt liv som jag kunnat styra över.

Angående t-shirts och sånt.

Jo, jag tänkte på någonting.

Jag vet att det fanns en hel del bidrag under t-shirttävlingen som säkert hade varit bra rent estetiskt, men som jag ändå inte hade velat se i spelet.

Tröjor med mörkerryttarna som tema. Dark Core etc.

Jag syftar inte på några specifika, för jag har inga sådana i huvudet, men jag har SETT några.

 

Varför? Jo, kanske på samma sätt som att jag skulle gå runt med en tröja med ”Bevara Sverige Svenskt” på. För att utan att gå in på mina politiska åsikter så spyr jag galla på Sverigedemokraterna (Err, varken min mamma eller bror är svenska medborgare. Har aldrig varit och tänker inte bli.) Typ alla mina vänner skulle säga upp kontakten med mig och låtsas som att jag inte ens existerade.

Vilket iofs är lika bra.

 

Vart jag vill komma är att, varför i hela friden skulle man bära en tröja som om man vore en del av det andra gänget?

Man kan ju säga ”amen chilla, det är bara ett spel”

FAST det är ett spel med en tydlig story. och i spelet i fråga spelar det ju faktiskt roll.

 

Dark Core är elaka as som vill väcka ett ännu värre as; Garnok.

 

Det är ok att tycka att de är helcoola och sånt, MEN jag skulle störa mig om tröjor såldes i spelet med motivet.

 

Jag skulle aldrig gå med en antifeministisk eller rasistisk tröja.

Och jag tror inte att huvudkaraktären i spelet (eftersom storyn riktar sig mot en person.) skulle gå runt med en tröja som hyllar folket som inte skulle ha så mycket emot att se henne död.

Och nu har jag ju jämfört med politiska budskap, men i spelet är det ju typ en form av politik. 

Förlåt igen!

Hej!

Nu har jag varit lite inaktiv här, men eftersom veckans uppdatering var ganska liten för oss som inte är intresserade av championatet så har jag helt enkelt haft ont om idéer.

Sedan så har jag slutprov del 1 imorgon så jag har helt enkelt fokuserat mer på det än spelandet. Sen har jag även blivit lite trött på tävlandet i mina försök till att levla Enjolras. Det känns inte helt rätt att bara nöta för att bli färdig, för det var väl inte därför jag skaffade Enjolras?

Men jag har hört att min kära vän Maria Mountaindaughter tänkt spela mer snart, så då kanske jag är inne oftare. Å andra sidan så brukar vi två även spela Lotro, så det kanske blir till att tvinga henne jaga orcher med mig?

 

I vilket fall så lär jag bli aktivare snart. Men nu är jag lite orklös.

Kanske ska jag skriva något längre och mer reflekterande? Jag har nog något litet att skriva om sen ikväll, efter Face Off. :)

 

 

Apropå Face Off. Jag älskar Glenn Hetrick. Rekommenderar också programmet, nu är säsongen snart slut (2 tävlingar + finalen inklusive den idag.) men man kan säkert hitta avsnitten på internet. : ) det är en tävling som går ut på att skapa hela kostymer och sminkningar, filmmonster och liknande. T ex aliens och zombies, eller kanske havsvarelser. Det går iallafall 19:00, söndagar på tv6. För att göra lite mindre diskret reklam. 

 

 

 

Lite oflyt.

Sånt här är ju trevligt :p
Satt fast där en stund tills jag blev diskad från tävlingen och fick börja om.
 

Bra saker!

Idag kom det upp lite "ny", eller, snarare förtydligande information på Starstables hemsida, för det har aldrig varit tillåtet att dela sina kontouppgifter.
 
Medryttarsaken har jag ju skrivit om förr, och hur folk utnyttjar att man inte gärna vill jobba i flera dagar eller betala veterinären för att få upp humöret på sin häst, så det kan ju verka som en "bra deal" 
 
Texten kan ni läsa HÄR, + att jag tar mig friheten att slänga in en skärmdump.
 
 
 
Skulle du låna ut ditt bankkort med kortpin till någon?
Hoppas verkligen inte det.
 
 

Mer musiktips.

Det är bra att lyssna på olika sorters musik. Hittills har jag tipsat om Blind Guardians Curse my name och Eluveities Quoth the raven
Inte för att folk lyssnar. Men om inte annat drygar det ut bloggen litegrann. Yay!
 
Så nu blir det lite Type O Negative.
 
 

Dag 8 - Tävlingen jag tycker minst om.

Egentligen skulle jag, just nu, kunna säga ”Allihop.” För efter att ha slitit ett bra tag med att levla upp Enjolras (i nuläget level 11) så har jag hunnit tröttna REJÄLT på samtliga.

Men jag säger ändå kanintävlingen, just för att den stör mig mest av alla just nu.

Fast samtidigt kan jag ju komma med ”Alla förutom den superlätta Moorlandtävlingen + äppeltävlingen

Men det är ju bara för att jag är så trött på att tävla just nu, och därmed inte särskilt ärlig kritik. Men ja, Kanintävlingen hoppar jag för det mesta över, även nu när jag är i behov av XP.

 

Westerntävlingarna är inga favoriter heller, speciellt inte Barrel race. Min häst är galet osmidig. 

Lite chattstereotyper.

Lite olika personligheter i chatten man träffar på i SSO.

Ta det med en nypa (läs: skyffel.) salt, folket.

Och ja, jag har sett exempel på alla. Dock har jag inte citerat någon medvetet. 

Jag går själv in som Moralkärringen.

Vissta tänker jag inte ens nämna, och många dyker upp i kombinationer. 

 

Snyftaren: SNYFT.

Moralkärringen: Man får inte bugga, det är emot användarvillkoren, de enda du borde upplysa om buggen är support : )

Den desperate: HALLÅ!!!!!! HJÄLP MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Spammaren: HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ HEJ – osv.

Spammaren med ”orsak”: JAG SPAMMADE BARA FÖR ATT NI INTE VILLE HJÄLPA MIG NI BARA STRUNTAR I MIG.

Trippel DSS (Den desperata spamsnyftaren):  Se ovanstående ”Spammaren med orsak” + lägg till ”Snyftaren”. ”JAG ÄR MOBBAD I SKOLAN OCH HAR INGA KOMPISAR OCH—”

Brandsläckaren: MEN SLUTA BRÅKA NU!!!!!! DET BLIR SÅ DÅLIG STÄMNING I CHATTEN.

Den late äventyraren: HALLÅ, VART ÄR STENARNA TILL SKATTEN? VART ÄR SKATTEN? VART HITTAR JAG BUTLERN?

Tävlingsryttaren: NÄR BÖRJAR CHAMPIONATET?! VA? HAR DET REDAN VARIT?! HAR XXC VARIT?!

Reklampelaren: GÅ MED I MIN KLUBB XXX OCH KOLLA IN BLOGGEN: BLOGG.BLOGG.SE NYA UPPDATERINGAR VARJE DAG!!!!!

Fame huntern: Åh, [populär spelare hen aldrig träffat innan] Kan vi bli vänner?! Kan inte vi ha picknick?! KAN VI SES?!

Bråkstaken: Men du är ju helt dumm i huvet! 

Bråkstaken som ångrar sig (förmodligen efter att ha råkat ut för "Anmälaren"):  MEN FÖRLÅT, JAG MENADE INTE SÅ. ANMÄL MIG INTE :(((((

Bråkstaken som ger igen: JAG TÄNKER ANMÄLA DIG FÖR DU ANMÄLDE MIG.

Anmälaren: JAG ANMÄLER DIG NU!!!! 

Allvetaren som inte har så himla stor koll: Det är inte alls emot användarvillkoren, det är bara otrevligt att spamma. *

Spoilaren: Nej, men du kommer hamna i XXX så fort du ridit förbi XXXX och klarat nivån med XX, där kommer du träffa XXXXXX som sedan berättar var XXX finns! :)

Svenskproffset som gärna visar sina kunskaper: DET HETER GÖMMA, inte JÖMMA. 

Svensk"proffset": Ja men jag har högsta betyg i svenska och jag sa bara åt hon att det hette Gömma och inte Jömma!

* Jo. Det är visst emot användarvillkoren.

Uppdatering och Första maj.

Så, idag var det inte bara demonstrationsdag utan även uppdatering.
Och ja, jag är väl inte sådär så att jag hoppar jämfota och hurrar, för jag är, som jag nämnt tidigare vid flera tillfällen, inget championatfan. Utöver championatet fick vi en hjälm och en jacka som kräver att man är beundrar med solens cirkel (vilket lär dröja ett litet tag) 
Så, helt klart inte en av deras bättre updates för oss som inte gillar championaten, men jag vägrar kalla någon uppdatering för "dålig"
för det är det ju ändå inte. Och att ändå få en uppdatering varje vecka? Det är inte lite generöst..!

RSS 2.0