Uppskjutningar.

Den här kvinnan har sovit sig igenom heeeela dagen (med undantag för att gå upp och käka frukost) Men det är okej, inatt släpps nämligen biljetterna till The Hobbit del 2. Anyway, jag har inget vettigt att blogga om just nu, men har säkert något senare! 
Jag känner mig iallafall lite mer pepp på bloggen, fast det innebär inte att jag har massa inlägg på lager, tyvärr! Men ja, man får ligga i så gott man kan, helt enkelt!
 
Men ni kan väl berätta om ni fått något fint av tomten i Jarlaheim? :) 
 
+ bonus i form av helt fantastisk musik alla måste hört, men som jag delar med mig av ändå. En klassiker!
 
 

Tränskärlek!

 
 
 
Hur snyggt är inte detta träns egentligen? Jag har tidigare nämnt hur mycket jag tycker om de andra i samma stil. Gissa då om jag blev glad när jag fick det här av tomten? :D

Önskat inlägg: Samtliga hästar.

Fick som önskemål från Evangeline Silverbell att skriva ett inlägg om samtliga hästar med namn, smeknamn och nuvarande level. Nu har jag ju halkat efter rejält i mina hästprofiler, så det sitter väl kanske fint :) 
 
 
 
Lionheart Puck level 6 & Emberknight Hansi level 4.
 
 
 
Wintersoul Vanrana level 2 & Snowmane Lysanthir level 4
 
Northwarrior Vidstige level 15
 
Dogstar Sirius level 1
 
Daydream Enjolras level 15
 
Silverblaze Donnie level 10
 
 
Nightsong level 15

Snabb bild med två snygga marodörer.

 
Esmes Remus & Min Sirius. (Någon gång ska vi ta en redigt fin bild)
 
 
Inget impulsköp, egentligen. Då jag velat ha den där hästen länge nu. Om ni inte redan visste det är jag faktiskt ett potterhead själv, och Sirius Black är min favoritkaraktär (Tätt följd av Remus och McGonagall, yay!) och nu när Esme köpte hem sin Remus blev jag lite extra otålig och bestämde mig för att hämta hem min pålle lite tidigare :) 
 
Dock får jag inte börja rida honom riktigt än, då Donnie inte är färdigtränad ännu. Min gräns för hästar som inte används ofta är level 10.
 

+ behöver lite hjälp, kära vänner. Ni som har photoshop elements, om jag säger som så att bilden ovanför såg mycket ljusare ut när jag sparade den, än vad den gör om jag öppnar bildfilen, kan ni då ha någon aning om vad jag gör för fel? bilderna brukar i regel bli lite lilatonade. All hjälp tas tacksamt emot! det blir ingen skillnad om jag sparar som PNG eller JPG. Jag är verkligen sämst på photoshop. Haha. kram!

Jorvikstallet now & then.

Den största besvikelsen för mig i Skördebygden var tyvärr Jorvikstallet.

För oss som spelat Starshine Legacy så har även insidan av Jorvikstallet varit en viktig plats, det var där Lisa träffade Starshine för första gången, till exempel. Och annat viktigt har utspelat sig just där.

I Höstryttaren ändrades det en aning, men nu i SSO har det ändrats rejält. Och jag är faktiskt inte helt glad åt det.

 

Jag är okej med att paddocken utanför flyttats och att det ändrats lite på så sätt, men jag känner att jag blir lite grinig när jag ser själva stallet.

 

För det första – se efter själva. Bilderna är tagna från Starshine Legacy – Hemligheten på Pine Hill. Men stallet ser likadant ut i hela spelserien. Den andra bilden är förstås från Starstable online.

 

 
 
 

Grejen är att man förlorat en viktig plats, känner jag. Istället har vi det ”vanliga” stallet intryckt i Jorvikstallet. T ex så ser taket helkonstigt ut inuti och det finns fönster i väggen.

 

MEN jag har faktiskt förståelse för att hemstallen måste ha samma utseende för att fungera när man väl går in i dem. Alla ser ju likadana ut. Men vad jag helst hade velat se? Det är väl två stall. Ett stall som ser ut som de i PCspelen som ligger på samma plats, och sedan kanske ett extrastall i någon annan del. ”Två stall?!” Jo, men det skulle faktiskt fungera. Vissa stall har ju lektionsstall och privatstall, t ex. Och som det största stallet (vad jag vet..?) så skulle det väl inte vara särskilt ologiskt att behöva bygga ut? 

 

 

Vad tycker ni? 

Uppdatering.

Okej, andalusierhästarna KOMMER klickas hem. Frågan är bara NÄR. Fuxen vill jag egentligen ha direkt, men jag har alldeles för många hästar att levla upp till 10. (min nya gräns, iom att level 15 vore lite utav ett självmord) 
 
Schysst uppdatering iallafall, jag tycker det är okej om de väntar med uppdragen ett litet tag. Inte för att jag inte vill ha dom, så är det verkligen inte. Men det är ju ändå så många nya ryktesfraktioner att slita i. 

Sitter här och dricker ättika.

Något jag stött på allt för mycket under den senaste veckan.
 
Ungar som inte ens kan försöka göra uppdragen själva för att de inte ens orkar ögna igenom dialogerna (det är ganska uppenbart vilka som gjort det och inte) 
Eller öppna kartan.
Eller tänka.
 
Äldre människor som tror det är okej med våldtäktsskämt i globalchatten.
 
Människor överlag.
 
 
 
 
 

Motivation Wednesday!

Blev glad av att läsa om veckans uppdatering! 
 
Att det går snabbare att fixa rykte hos fiskeklubben är superbra, att vi får en till? njaaa... fiske är inte min favoritsysselsättning i SSO. Men men!
 
Att vi får mer betalt är också ett stort plus, jag vet att jag pratat med Esme om att det är ganska skevt att få väldigt lite shillings när allt är dyrt. 
 
Och salongen ser jag väldigt mycket fram emot att få utforska! nu är jag ju väldigt nöjd med Gens frisyr, men ändå! jag trodde ju jag var nöjd med frisyren jag hade innan. Man vet aldrig :) Om inte annat så är det jätteskönt när fler saker öppnar i Jarlaheim. Det ser ju så tråkigt ut med igenbommade affärer!

Nu tänkte jag skriva lite om ämnet också.

Vet ni vad? Jag har skrivit om det här inlägget tusentals gånger men aldrig blivit nöjd. Så jag tänker hålla mig väldigt kort. Jag skulle kunna fylla ut det rejält men pallar helt enkelt inte skriva om det igen.
 
Det handlar om Esmes inlägg, som ni säkert redan sett. Men jag länkar självfallet till dem ändå. Här & Här.
 
 
Grejen är att JA, det är synd att mens och sex är tabubelagt på många ställen. MEN SSOs regler är sådana, och passar de inte får man gå någon annanstans. Klart man ska få ifrågasätta regler - om de kränker någon. Men jag kan inte se att de är särskilt kränkande. 
 
Dessutom kanske inte många tänker på risken för grooming. Många har kanske varit med tillräckligt länge för att veta hur man ska se upp för slemmiga typer. Men tyvärr luras alldeles för många, inte minst barn. Vissa kanske anser att SSO är tryggt nog med anonyma nicknames, men för det första så är slemmiga typer allmänt slemmiga och kan ta reda på både det ena och det andra, medan andra kan vara väldigt manipulativa och få folk att må riktigt dåligt ändå. Vi har ju sett spelare som mår dåligt pga mobbing i sso vid tidigare tillfällen. 
 
Är personen som precis fått sin mens och vill höra om hur det är för dig under mensen verkligen Alex 12 år. Eller Neo 55
(Valde unisexnamn, och dessvärre var Neo det andra jag kom att tänka på. Men den bjuder jag på. Jag är inte 55 och jag är inte intresserad av din mens, tack.) 
 

Det finns sjukt många andra sidor man kan råka ut för sådant på. Låt inte SSO bli en av dessa genom att helt enkelt låta bli att uppmuntra till sådana diskussioner. 
Det handlar inte om att mens skulle vara äckligt eller ej, imo. Utan vilka människor sådana ämnen kan locka.
Säkerhet, framförallt. Då det finns sjukt många yngre spelare. 
 
Om ni vill ha full yttrandefrihet och vägrar gå med på att spel sätter sina regler vilket de har rätt till såvida de inte bryter mot svea rikes lagar genom diskriminering osv, så kan ni knata iväg till flashback. Men jag tänker inte ens länka dit. Jag är inte det minsta förtjust i flashback, nämligen. 
 
Och vill ni veta mer om sex finns både RFSU och RFSL
Information om Grooming från Polisen. Trots att jag är rädd för polisen. haha. 

Fått svar från SSO!

Har fått svar angående buggen som hindrar mig från att spela, och den lär försvinna under onsdag. Underbart! Det är sjukt svårt att levla annars, och man tappar helt enkelt lusten att göra någonting alls när man vill kasta ut datorn genom fönstret på grund av att det jäkla klippet dyker upp varenda gång man ska göra något. 
 
Tycker att SSO ska ha cred också, de svarade fort och gav vettiga svar. Då blir jag glad! 
 
På onsdag är vi tillbaka med eld och bazookas.
 

Niki får säga det åt mig. 
 
 
AWWWW YEAAAAH.
 
(tänkte dessutom kommentera Esmes inlägg med ett eget, men jag har UVI och min hjärna intalar mig att jag behöver springa på toaletten hela tiden. Douchebag brain. Den här gången ligger jag iallafall inte och gråter och är säker på att det är njurarna som kollapsar.)

Skumma flashbacks.

Hej!

 

Jääävlar vilka störiga problem jag haft med SSO på sistone. Har ni spelat SSL 2? När Linda får sina skumma syner.

Ja, men typ så blir det. När jag loggat in och precis får upp spelet och när jag ska starta ett lopp startar det lilla klippet från när man ska göra plankor till bron och man får se hur en planka impregneras. Inte så jävla kul femte gången. Dessutom blir det väldigt svårt att tävla iom att klippet är x antal sekunder.

 

Ursäkta att jag låter bitter. Nu sitter jag och laddar ner spelet igen. Jag kan ärligt säga att jag inte fifflat med några filer, men det verkar inte vara särskilt många andra som har samma problem. Haha, just my luck :(

Blogginlägg # ?

Livet suger just nu och jag har feta problem och önskar att jag kunde sluta vara permanent sjuk och kanske känna mig lite mindre värdelös.
Aye, jag har en sån dag idag. Och det är min blogg så jag får gnälla hur mycket jag vill. Kapich? (hahah... ) 
Så jag känner inte för att blogga, direkt. Men jag lär stressa runt i Jorvik idag för att haffa de sista spökena som jag troligtvis missat. :) 
 
MEN
 
MEEEEN
 
här får ni en Halloween-goodie-gif. Lite kusligt sådär. .... Eller? 
 
 
 
Finns det något mina fina bloggläsare som faktiskt gör mig väldigt glada genom att bara läsa min blogg vill läsa om? 

Back on track!

Okej, så jag är tillbaka i min hemstad nu efter ett par dagar i Stockholm. Kul men lite slitsamt efter ett tag, det enda jag hade inplanerat var ju att träffa Esme, vilket jag tycker var askul. Vi har ju känt till varandras existens i flera år nu och det var väldigt kul att inse att man faktiskt fungerar ihop också, och har en hel del att snacka om.  
 
 Anyway, nu är jag vid en dator igen och ska ta tag i SSO, jag har flera spöken kvar att jaga och hästarna är väl helt utsvultna nu. 

RSS 2.0