Halloween med Helloween.

Blir inte mycket mer passande.
 
Här har ni den första låten med Helloween jag hörde; Dr Stein. 
Mysigt klassisk, mysigt halloween-y. 
 
  
 
 
Käka mycket godis nu, små monster. Inte för att det finns någon vettig anledning att fira Halloween, men det är en vettig anledning till att ge de nyttiga freaken fingret och pressa i sig ännu mer godis. 
NOM. 

I helgens anda liksom.

Under tiden jag är borta kommer jag bjuda på lite saker vi låtsas ni bryr er om! förutom kanske någon liten mobilblogg, om jag pallar ladda ner blogg.ses app igen. Men jag börjar redan nu med ett musiktips. 
 
Här får ni en helt grym låt med Avantasia. 
 
 

Kommer åka bort ett par dagar.

Okej, kan ju varna redan nu.
 
 
Imorgon Torsdag tar jag ett tidigt tåg till Stockholm där jag förhoppningsvis ska träffa på Esme, om hon har tid och sånt. 
Mycket mer lär inte hända, jag åker bara upp för att jag råkar ha möjligheten och för att jag fortfarande kommer in på en himla massa museum gratis. Sånt gör mig glad! :D
 
Jag räknar inte med att vara saknad, men skulle ni av någon anledning faktiskt sitta där och längta så kommer jag hem igen på Söndag. 
 
Låt oss hoppas att jag överlever.
 
Idag har jag ju annat kul att se fram emot. Typ logopedsbesök, jag håller på att lära mig säga R! Sisådär 13 år senare än vad som var tänkt. Så går det när man har föräldrar som struntar i logopedserbjudanden.
 
 

Avalononon.

 
Såg den här och tänkte genast på Avalon. :) Någon annan som ser likheter?
 

Nej.

 
 
Sprickor
Fiske
Globala
Hästträning
 
 
 
 
 
 

Snyggt träns..!

Okej, så hur snyggt är inte det här tränset på Lyss?
Tack till Maggie, Siri och Esme för kommentarerna med bildkvalitétipsen i ett tidigare inlägg, det visade sig att sidan jag använde för att runda av hörnen misshandlade kvalitén + att jag hade råkat få så att bilderna sparades som jpg. Stort, stort tack! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bedrövade Dews farm.

HÄR vill jag bo i framtiden, i nuläget är ju gården ganska död. Men det känns som att den kommer öppnas tids nog! Vi har en superfin brunn, en brevlåda och en oöppnad affär. Allt talar ju för att det kommer vara någon form av aktivitet här senare?
 
Fast helt ärligt blir jag lite ledsen när jag ser alla tistlar. Det känns som att risken att vi kommer klippa ner dem senare är jättestor. Varför detta stör mig? Tistel är en av mina favoritblommor! Och helt ärligt tycker jag det är väldigt fint med lite tistlar som ändå inte växer i gigantiska buskar så att man inte kan se på en gård i bergen.
 
Lite skottland över det.
 
 
OCH HÖNS. Ni vet att jag älskar höns? Vi har ju höns hemma, vilket bloggläsare inte kan ha missat, och de är verkligen så otroligt mysiga djur. Synd bara att de inte sprätter, det är helt otroligt roligt med sprättande hönor. "kraft-krafs - två steg tillbaka - titta på marken"
 
 
 
 
 
 
Jag kommer förstås skriva mer om Skörde, men grejen är den att det faktiskt är ett helt område jag kommer spendera mycket tid i, jag ser inte varför jag ska recensera allt på en gång och lägga flera timmar på ett enda inlägg (för det kommer gå åt MYCKET tid att välja vad man ska skriva om.) så jag väljer att hålla mig lite lugn.

Ny frisyr!

Det blev en ny frisyr för Lysanthir :) 
Någon som kan tipsa om något som kan ge bättre kvalité på screenshots? är inte särskilt nöjd. Använder oftast fraps, ibland bandicam. högsta inställningarna vad jag vet och bäst grafik i spelet.
 
 

Helt less, egentligen.

Anledningen till att jag inte bloggat på sistone, eller synts mycket i spelet är väl enkel, jag har helt enkelt bestämt mig för att hålla mig undan.

Fast bloggandet var inte så medvetet, jag önskar att jag kunde skriva mer.

Jag är ganska less på Skördepeppen, inte för att jag inte ser fram emot Skörde, utan för att jag helt enkelt inte pallar läsa massa blogginlägg om det, eller se hur hela chatten fylls med pepp. Lite som jag kan vara på fester irl, det är skönare att gå undan och hålla sig i något lugnt hörn och bara chilla. Det innebär inte att man inte vill vara där, bara att det är skönare att ta det chill.

Så jag orkar inte riktigt med den här festen som kallas upptakt. Jag spar energin till den kvällsliga-nattliga skypevakan jag och Maria Mountaindaughter kommer sitta igenom tis-ons. 

 

Sedan har jag varit något djävulskt trött på sistone, med en helt rubbad dygnsrytm (jag är oftast uppe så att jag kan göra brouppdragen precis när de uppdateras klockan 3 på morgonen.)

 

Ska försöka blogga mer. x 

Ni har väl inte missat...

... att Maria Mountaindaughters blogg öppnat igen? 
 

Och förklaringen då.

Okej, har haft några riktigt jobbiga dagar. Jag har nämnt min katt tidigare, att han var sjuk men sedan återhämtade sig.
 
Han blev sjuk igen, riktigt illa.
 
Och de senaste dagarna har han gått i princip döende, eller vi har vetat att det är osäkert om han kommer vakna nästa gång han sover en stund. 
 
Igår kväll fick jag höra av min mamma att han somnat in framför kaminen.
 
 
Så för att dra det sjukt kort har min katt varit döende, dog igår. Jag har mått skit. Vi har haft honom i många år och han var, och kommer alltid vara, en mycket kär vän. 
 
 
Sov gott, älskade Dougal.
 
 
 
För att knyta an till sso, jag har tagit en liten paus från spelet pga ren motivationsbrist, trots att jag har massa hästar att träna och pepp inför Skördebygden att ta tag i, jag tänker logga in snart. 
Men pga det där med Dougal har jag inte haft orken att blogga, min gräns har liksom gått där. 
 

-

Mår verkligen skit nu.
Bloggar när saker och ting blir lite bättre.

Ordning i stallet!

Jag har insett att anledningen till att jag inte gillar "Sortera hästarna" är att någon alltid hamnar i "skämshöran" och för att jag faktiskt, mer eller mindre omedvetet, har bestämda platser åt hästarna.
 
För det blir väl kanske så, när man rollspelar halvt om halvt hela tiden, att det inte bara blir bestämt vilka hästar som "klarar av" de mer krävande uppdragen (huvudstoryn, t ex) men även vilka hästar som går ihop bäst, dvs, vilka som är bäst polare :D
 
Så de är helt enkelt placerade så, också.
Och ingen stackare ska behöva stå i det mörka hörnet. Är det ens en box? usch, tycker ju synd om dem när de hamnar där! :(
 
 
Puck & Hansi - Enjolras & Donnie - Nightsong & Vidstige - Lysanthir & Vanrana.
 
 
 

UN INTERVJU.

 
DIREKTLÄNK HÄR -> HUBERUHUBERU.
 
Inför den stundande releasen av Skördebygden har vi intervjuat Marcus Thorell, Game Director på Pixel Tales som utvecklar Star Stable som svarar på lite frågor om det nya området!

Hej Marcus! Tack för att du tar dig tid och pratar med oss, vi har fått den glädjande nyheten att ett nytt område ska öppnas i slutet av oktober?
- Under sommaren och hösten har teamet arbetat intensivt med att färdigställa det nya området på ön Jorviks sydvästra hörn. Området kallas Skördebygden och där finns bland annat Jorvikstallet en efterlängtad plats som många av våra spelare har väntat länge på. Det känns väldigt kul för hela teamet att vi äntligen ska få öppna Skördebygden och vi hoppas verkligen att alla ska tycka att det är lika roligt och fint som vi gör!
 
Nya området Skördebygden

Hur stort är det nya området egentligen och vad kan spelarna kan förvänta sig?
- Detta är den största enskilda releasen vi någonsin har gjort sedan spelet lanserades och det är oerhört mycket som ska på plats för att området ska fungera, och samtidigt bli till en riktigt bra spelupplevelse! Det är viktigt för oss att spelarna uppskattar det vi gör och att vi möter deras förväntningar. Spelarna kommer att få uppleva ett fantastiskt vackert bondelandskap med rustik bebyggelse som befolkas av en rad nya spännande personer. Spelarna kan redan nu (sedan förra veckans uppdatering) se på kartan i spelet hur stort det nya området är.

Skördebygden är fylld med nytt fantastiskt innehåll. Det finns massor av nya karaktärer att lära känna, mängder av nya fina byggnader att besöka, landskap att utforska och inte minst den anrika staden Jarlaheim. Skördebygden har även fått nykomponerad, stämningsfull musik. Redan från början får spelaren nya spännande uppdrag, en utmanande tävling, massor av affärer fyllda med nya saker, och mycket mer!

Oj! Det låter spännande! Kommer huvudberättelsen fortsätta här med?
- Berättelsen kommer definitivt fortsätta här när spelarna bekantat sig mer med området och med de nya karaktärerna. Exakt hur och när storyn fortsätter där ska vi inte gå in på nu. Men jag tror att en del av de spelarna som spelat genom alla existerande uppdrag i huvudberättelsen kanske har en liten aning om vad som kommer att ske där....
 
 
Nya området Skördebygden

Vilka spelare kommer att ha tillgång till Skördebygden?
- Till skillnad från när vi släppte Gyllenåsarnas dal (då man behövde vara level tolv för att komma in i området) har vi valt att alla som är Star Riders, och minst level fyra, får tillgång till Skördebygden. Detta för att så många som möjligt ska få uppleva allt det nya och fina som har gjorts!

Att det kommer uppdrag som spelarna måste utföra innan de kan komma till nya området kunde vi nästan gissa. Vi anar också att den trasiga bron över floden vid Nilmers högland är inblandad i det?
- Det stämmer mycket väl! Det kommer släppas en hel del roliga uppdrag som går ut på att reparera bron, som än så länge är den enda vägen till Skördebygden. För att alla som vill ska kunna nå det nya området på releasedagen kommer vi släppa de uppdragen redan veckan innan. Utför man alla uppdrag varje dag under veckan kommer man ha direkt tillträde till Skördebygden på releasedagen. Så kämpa på!

Så till sist, hur ser den närmaste framtiden ut?
- Vi ser fram emot ett nytt spännande år där Star Stable ska fortsätta utvecklas med nya funktioner, uppdrag, saker och fina hästar. Huvudberättelsen kommer också fortsätta och spelaren kommer märka att Linda, Alex, Lisa och Anne får mer framträdande roller. Vi vill inte säga för mycket men något stort är på väg att hända!

Tack så mycket för intervjun Marcus! 
 
 

En MYCKET grinig neo.

Internet är inte up n' running ordentligt igen förrän 13e.
 
Är inte helt glad på brorsan just nu.

Slutsurfat?

Okej, jag vill dö lite.
Jag misstänker att jag knappt har något surf kvar, så mitt internet är suuuupersegt, men vad jag vet så slår de om vid midnatt nu. 
Låt mig säga att det finns fördelar med att min bror ska dra till sin flickvän i USA nästa vecka. Mer surf åt mig. Undrar hur tusan vi lyckas göra slut på typ 80gb på en månad.
 
I vilket fall innebär detta att jag knappt vågar spela sso, inte kan titta på något på youtube med vettig kvalité utan att det ska ta en halvtimma att ladda och inte ens kan glo på gamla avsnitt med Stockholm brinner (världens charmigaste reality, så sjukt odramatiskt "näe, men elden är redan släckt, vi kan åka hem igen!" <3) eller Face Off.
 
Iallafall, här har ni lite superbra musik.
 
 

Vinnaren av lotteriet! + några sista ord.

 
Hej!

 

Först och främst vill jag säga Grattis till vinnaren av lotteriet, Michelle Ponystreet. Du har ett mejl i din inbox från mig :)

 

Sedan vill jag tacka alla som ställde upp i lotteriet – allt som allt blev vi 52 stycken, vilket jag tycker är helt fantastiskt roligt! Tack till alla som skrivit snälla kommentarer också, det får mig att vilja hålla fler lotterier i framtiden. Jag hoppas ni är med och deltar då också!

Jag personligen tycker bättre om lotterier än prestationstävlingar, inget ont om dessa, men jag tycker det är kul att ALLA får chansen – och att jag slipper sitta och bedöma något arbete. Dessvärre är det ju ett lotteri och hur gärna jag än hade delat ut fler priser så är det inte möjligt för mig att göra så. I alla fall inte i nuläget.

Något annat jag tycker är positivt med lotterin är att man kan få ett bra deadlinedatum och inte behöver sitta och kolla bloggen hela tiden. Jag gör faktiskt inte det här för att få läsare, utan för att jag tycker det är kul att ge bort saker sålänge jag har råd att avvara det. Och nu firade jag ändå Gens andra år på Jorvik. Så jag tyckte det var en god idé med ett lotteri där alla hade lika stor chans, och där det inte fanns någon som helst risk för särbehandling. 

 

Om ni har tips på andra saker som kan vara trevligt att vinna, men som inte kostar en förmögenhet, så säg gärna till. Och berätta gärna vad ni tyckte om lotteriet, och om ni skulle kunna tänka er att ställa upp igen :)

 

Ett extra tack till alla er som dessutom länkade till lotteriet i bloggar och liknande. 

 

Kram!

Neo - Genevieve Nightbard.

Jag har ett problem.

.... Ja. Det där problemet med att hålla igen vid hästköp.
 
 
Wintersoul - Vanrana & Snowmane - Lysanthir. 
 
Båda är döpta efter gamla spelkaraktärer. 
Wintersoul är taget ur luften. Snowmane efter Theodens häst i Sagan om ringen. Snömanke på svenska.
 
 
 
Faithful servant yet master's bane,
Lightfoot's foal, swift Snowmane.
 
 
 
 
Dessvärre lär jag kanske få hem den bruna om ett par veckor. Men jag är nere på 6000 sc nu och får lite bryt. Hade ju 8000 för inte så länge sedan! ARGH. (ok, vissa kanske tänker att jag har asmycket sc, men det är den stora "förlusten" på så kort tid som stör mig.)
 

Välkommen...

... Vanrana!
 
 

Fabulous!

Hejsan!
Andalusier har kommit till ön och antalet stallplatser i ditt hemstall har ökat i denna veckas uppdatering!

Nya hästar:
- Dessa tre vackra Andalusier har kommit till Vingården! Rid dit och kolla in dem! För att kunna köpa en Andalusier så måste du ha nått upp till level 8.
 
 
Vackra andalusier!

Stall-utrymme:
- Vi har ökat antalet stallplatser och du kan nu ha totalt 10 hästar i din ägo, 9 i hemstallet samt den man rider på för tillfället!

Kommer snart:
- Vi jobbar också på en ny funktion som går under arbetsnamnet Hästön. Tanken är att ni i framtiden ska kunna släppa ut era hästar på bete på den fina ön Hästön. Där kommer de få en välbehövlig semester och när du vill hämta tillbaka dem kommer de vara fräschare än någonsin! Du kommer också att kunna äga så många hästar som du vill och aldrig behöva sälja en häst för att de inte får plats i ditt hemstall! Det kan vara mycket jobb att ta hand om 10 hästar och vad passar inte bättre än att låta de hästar du inte rider så ofta åka på en härlig semester?!

Vänliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
 


Helt fantastisk uppdatering, seriös! ni vet hur mycket jag klagat på utrymmesbristen, och vissa kanske till och med minns inlägget där jag önskade mig någon form av bete där man skulle kunna ha hästar utöver de i stallet? 
Helgrymt att de faktiskt hade planerat det redan! Eeep!
 
Och självfallet kommer jag klicka hem en Andalusier idag, och det blir inte det minsta spontant - jag har väntat på att få hem min 'Rana i evigheter nu!
 
Blev så otroligt glad när jag såg nyheterna (låg fortfarande i sängen och kikade på mobilen) att jag tvingade mig själv att vakna till och blogga lite om det.
Trodde nästan att det var lycka som fick mig att skaka i hela kroppen, fast sen insåg jag ju att det var för att jag höll på att frysa arslet av mig.
Men lycklig blev jag i vilket fall! med eller utan hackande tänder. 

Utlottning! [AVSLUTAD]

 
 
Hej!
 
Idag, den 6 Oktober, så är det exakt 2 år sedan jag började spela på min andra skapade karaktär (Den första dissade jag efter ett par dagar, med andra ord) Genevieve Nightbard.
 
Detta tänkte jag fira genom att lotta ut 400 Starcoins eller 61 dagars Starrider till EN vinnare.
Det är väl vad jag kan avvara, särskilt rik är jag dessvärre inte. 
 
 
Rent praktiskt ser det ut såhär:
 
När tävlingen är över kommer vinnaren meddelas via mail, därför är det väldigt viktigt att mailen är en fungerande sådan. Jag kommer även skriva ut vinnaren här i bloggen, med eller utan länk beroende på huruvida personen bloggar eller ej. Det är med andra ord inget krav att man ska ha en blogg.
 
Jag kommer även dra en reserv, ifall vinnaren inte svarar inom 5 dagar så går priset till reserven istället. (så ska man vara bortrest får man säga till!) Jag kommer inte berätta vem som är reserv såvida det inte blir relevant.
 
Jag gör upp med vinnaren, om så önskas kan vi gå vidare till kik eller skype (enbart chatt, mind you!) men BARA efter att vi mejlats, för att jag inte ska få fel uppgifter någonstans. 
 
Personen i fråga kommer få köpa Starcoins eller Starrider för 100 kronor via sms, och kommer få använda ett telefonnummer som tillhör min gamla mobil. Jag har kontantkort med 100 kronor på, så det kommer inte gå att köpa mer starcoins än så, eller vid fler tillfällen. Då mobilen, när allt är över, kommer stängas av och hamna i någon låda hemma igen. 
När koden kommer till mig så kommer jag skicka den via mejl, skype eller kik, och vinnaren kan genomföra köpet. 
 
 
Sista anmälningsdatum är 00:00 natten mellan Onsdag-Torsdag Det vill säga 9-10 oktober.
 
Anmäler gör ni genom att kommentera detta inlägg, Det är väldigt viktigt att mailen fylls i. Som meddelande kan ni skriva vad tusan ni vill, men kom ihåg att det är en ren utlottning. Så det spelar faktiskt ingen roll. 
Jag uppskattar verkligen om ni som bloggar och deltar nämner utlottningen också. Det ger inga extrapoäng men det är allmänt schysst :)
Fjäsk biter inte.
 
Jag vill INTE se anmälningar i andra blogginlägg, på min mejl eller i spelet. Jag kan helt enkelt inte hålla koll på allt då. Var god att respektera detta, tack!
 
Och nu efter att ha fått skriva till vissa som valt "signera" som alternativ när de kommenterar - detta gör att inte mejlen syns och jag inte kan skriva upp er.
Det är alltså eran hotmail/gmail/whatever som gäller. 
Så välj INTE "signera".
Jag behöver även erat SSO-namn (både för- och efternamn!)
 

Stressigt!

Sådär, idag har jag som ni kanske märkt varit en av få som inte analyserat teasern.
 
Detta beror dels på att jag varit upptagen med shopping. Inget intressant. Men det stal en del tid, jag såg teasern strax innan jag fick rusa ut till bussen :)
 
 
En annan grej jag pysslat med är lite mer relevant för er bloggläsare, en del kanske redan vet vad det är, det har nämnts någon gång redan och ett tidigare inlägg som nu är raderat hade med saken att göra.
Söndag är det som gäller där, iallafall! Stay tuned. :)

Teaser!

Ni har kanske sett den? Den underbara lilla teasern som håller på att döda oss alla.
 
VI FÅR EN BORG. En FIN borg. En FIN borg som INTE är GUL.
 
 
 
 
Vad som däremot får mig att blekna lite är att det står "slutet av oktober"
 
Gissa vem som åker iväg till huvudstaden precis i slutet?
Jag har ingen laptop. 
 
Så nu ska jag be till samtliga gudar, gudinnor, asar och asnyjor och diverse andra nissar att det INTE kommer dagen innan jag åker.
Det kommer bli värre än londonresan i fjol då. Kan bara säga att jag nästan grät av lycka när jag kom hem.

Herre!

 
Jarlaheim(?) Gröndal, De glömda hedarna, Jorvikstallet och Paddockön. 
 
När jag blir sådär till mig brukar jag skratta hysteriskt i brist på annat.
Ni vet när man skrattat så hårt att man måste dra efter andan men nästan gråter?
Jag låter som en kraftigt berusad säl.
 
 

RSS 2.0