Hahahah, alltså. Folk.

Det är alltid ett nöje *host* att läsa på SSOs facebooksida.
 
Det är kul hur sjuuuukt otåliga och rent otrevliga spelare kan bli under uppdateringar om de tar en timma extra (eller normal tid, för den delen.)
 
Men när Riding High fortsätter försena sina uppdateringar så är det en militant acceptans för detta, och nåde dig om du tjatar!
 
SSO är åtminstone ett riktigt spel, liksom.
 
 
 
Just sayin'
 
 

Thranduil.

Alltså, hur vacker Legolas än är så får man inte glömma hur fantastisk Thranduil ser ut med lång man.
 
 

Legolas

 

Far & Son.

Den nya manen är ju helt fantastisk! Och de nya hästarna är sjukt läckra, alla tre!
 
 
Thranduil & Legolas.
 

Full motivation is tomorrow.

Okej, så imorgon är det onsdag. Och det är med skräckblandad förtjusning jag ska in på sjukhuset. Inget särskilt, bara rutingrej. Kolla mitt genomsnittsvärde osv. Jag är dessvärre säker på att det gått upp, men jag kan iallafall skryta med att jag börjar få någon form av ordning på den djävulska sjukdomen. Sen ska jag fråga om kurator för att se om man kan göra något mot min växande cancerhypokondri. Så det är mycket som händer, iallafall. Det ska bli skönt att kunna styra upp allting, iallafall. Jag SKA fixa detta. Jag vet inte hur mycket det säger en som inte är insatt, men jag har lyckats sänka mina doser, vilket är asbra. Iallafall de senaste två-tre dagarna, men det ÄR en början, och jag tänker börja fira det lite tidigt. Fan att man ska vara så stenhård mot sig själv hela tiden.
 
 
Sen är det ju uppdatering! Jag misstänker att det blir det nya loppet i gröndal, men man vet aldrig. Jag hoppas bara att de inte snålar så sjukt med XPn. Egentligen vore det toppen med något riktigt krångligt men supereffektivt lopp.
 
Aja.
 
Vi peppar och hoppas på det bästa?
önska mig lycka till på sjukan!
 
 
 
 

FAQ om Night Guards 2.0.

Jag hade ett tidigare slarvigt skrivet inlägg om varför folk inte bör vilja gå med i Night Guards, nu tänkte jag försöka skriva ihop en vettigare version.
 
Ännu en gång är det risk att jag låter väldigt hård och lite nedvärderande, kanske (?) det är inte meningen. Men det är lättare att bara kunna ge raka svar, så att folk inte missuppfattar. 
 
I många fall skulle jag rekommendera en annan klubb. Vi är på sätt och vis väldigt personliga och interna, men med tanke på att alla får vara med och godkänna en ny medlem, så blir det lättare för denne att komma in ordentligt och känna sig välkommen. Vårat mål är aldrig att frysa ute någon. 
 
 
Hur grundades klubben?
Klubben grundades av Gen och var först menad för medlemmar på polluxforum, ett spin-off forum på Polluxklubbens gamla forum, där medlemmar som gick ur Polluxklubben - numera Penny Girl - kunde fortsätta prata, då forumskontot låstes om man gick ur. Det var där vi kunde fortsätta diskutera Star stable, och senare Star Stable online. Vi hade vår upptakt där, så att säga. Det var där vi diskuterade allt som dök upp i spelet (ofta med ett ganska hårt, hyfsat internt språk. haha!) med tiden föddes idén att fortsätta hålla ihop i spelet. Men mer och mer forumiter blev inaktiva, antingen på spelet, i forumet, eller både ock. När Night Guards väl skapades var det jag, Esme och Maria kvar. Esme blev den första som gick med, Maria gick med först när hon hade provat på livet i en "riktig" klubb. Vi hade redan från början bestämt att det inte skulle vara en vanlig klubb, utan snarare ett sätt att ta forumet med oss in i spelet.
 
Har klubben förändrats? 
Socialt - Ja. Verkligen. En viktig milstolpe var när vi gick med på att släppa in nya spelare, folk som inte kom från forumet. Vid några tillfällen släpptes folk in lite hipp som happ då jag hade väldigt svårt att säga Nej, men dessa försvann fort. Sedan var det tyst ett tag, tills vi fick brev från två av våra nuvarande medlemmar. En viktig detalj är att vi sedan tidigare kände Siri Moonbear litegrann, via t ex bloggen och instagram. Vi hade med andra ord redan ett intryck av henne, och genom detta fick även Myra Riverfall gå med. Och inte nog med det, vi ändrade attityden till nya medlemmar och fastän vi fortfarande är väldigt kräsna så finns ändå en liten möjlighet för icke-forumiter.
 
Har ni events?
Nej. Det är det enklaste svaret. Vi har inga events som kräver planering etc. Det närmsta man ens kan komma ett event är om någon föreslår någon aktivitet, t ex fika eller att klättra lite i bergen. Mer än så? Nej. Inte ens dessa kan man kalla för "officiella klubbaktiviteter". Detta är ganska enkelt, vi vill inte vara en sådan klubb, för intresset finns helt enkelt inte. 
 
Vad gör man i klubben?
Ingenting, eller jättemycket. Det beror på. Vi har som sagt inga event, men vi diskuterar ofta och vanligtvis gärna. Det kan vara allt möjligt vi diskuterar. Saker IRL till att klaga på saker i spelet. Här kommer vi till en viktig punkt, nämligen. Vi vill kunna hålla en "bordet i hörnet på caféet"-känsla i klubben. Dvs där vi vågar vara öppna nog att prata och veta att ingen dömer en efter hur man uttryckte sig utan att man får en chans att förklara. Kanske är man på dåligt humör och klagar lite extra på allting, då är det okej! Gränsen går där man börjar uppföra sig illa och respektlöst.
 
Finns det regler?
Oja! Fast egentligen en inställning. Läs gärna föregående punkt först. Vi har en "Allt som sägs i chatten stannar här." Nu låter det mycket värre än vad det är, förstås. Det pågår ingen häckling eller illegala verksamheter i Night Guards, men det kan kännas väldigt tryggt att slippa oroa sig för att vad man sägs ska spridas vidare. Det behöver inte vara allvarliga saker, men det är en trygghet i sig, och den håller vi fast vid av principskäl. Man ska kunna känna sig så trygg som möjligt i klubbchatten. (sen är man självfallet aldrig 100% säker på internet.)
 
Hur styrs klubben?
Med en enorm respekt och demokrati. Allas åsikter är superviktiga och vi tar oss hellre tid att kolla så att alla håller med, än tar något för givet. Detta gör att beslut kan ta lite längre tid, men att ingen lämnas utanför.
 
Vad gör man för att gå med?
Först och främst måste man kontakta mig, Genevieve Nightbard. Jag vill INTE höra från klubbmedlemmarna att du bett dem be mig kontakta dig. Antingen hör du av dig till mig direkt, eller inte alls. Brev eller mejl irl är att föredra. Det blir väldigt svårt att hålla ordning på alla som vill gå med, annars. Och jag kan inte garantera att jag kommer ihåg dig om du skriver till mig i t ex vänchatten, medan jag kan spara brev och mejl. Det är för din skull, om något. Och du bör dessutom ha läst allting här. Så slipper jag dra igenom allting en gång till.
 
Sen då? 
Näe, det slutar ju inte riktigt där. För här kommer punkterna som nämnts tidigare upp. Det handlar inte om hur många bloggläsare du har, hur bra du är i championat etc. På ett sätt är det en fördel med en blogg, men det är aldrig något krav. Är du helt okänd så hjälper det ju dock att vi på något sätt kan få någon form av intryck av hur du är som person. Vad som händer är att jag läser brevet, och antingen hänvisar jag hit, eller så är du riktigt duktig och berättar att du redan läst allt, och i så fall kommer jag bara berätta att jag läst brevet, så att du vet att det kommit fram. Du behöver inte svara på detta om du inte vill.
Sedan, när vi känner att det kanske är dags för en ny medlem, får vi kalla till någon form av möte, antar jag (då vi ökat i antal.) och gå igenom folk som visat intresse. För att ha en chans måste samtliga medlemmar säga "Ja" just för att det känns illa om vi vet att det är någon som inte känner sig helt säker med en ny medlem. Vi vill fortfarande kunna prata obehindrat i chatten, t ex. Det behöver verkligen inte vara personligt, att gå på magkänsla är helt okej. Hur vi gör efter detta vet jag inte riktigt, då vi helt enkelt inte kommit så långt. Men vi kommer väl få hålla på tills vi hittat någon eller några som känns okej. Sedan kommer vi höra av oss till dessa.
Det är en klar nackdel om vi sett dig missköta dig i chatten, seriöst. Vi är i princip en klump moralkärringar. Glada och trevliga, men inga beundrare av folk som inte kan uppföra sig. 
 
Hur lång tid tar det?
Helt ärligt kan det ta ganska lång tid, för vi vet aldrig. En viktig detalj är att vi inte på något sätt ber dig avstå andra klubbar i hopp om att få gå med oss. Du får helt enkelt en inbjudan någon gång, kanske. Och passar det inte, eller om du hittat en annan klubb, så är vi glada för din skull och önskar dig lycka till i framtiden! Vi har full förståelse för detta. Night Guards bygger mycket på känsla. Vi släpper in folk som känns rätt, när det känns rätt.
 
 
 
Vi är faktiskt ingen klubb för alla, för alla kan inte trivas här. tyvärr. Vi har inga åldersgränser, men vi dömer efter hur mogen du verkar. Och om du känns som en person som kan uppskatta våra diskussioner och väldigt gärna bidra till dem. Det finns aldrig några krav på att man måste diskutera saker, men det är en väldigt positiv egenskap i en klubb som mest går ut på att prata om allt mellan himmel och jord. 
Vi försöker aldrig visa oss "bättre" än någon annan heller. Vi kanske låter stela, egentligen. Men med tanke på att vi först inte tänkt öppna upp för några alls, så har vi satt lite högre krav på vilka vi vill ha med. Vi är ett kompisgäng, inte en klubb.  
 
 
 

Night Guards + medlemslista.

Sådär! Nu har Night Guards fått en egen liten bildlänk i menyn. Detta mer för folk intresserade av klubben, än de i den. Då jag inte tar informationen via min blogg. Nu när vi är så små brukar det spridas väldigt lätt genom att folk är snälla nog att låta varandra veta vad som gäller! 
 
 
I vilket fall kommer det finnas information för er andra. Lite saker som är bra att veta, t ex.
 
 
För närvarande är medlemmarna:
 
Genevieve Nightbard (klubbägare)
Esmeralda Silverforce
Maria Mountaindaughter
Siri Moonbear
Myra Riverfall
Alva Moonfall
 
 
Vi tar just nu INTE in några nya medlemmar. 
 

Till alla ensamma jäklar...

 
 
 
 
 
... JAG tycker om er. 
 
 

Mat!

Något jag känner ett ökande behov av är någon form av foderförråd, och kanske någon form av "kassaskåp" för questföremål. Jag kan tänka mig att man inte bara kastar in viktiga ödesryttarföremål bland schabrak och sadlar. Men något litet att kunna sätta in gamla uppdragsföremål i vore toppen! 
 
Och maten, ja, jösses. Jag gör ju inte av med så mycket mat sedan jag började använda stallhjälpen, nu när fler hästar kommer skickas till hästön kanske det blir mer aktuellt att ta hand om dem själv, men jag har fortfarande massa mat sedan Halloween och juluppdragen. De tar upp redigt med plats i väskan efter ett tag också. Bäst vore det med något separat, för skojs skull. T ex mat till människan (fika, picnikkorgar etc) och mat till hästen (frukt + hö) men framförallt NÅGON möjlighet att dumpa sådant någonstans! Själv tycker jag det är ganska kul att få frukt och liknande. Det känns som en vettig spontangåva sådär, för jag räknar inte med att samtliga NPCer bär omkring på gamla sadlar ifall någon skulle komma och hjälpa till med att jaga får eller något liknande helt oplanerat. 
Men det vore ju skönt att kunna se det som något mer än block i väskan. dvs något man kan spara lite på. 
Inte minst med tanke på att man inte kan klumpa ihop allting i en ruta. 

For there is no such thing as justice.

 
 
 
I’ll get my revenge on the world or a least 49% of the people in it
And if I wake up with blood on my hands,
well, I know that you’ll understand,
’cause I fight like a girl.

It’s so easy to kill,
this I learned by watching you
If I have to, I will,
it’s not pretty but it’s true
I am through lying still,
just a body to be
beaten, fucked, and if I’m lucky, left for dead,
so who’s scary now?
No mercy, it’s a bit too late,
we’re following no rules, no code, just wait:
‘Cause if we’ve got no honor,
then we’ve got no shame,
if it’s in self-defense,
then we will take no blame
This is our battlecry
even if you’re only a boy,
you can
Fight like a girl.

Lagom kul uppdatering!

Och när jag säger "Lagom kul" menar jag faktiskt just det! Iallafall för mig, just nu. För det ser ut att vara en heeelt okej och schysst uppdatering, men ingenting som kommer göra att jag vill springa hem (ska till min moder och se på Harry Potter.) och kasta mig över datorn. Utan jag kan spela i lugn och ro när filmen är slut.
Helt chill, med andra ord!
Och det är lika bra, fast det är alltid någon form av risk för att jag ska bryta ihop i slutet.
För... ni vet, det är fenixorden. Och ... Sirius. 
</3
 
 
Vi hörs senare!
 
 

Äventyr på schlätta!

Nej, men nu ska jag iväg och äventyra med en kompis. Vi ska utforska lite byar kring Skara och bl a kolla på klosterkyrkan i Varnhem (har ni sett Arn så vet ni vilken det är. Ja, DEN.)

Ett tips.

Om du vill slippa misstänka din bästa vän om du någonsin blir kapad... Ge henom inte lösenordet.
 

Om du vill slippa bli misstänkt om din polares konto blir kapat.  Be inte om lösenordet / Be henom ändra det.
 
 
 
 

Jag tycker det är ganska enkelt. Jag skulle hjälpa en tjej byta header på en blogg en gång. Mitt krav var att hon skulle byta lösenordet efteråt. Varför? För att jag inte vill ha misstankar om att ha kapat/sabbat för någon på mig. 
 
När jag hade Howrse och någon funktion för att dela konto inte fanns lät jag en person jag verkligen litade på ta hand om det medan jag var ute och reste. Jag visste att det fortfarande inte var 100% säkert. Jag bytte direkt när jag kom hem - för att om någonting hände så ville jag slippa ha henne som huvudmisstänkt.
 
 
Tycker bara det kan vara värt att tänka på. Om du bara sett till din kompis konto en gång, så har du ingen anledning till att känna till dennes lösenord längre. Varför? du tänker väl ändå inte logga in där? 
Nej, precis, men man slipper bli huvudmisstänkt och eventuellt sabba en fin relation.
 
För ärligt talat hade den första personen jag misstänkt varit den som kände till lösenordet, för det ÄR mest logiskt. 
Även om det vore min bästa vän.
Och det vill jag verkligen inte.
 

Säkerheten framför allt!

Än en gång (nåväl, det var ett bra tag sedan) har SSO skrivit om säkerheten och ansvaret man har för sitt konto, superbra, tycker jag! Sedan tycker jag att det nu kan vara läge att passa på att byta lösenord till något sjukt krångligt.
 


 
VIKTIGT:
Vi vet att det kan vara lockande att dela sitt Star Stable-konto med sina vänner. Bästa vänner delar allt, eller hur? Fel! Vad som än händer med ditt konto så är ditt ansvar.

Om någon som använder ditt konto:
  • Betalar med stulen betalningsinformation...
  • Använder olämpligt språk eller mobbar andra spelare...
  • Bryter mot några andra av våra användarvillkor...
...blir du antingen avstängd från spelet eller permanent bannad.


Dela inte din kontoinformation!

Vi arbetar alltid för att upprätthålla säkerheten på dina konton för att vara säker på att ingen annan kan stjäla din häst, ha sönder din karaktär eller låtsas vara du. Vi måste kunna garantera att Star Stable är ett roligt och säkert spel för alla. Vi vill inte spendera tid på att räkna ut "vem" som använt ditt konto och brutit mot reglerna.

Kontakta support om:
  • Någon trakasserar dig och vill ha din kontoinformation
  • Någon säger att de ska köpa Star Coins till dig
  • Någon låtsas vara en Game Master
Vi vet att man alltid vill känna att man kan lita på sina vänner till 100 procent. Men det är oerhört viktigt att hålla sin kontoinformation privat. En vän som tjatar om att byta kontoinformation är helt enkelt inte en bra vän. En bra vän är någon som du har roligt med!

/Star Stable-gänget

Alltså, min cancerhypokondri och min mamma.

Jag: I am happy to inform you that it's probably not cancer.
Mamma: Oh, what a relief. I was just looking at wigs for you! 
 
 
Hon har i princip 0 förståelse för att jag gått runt och gråtit de senaste dagarna.
Hahah, älskar henne. <3
 
Återkommer med mina åsikter om uppdateringen!

my, my, time flies.

Och imorgon kommer hästön, om inte något går fel!
 
Helt ärligt har det varit en hemsk vecka för min del, på SSOfronten... ja, låt oss säga att ni vet vad det handlar om om ni läste Esmes inlägg om bristande info, och lite av Marias inlägg jag länkade häromdagen. Utöver det har jag hemska problem IRL just nu, eftersom det inte är överdrivet intimt kan jag ju förklara läget här också. 
Jag har viss hypokondri. Jag kan inte säga att jag har en extrem sådan, men jag är livrädd för att mina organ ska ha tagit stryk, och framförallt är jag livrädd för cancer. Nu har jag en röd fläck på benet som skulle kunna stämma överrens med basalcellscancer. Jag är mao helt livrädd och springer runt och gråter väldigt mycket i ren panik. Jag tappar fokus när jag försöker spela sso och petar på fläcken hela tiden. Haha! Nu är det säkert ingenting, och min reaktion är nog farligare för mig än om det skulle vara cancer (den verkar lättbehandlad.) 
Det hjälper inte att jag har fet dödsångest och är livrädd för att sövas ner också. Mitt liv. <3

Men det är lite vad som ligger bakom allt, sjukt turbulent har det varit, iallafall. Men nu ska jag till vårdcentralen imorgon, och förhoppningsvis blir resultatet så att allt kan återgå till det normala och jag kan säga vad jag tycker om nya funktionen etc.
 
Håll tummarna för mig! (snälla!) 

Här gick det undan!

Efter att ha varit så negativ ett par dagar, så har jag iallafall något positivt att säga!
Support verkar vara på hugget idag, för det tog inte så många minuter innan jag fick mina starcoins som kompensation för sadelfilten som byttes ut! Hoppas de prioriterar filtarna högt så att alla kan få sina starcoins hyfsat snabbt och helt smärtfritt, iallafall. 
 
 

Angående Night Guards.

Oavsett om ni läst DETTA inlägg eller ej, så tar vi för tillfället inte in fler medlemmar. Det är ganska knepigt att få gå med i vilket fall, eftersom vi från början faktiskt bara är ett litet kompisgäng, men just nu bjuder vi inte in någon alls.
Bara så att ni som skickar intressebrev (vilket är helt okej, men jag kan tyvärr inte svara på alla.) förstår hur det ligger till. Jag SPARAR dock breven, så blir det relevant så kommer jag höra av mig. Men i nuläget har vi redan en ny medlem och vi behöver tid att komma helt tillrätta igen innan vi öppnar för någon ny. Om vi gör det.
Så, precis som med kommentarer här på bloggen är jag sämst på att svara (lovar att jag läser och älskar att få dem! om det är viktigt att få svar får ni gärna skrika på mig, jag är bara helt sämst på att ta tag i det.) på brev, men alla läses. 
 
 
 
 

Hör upp!

Vår kära vän Maria Mountaindaughter har skrivit ett bra och starkt blogginlägg, jag råder er alla att läsa det och åtminstone fundera lite kring vad hon säger. 
 
HÄR är inlägget. 
 
 
Mvh stressad Neo.

Brist på inspiration.

Party Thrandy är det bästa som finns.
Bättre än glassen jag precis tröståt.

Okej. Andas uuuuuuuut.

Okej, jag har lugnat mig nu. Jag tycker jag hade rätt att reagera så hårt som jag gjorde, att jag sedan lider av gamla minnen som vaknat till liv igen gjorde inte min reaktion bättre.
Men jag ber inte om ursäkt, för jag står fast vid att vissa saker helt enkelt inte är okej längre.
Fast jag är för feg för att berätta om dem.
 
Tack till Esme och Maria Mountaindaughter som stått ut med mina arga sms om hur less jag är. Lite skönt att kunna ventilera på den fronten, iallafall.
 
Det ordnar sig. 

RSS 2.0