Mer hyfs, mindre besserwisserfasoner.

Det sämsta med SSO är spelarna.

Alltså, ja, det kommer jag alltid tycka. Många är fina, många är as. Ändå är det det första jag sätter fingret på om någon frågar vad som är dåligt med SSO.

 

Vad som är störigast? Jag lovar, jag kan klaga på själva communityt i evigheter. Men vad jag tänkte ta upp är något man inte riktigt kan missa, även om man inte är inne i SSOsekten där det mesta kretsar kring vem som stal vilket klubbnamn och vem som hoppade ur vilken klubb och vem som laggade i loppet. Ja, ni hajar.

 

Nej, det är den där när jag slutar säga ”Jävla SSOare” och säger ”Jääävla hästmänniskor” vanligtvis är det ju hundmänniskor jag hatar (inte hundägare, inte människor som gillar hundar. Utan de där nedrans hundmänniskorna som jag tvingats hänga med flera gånger i socialträning med min egen hund.)

 

Okej, men såhär. SSO är ett spel för hästintresserade. Hästintresserad innebär inte samma sak som ”ryttare” precis som att ryttare inte alltid inneburit ”hästintresserad”, nu är det lite utdaterat eftersom vi i väst inte behöver hästar på samma sätt. Men, såhär, bara för att du är bilist är du inte nödvändigtvis bilintresserad. Förstår ni vad jag menar? Bra.

Så, SSO är ett spel för hästintresserade, ännu en gång. Det står inte ”SSO är ett spel för ryttare” vad är skillnaden mellan folk som gillar hästar och folk som rider? De sistnämnda bör, i dagens samhälle, lämpligtvis ha lite koll på vad de sysslar med. Det är ofta folk som går eller har gått på någon ridskola och behöver veta hur de ska sköta hästen de rider, och lite om hur hästen man rider fungerar. Grundläggande hästpsykologi är ju roten till allt, hur ska man annars veta att hästen kommer springa först och tänka sen?

Nog om det. Själva problemet är att folk tar för givet att alla har hästkunskap. Vilket jag kan lova att inte alla har. Jag har alltid gillat hästar, men började inte rida förrän jag var 10. Innan jag var tio visste jag minimalt, det jag visste hade jag lärt mig från hästböcker och kompisar som var mer lyckligt lottade än jag och fick gå på ridskola.

 

Vad jag är arg på att se? För att ta det hela superkort? Hånfulla tillrättavisningar när någon inte alls visste att det hette skäck istället för fläckig, eller tigrerad istället för prickig. Att det inte alls är en häst som är brun, utan en fux. Vad är en sadelgjord är etc-
Föddes ni själva med ett hästfärgsregister i huvudet? För er är det självklart, men inte för andra. Jag ser inget fel i att berätta vad färgen heter. Men sättet det görs på? Det är ofta sjukt hånfullt.

Dessutom glömmer många att ridning är en väldigt dyr sport numera. Det blir som ett klassförakt. Alla känner inte folk med hästar där de kan få rida, och i större städer kan ridlektioner vara sviiindyra. Och här ute? Här tar det mycket tid och pengar att bara ta sig ut till ridskolor!

Jag önskar bara att jag kunde sluta tycka synd om de som råkar skriva ett namn som inte är fackligt korrekt i chatten. Men det går inte, för ni besserwissrar ger mig hela tiden rätt till att tycka synd om dem, och tycka ruggigt illa om er.

 

Sluta utgå ifrån att alla rider.

Sluta utgå ifrån att alla vet vad allt heter.

En gång i tiden satt ni själva och lärde er hästfärger.

En gång i tiden satt ni själva och lärde er utrustningens delar.

Och om ni själva blev uppläxade för att ni råkade säga att hästen som i en icke-insatts ögon faktiskt ÄR prickig, fläckig eller brun fastän man och svans fortfarande är ljusa, så tycker jag synd om er också. Men det blir en sjukt exkluderande känsla för de som inte kan.

 

Nu har jag gnällt av mig. Men jag blir så sjukt less.

Jag lovar att inte skälla på er för att ni kallar min gråspättade höna för fläckig, eller min bandade höna för randig. För jag tänker inte ta för givet att ni vet det.

 

Här är en spättad Isbar, förresten, men det är okej om ni kallar henne fläckig. Hon värper gröna ägg. Jag tog inte för givet att alla visste det heller. 

Hon heter The Stig.

 

 

 Kommentarer
Charlotte Snowborn

Åh, vad jag känner igen det där, och instämmer. Det heter inte filt, det heter schabrak är väl nästan det mest klassiska man kan läsa. Och spelare som låtsas att inte förstå för att någon inte använder korrekta termer, är faktiskt lite som hundmänniskor.
Sedan måste jag tillägga att bården var otroligt charmig, hönan också för den delen.

2014-07-01 @ 16:25:37
URL: http://Snowborn.blogg.se
Esmeralda Silverforce

På tal om färger - en bekant har haft ett korsningssto hos sig i vinter, av färger "viptipererad", eller något åt det hållet. Då tjejens mamma för första gången fick se hästen sa hon att det såg ut som en "klorblekt mulåsna". Kommer för evigt hävda att det är den bästa färgbeskrivningen jag någonsin hört.

I övrigt har du en väldigt gullig höna där.

2014-07-02 @ 20:59:38
URL: http://monokerus.se/


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0