Mea culpa.

Okej, så just nu pendlar jag fram och tillbaka i en ganska jobbig livskris pga. Min sjukdom. Vilket gör att jag kan gå från att vara helt chill till att bli sjukt irriterad och lättretad eller bara fruktansvärt ledsen. I vilket fall så hindrar detta mig från att palla spela, eftersom jag överlag känner mig väldigt omotiverad. Och jag har även ont om motivation för att blogga. Så, fastän det känns som att jag kommit med detta flera gånger, så måste jag ännu en gång säga att nej, det blir inte sådär väldigt aktivt här. Men jag finns fortfarande kvar! 

 

 

En lejten häst.

Hej! 
Först och främst vill jag tacka alla som tagit sig tid att kommentera bland annat Courtney, facebook -och inlägget om bloggars inflytande. Tack så supermycket!
 
Sedan har jag idag köpt mig en liten häst, en jag tyckt om väldigt länge men helt enkelt inte köpt. Nämligen det danska varmblodet i Fort Pinta. Dessutom valde jag att döpa honom efter min favoritskådespelare, nämligen den sjukt talangfulle Gary Oldman. Jag har pratat om att skaffa en Oldman(e) förut, men när jag insåg att det var Gary Oldmans födelsedag idag kände jag att det helt enkelt måste bli idag. Nå, igår, om man ska vara rättvis, då vi passerat midnatt.
 
 

Angående Courtney.

Någonting som jag finner vara ett rent samhällsproblem men som tyvärr även drabbat Jorvik är den skeva bilden av kön och utseenden. Ja, det är Courtney jag pratar om.

Jag har sett på bloggar och facebook hur mycket det drivs med den senaste karaktären i spelet. Det handlar till viss del om hennes personlighet, men det är inte relevant just nu, utan det är hennes utseende som fått väldigt mycket fokus. Någonting jag verkligen hoppats på att få slippa i SSO. Ack, så fel man kan ha.

 

Först och främst, Courtneys utseende. Det ”komiska” är att hon är väldigt lik sina bröder. Men hur kommer det sig att det är Courtney som får ta skit, som ska ändras och få diverse makeovers? När hennes bröder ser lika ”illa” ut i så fall? Har folk ens tänkt på det? Och i så fall – varför har aldrig DET uppmärksammats?

Och när det sedan visar sig att en karaktär som Frans finner Courtney väldigt vacker, så äcklas folk?

 

Vet ni vad?

Är det något som äcklar mig, så är det folks galet skeva syn på utseende.

 

Vilka slutsatser kan man dra? Det är inte svårt. Överallt, i media, i skolan, överallt, så plockas kvinnor isär och granskas. Är det en uppenbart ”vacker” kvinna så söks det ännu noggrannare just för att finna den där skavanken. En kvinna får helt enkelt inte vara ”ful”. Inte ens en NPC i ett spel, uppenbarligen. Varför jag sätter vissa beskrivningar i citattecken är för att det faktiskt ligger i ögat på betraktaren. Men samhället har en mall, och Courtney går emot de flesta.

”Det är ju bara en NPC, det är ju ingen mobbing, direkt!” Fast, vet ni? Det kvittar för mig. Det vittnar om en så äcklig syn på människors yttre. Kvittar och kvittar, ja, klart det hade varit värre om det vore en levande människa. Men ja, till och med här.

 

Varför får inte en kvinna vara ”ful”? Varför är det mer okej för män? Varför ska det vara en ständig jakt på att finslipas, att ändras, för andra människors godkännande – och framförallt för att kunna passa in i samhällets vidriga ideal. Nej, det är inte riktigt en fråga, men ni får gärna gå apeshit i kommentarsfältet om ni känner för det.

 

Men vet ni vad? Courtney är inte äcklig. Hon är en ”människa” (nå, NPC)

Är det något som är äckligt är det människans behov av att trycka ner andra. Om det så är att trycka ner för att någon ska "bättra" sig. 

 

Tänk er för.

Rabiat på facebook.

Jag vet inte om ni håller koll på SSOs facebook, eller mer exakt, kommentarsfältet där. Och kanske har ni sett mina utbrott, kanske inte. Grattis, i så fall. Det handlar mest om folk som inte kan gnälla utan att vara riktigt jävla överdrivna.
 
Det handlar i grund och botten om att SSO stjäl pengar. Jag kan verkligen inte hålla med där. Är SSO dyrt för vissa? Ja. Kan SR vara lite väl dyrt? Ja. Kanske. För vissa, iallafall.
För 49 spänn i månaden har man tillgång till hela spelet, vi får 100 sc i veckan. Man behöver egentligen inte köpa något för SC för att komma vidare i spelet, utan man kan lägga det på precis vad man vill. Ändå menar vissa att det är ett skämt att hästar är så dyra och att det kostar för mycket att köpa sc. 
 
Vad som stör mig enormt är hur folk målar upp det som att man MÅSTE köpa sc för att kunna ha kul eller ens spela. Grejen är att jo, det tar cirka 10 veckor att spara upp till en dyr häst - MEN. MENMENMEN. Du MÅSTE inte ha en ny häst för att spela. Det är grejen. Du har ett VAL. Detta stör mig. Dessutom ger SSO oss rea varje månad. Alltså en chans om man ändå vill köpa sc att få tag på dessa billigare.
 
"SSO stjäl pengar" nej. Du köper något och kanske ångrar dig. Det är inte stöld. Det är en risk du tar. 
Dessutom så är det bättre att bara mejla support än att få rådamp på facebook och bli arg på alla som ifrågasätter ditt anfall. 
 
Jag tänker inte berätta VILKA jag hamnat i jobbiga diskussioner med. Men det är ett antal, och typ alltid vuxna människor, dessutom. Folk som är arga för att uppdateringarna är ett "skämt" och för att kläderna är "fula" och att det i sig är en pengastöld. Det där med Don't like - don't buy verkar många ha missat. Och dessutom, gillar de inte EN uppdatering har de fortfarande tre chanser kvar på månaden de betalade för.
 
 
Jag behövde bara gnälla av mig. 
(förresten hittar ni mig på facebook här, det är då mitt ssokonto men jag brukar ha det uppe, så det går att nå mig där!) 
 
 
 
Ibland önskar jag att jag kunde chilla lite.
 

supermegasnabbt.


Levla dina nya hästar:
- Med många hästar i stallet blir det många timmar i ridspåren, men nu har XP:n för varje tävling ökat och det går nu tre gånger så snabbt att levla upp dina nya hästar!
 
 
 
Har inte tid att skriva sådär supermycket, och dessutom har jag ju inte spelat och hunnit kolla in allt ännu, logiskt nog (fast swag-set är nog ingenting som faller mig i smaken. ehm. men kul för andra!) 
 
 
MEN JA. Tack! åh, nu kanske man kan beta av lite otränade hästar. 

Snåligheter och Alexander den store.

 
Detta är något som retar mig lite. Jag tycker det är lite väl snålt med rykte på GED, för att vara ärlig. Jag kan köpa att det ska vara svårare att jobba sig in, men 17 x 3 = 51. 
51 i rykte om dagen hos GED? Det är t.o.m mindre än vad vi fick för sprickorna.
Så helst skulle jag se att de ökade upp lite. 
Eller så är jag bara lat.
Hm.
 
 
 
Btw, varför säger folk att det inte händer något i Jorvik längre?
Idag jagade jag ett jättebarn!
 
 
 

Tittatittatittatitta.

 
 
 

Förbättra brevfunktionen! (snälla?)

Hej!
 
Någonting jag verkligen vill se en förbättring av är brevfunktionen. Det var en av de tidigare funktionerna men sedan klubbar etc. kom så tycker jag att den blivit lite utdaterad, vilket är synd, då den används av många, men skulle kunna göras mer effektiv.
 
 
Detta är vad jag skulle vilja se:
 
Skickat Det vill säga brev man skickat, för att t ex se så att man inte glömt någon om flera ska ha information, kolla om man kommit ihåg att svara på det där brevet etc, eller bara se vad personen som tog en vecka på sig att svara faktiskt svarade på.
 
Massutskick till klubben. Notera "klubb" delen, för jag anser den ganska viktig. Jag tror inte på att kunna skicka till ALLA, för det skulle kunna bli väldigt spammigt och jag slipper helst klubbreklam i brevlådan. MEN jag har själv fått genomlida ett klubbutskick där man måste skriva om samma meddelande flera gånger (copy + paste verkar inte funka?) och skicka gång på gång för att alla ska få samma info. Så om klubbägaren kunde skicka till samtliga medlemmar vore det super, det kanske handlar om någonting som tagits upp på ett klubbmöte, som ett protokoll, eller bara info om något kommande event. För som det är nu finns det ingen möjlighet in-game att sprida detta på ett vettigt sett utöver klubbens informationssida, men då måste man ju påminnas om att kolla den!
Bloggar fungerar ju för många, men faktum kvarstår att en blogg inte är in-game, utan någonting folk gör utanför spelet, vilket jag inte tycker ska vara helt nödvändigt.
 
 
 
Woopwoop! 

Det där med billigare hästö!

Bättre sent än aldrig heter det, och jag har ju varit allmänt opepp på att blogga, tyvärr.
I vilket fall är jag jätteglad att de sänkt priserna rejält på hästön, de lyssnar ju faktiskt på oss, och det bör man inte glömma. :)
 
 
Detta ledde iallafall till att jag nu bara har tre hästar kvar i stallet, då de andra fått åka iväg så länge. 
 
 
Kelpie, en häst som köptes i samband med att hästön dök upp men som ännu inte presenterats i bloggen, får åka. 
 
 
Egentligen handlar det inte om att jag tröttnat på hästar, utan att jag föredrar att inte ha alla i stallet samtidigt. Kelpie har jag knappt använt alls, men jag fokuserar på Thranduil just nu. 

Musiken som rullar i bakgrunden nu.

 
 
 
... Både i spelet och annars, jag skriver till den. 
Det blir ingen glad berättelse. :(
 
 
I'll never wash these clothes, I want to keep the stain
Your blood to me is precious, nor would I spill it in vain
Your spirit sings, though your lips never part
Singing only to me, the thief of your heart

Natthumor.

Om ni inte sett Felix Recenserar än... ptja, ja, jag kan bara säga att det är något som fått äta upp några av mina nätter.  
Ska skriva om onsdagsuppdateringen snart också. :)
 
 

En liten fråga om bloggars inflytande.

Det häftiga – och ibland lite skrämmande – med SSOs hela community är bloggaktiviteten. För bloggarna är någonting som tagit SSO med sig utanför SSO. Det är häftigt i många fall, information sprids (på gott och ont. Vi har tidigare pratat om hur information spridits via en blogg istället för på SSOs egna hemsida och hur fel detta är, inte minst rent principiellt.) och träffar kan stämmas, etc.

Man kan nästan säga att bloggarna, på sätt och vis, är en del av spelet nu. En inofficiell del, såklart. Då det inte är Starstables bloggportaler etc. Och man kan skriva vad som helst utan att de kan göra något åt det. Vilket många kan finna skönt, men som även är ganska farligt.

I få sammanhang har jag sett så okritiska människor som SSOspelare (och många SSOspelare tror ju att Riding High kommer fungera i praktiken när det knappt ens fungerar i teorin.) och ett rykte sprids fort som blixten och blir plötsligt en ”sanning” när det från början kanske inte var mer än en liten tanke eller teori.

 

Sedan får man inte glömma inflytandet från bloggarna. Och det är den frågan jag vill komma fram till, för det var en diskussion med Myra som fick mig att tänka på den (detta handlar inte om vad vi kom fram, eller inte kom fram till. Den väckte bara nyfikenheten!) nämligen hur bloggarna påverkar vårat spelande.

Nu vet jag att jag har mest ”medvetna” läsare, väldigt smarta sådana med vettiga åsikter och som kanske inte fastnar lika lätt. Men jag vill veta om dessa t ex Hissa och Dissalistor påverkar er. Det behöver inte vara så att ni bestämt er att köpa den gula morganhästen (som jag undrar vad alla har så mycket emot. Men den är ett gott exempel då den sågats en del. Jag älskar den!) i GÅD, ser en blogg dissa den och sedan totalvägrar att ens röra den. Utan att ni kanske börjar tveka mer, eller, om ni inte var helt säkra ändå, avstår. Samma sak gäller förstås hår, smink etc.

 

Kort fråga: Påverkas ni av andras åsikter i spelet? Hur tycker ni det ser ut på den fronten överlag? Ser ni ett problem i det?

RSS 2.0