Angående Courtney.

Någonting som jag finner vara ett rent samhällsproblem men som tyvärr även drabbat Jorvik är den skeva bilden av kön och utseenden. Ja, det är Courtney jag pratar om.

Jag har sett på bloggar och facebook hur mycket det drivs med den senaste karaktären i spelet. Det handlar till viss del om hennes personlighet, men det är inte relevant just nu, utan det är hennes utseende som fått väldigt mycket fokus. Någonting jag verkligen hoppats på att få slippa i SSO. Ack, så fel man kan ha.

 

Först och främst, Courtneys utseende. Det ”komiska” är att hon är väldigt lik sina bröder. Men hur kommer det sig att det är Courtney som får ta skit, som ska ändras och få diverse makeovers? När hennes bröder ser lika ”illa” ut i så fall? Har folk ens tänkt på det? Och i så fall – varför har aldrig DET uppmärksammats?

Och när det sedan visar sig att en karaktär som Frans finner Courtney väldigt vacker, så äcklas folk?

 

Vet ni vad?

Är det något som äcklar mig, så är det folks galet skeva syn på utseende.

 

Vilka slutsatser kan man dra? Det är inte svårt. Överallt, i media, i skolan, överallt, så plockas kvinnor isär och granskas. Är det en uppenbart ”vacker” kvinna så söks det ännu noggrannare just för att finna den där skavanken. En kvinna får helt enkelt inte vara ”ful”. Inte ens en NPC i ett spel, uppenbarligen. Varför jag sätter vissa beskrivningar i citattecken är för att det faktiskt ligger i ögat på betraktaren. Men samhället har en mall, och Courtney går emot de flesta.

”Det är ju bara en NPC, det är ju ingen mobbing, direkt!” Fast, vet ni? Det kvittar för mig. Det vittnar om en så äcklig syn på människors yttre. Kvittar och kvittar, ja, klart det hade varit värre om det vore en levande människa. Men ja, till och med här.

 

Varför får inte en kvinna vara ”ful”? Varför är det mer okej för män? Varför ska det vara en ständig jakt på att finslipas, att ändras, för andra människors godkännande – och framförallt för att kunna passa in i samhällets vidriga ideal. Nej, det är inte riktigt en fråga, men ni får gärna gå apeshit i kommentarsfältet om ni känner för det.

 

Men vet ni vad? Courtney är inte äcklig. Hon är en ”människa” (nå, NPC)

Är det något som är äckligt är det människans behov av att trycka ner andra. Om det så är att trycka ner för att någon ska "bättra" sig. 

 

Tänk er för.Kommentarer
Esmeralda Silverforce

Fantastiskt bra inlägg - du fick fram de delar som jag hade tänkt skriva om från början men glömde helt då jag själv faktiskt skrev om saken. You go!

2014-03-20 @ 07:24:37
URL: http://monokerus.se/
Myra R

Ja det är på något vridet sätt inte okej att se ut som man vill när man är tjej. För att man ska passa in ska man se helt östrogen-dränkt ut (smink lurar folk att tro att man har högre östrogennivåer) vilket jag tycker är lite sjukt. Att folk faktiskt inte tycker att man är lika värd när man inte är snygg eller har behov av att "visa upp sig". Grejen är dock att det i de flesta fall är omedvetet. Det är idealet som gäller och passar man inte in är man sämre värd. Jag är i den åldern där det är som värst och på grund av folks vidriga uppfattning om hur det ska vara kan jag nästan känna mig obekväm ute eftersom jag varken har långt hår eller sminkar mig eller klär mig tjejigt. För vissa är detta trycket så starkt att de sminkar sig och grejar för av rädsla för vad folk ska tycka.
Bara för att man inte ser extremt tjejig ut och visar upp allt man har, har ett ansikte som följer det gyllene snittet och man är smal, betyder det inte att man borde bli bemött sämre. Det är fruktansvärt synd men en inspirerande och bra text av dig. Du sammanfattade allt som behövdes utan att det blev för mycket!

2014-03-20 @ 13:49:55
URL: http://mriverfall.blogg.se
Alanis Moonstorm

Har faktiskt missat allt detta hat mot Courtney. Själv älskar jag henne och hela hennes romans med herr Silvergaffel - jag gillar att SSO-teamet fokuserar sina kärlekshistorier på att de ska ha saker gemensamt, att de först och främst ska vara kompatibla och sedan dessutom finna varandra attraktiva. Courtney är en förnuftig och företagsam kvinna, det kan nog en sådan där nervös parvel som Silvergaffeln behöva. Hon kanske är lite besatt av förlegade etikettsregler, men alla behöver ju en hobby.
Män får tyvärr vara fula på ett helt annat sätt i dagens samhälle, deras framgång mäts i annat än attraktion, medan kvinnors enda viktiga egenskap är deras skönhet. Vad som är skrämmande är väl snarare att det synsättet lyckats infektera även ett utrymme skapat helt och hållet för barn, och således bör vara en oas fritt från samhällets sexualisering av kvinnor.

2014-03-20 @ 15:43:55
URL: http://alanismoonstorm.tumblr.com/
Tinnis Silverheart

Du har helt rätt!

2014-03-20 @ 16:37:57
URL: http://tinnisostars.bloggo.nu
Siri

Usch, har också tänkt på det där med att folk faktiskt säger att hon är "ful" bara för att hon råkar se ut som sina bröder. Visserligen har jag hört folk kalla dem fula, men inte lika mycket som folk kallar Courtney ful. Vilket jag tycker är lite underligt ändå - majoriteten av de som spelar är unga flickor, varför ska vi hacka ner på varandra? Räcker det inte med att media trycker på oss massa skit, nu ska tjejer göra samma sak. Fy.

2014-03-20 @ 17:25:19
URL: http://moonbear.blogg.se/
Stephanie Mountainhill

Jag håller med dig, riktigt bra inlägg! Det är så sant, säger jag bara.

2014-03-20 @ 20:04:55
URL: http://northrebel.blogg.se
Fiona Mcpaw

Instämmer. Jag gillar att de faktiskt skapade en "sådan här" karaktär, som får folk att diskutera. Hoppas bara att det inte endast gjordes för komedins skull.

2014-03-20 @ 21:46:33
URL: http://odesryttare.blogspot.se
Kailey Yellowborn

Jag håller med! Det är helt sjukt att man inte "får" se annorlunda ut eller vara så kallade "fula". Bara för att hon ser ut som sina bröder så är hon väl inte ful? Det verkar vara mer okej för killar att se "fula" ut, och det verkar så ididotiskt som att tjejer måste ha smink och vara "snygga" för att...vara en tjej, typ. Väldigt bra inlägg, tack för att du tog upp det för det är många som tycker att det är helt sjukt. Älskar förresten din blogg :)

2014-07-15 @ 09:50:45
URL: http://kaileyyellowborn.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0