En liten fråga om bloggars inflytande.

Det häftiga – och ibland lite skrämmande – med SSOs hela community är bloggaktiviteten. För bloggarna är någonting som tagit SSO med sig utanför SSO. Det är häftigt i många fall, information sprids (på gott och ont. Vi har tidigare pratat om hur information spridits via en blogg istället för på SSOs egna hemsida och hur fel detta är, inte minst rent principiellt.) och träffar kan stämmas, etc.

Man kan nästan säga att bloggarna, på sätt och vis, är en del av spelet nu. En inofficiell del, såklart. Då det inte är Starstables bloggportaler etc. Och man kan skriva vad som helst utan att de kan göra något åt det. Vilket många kan finna skönt, men som även är ganska farligt.

I få sammanhang har jag sett så okritiska människor som SSOspelare (och många SSOspelare tror ju att Riding High kommer fungera i praktiken när det knappt ens fungerar i teorin.) och ett rykte sprids fort som blixten och blir plötsligt en ”sanning” när det från början kanske inte var mer än en liten tanke eller teori.

 

Sedan får man inte glömma inflytandet från bloggarna. Och det är den frågan jag vill komma fram till, för det var en diskussion med Myra som fick mig att tänka på den (detta handlar inte om vad vi kom fram, eller inte kom fram till. Den väckte bara nyfikenheten!) nämligen hur bloggarna påverkar vårat spelande.

Nu vet jag att jag har mest ”medvetna” läsare, väldigt smarta sådana med vettiga åsikter och som kanske inte fastnar lika lätt. Men jag vill veta om dessa t ex Hissa och Dissalistor påverkar er. Det behöver inte vara så att ni bestämt er att köpa den gula morganhästen (som jag undrar vad alla har så mycket emot. Men den är ett gott exempel då den sågats en del. Jag älskar den!) i GÅD, ser en blogg dissa den och sedan totalvägrar att ens röra den. Utan att ni kanske börjar tveka mer, eller, om ni inte var helt säkra ändå, avstår. Samma sak gäller förstås hår, smink etc.

 

Kort fråga: Påverkas ni av andras åsikter i spelet? Hur tycker ni det ser ut på den fronten överlag? Ser ni ett problem i det?Kommentarer
Myra

Skrev om det förut:
http://mriverfall.blogg.se/2013/november/hur-vi-paverkas.html#comment

Där jag betonade om att vi måste ta ansvar över det vi säger, speciellt de med större bloggar. Man har rätt att säga det man tycker men man kan välja sina ord.
Alla borde vara med och uppmuntra folk att tycka olika! : )

Svar: Bra inlägg! hade missat det.
Men ja, vi behöver verkligen ta ansvar. Alltid. MEN det är aldrig en skyldighet att hålla igen för sina läsares skull. Hur idiotiskt man än kan skriva om något. "Alla som köper xxx hästen är dumma i huvudet!" ja, SSO kan ju då inte göra något åt det.
Jag är himla nyfiken på att veta hur folk påverkas efter vad som skrivs på bloggar.
Genevieve Nightbard

2014-03-01 @ 16:24:18
URL: http://mriverfall.blogg.se
Rose Greenhill

Bryr mig absolut ingenting om vad en bloggare/någon annan tycker när det gäller hästar eller outfits. Jag kör mitt egna race.
Däremot undrar jag om bloggarna påverkar inflationen som pågår i spelet just nu. Man kan köpa allt mindre för JS, de dagliga uppdragen ger allt mindre belöning och 150 sc för en pryl som inte ens har bra bonus är vardagsmat, medan 90 sc räknades som svindyrt för ett år sedan.
För de flesta av de stora bloggarna visar upp en väldigt bra ekonomi i spelet - så fort det kommer en ny häst visas denna upp på bloggen, man ser shoppinginlägg och nya outfits var och varannan dag. Och så har det inte alltid varit. Det har ökat i samma takt som priserna. Nästan allt nytt som kommer till SSO nu kostar pengar på ett eller annat sätt. Och jag undrar om det har något med bloggarna och alla andra som köper SC att göra.
För lång kommentar, men jag hoppas något av det går fram i alla fall ^^

2014-03-02 @ 00:57:06
Esme Silverforce

Jag tycker det är trist att det faktiskt blir så att folk undviker en häst eller ett klädesplagg bara för att någon enstaka (eller flera, whatever) har dissat den/det. Hur kul är det om alla äger exakt samma hästar eller bara använder sig av precis samma kläder? (Har visserligen sagt just det typ tio gånger i mina "åsiktsinlägg" om alla spelets hästar, men det tåls alltid att säga igen.) Nu har väl inte jag så mye att säga här ändå, för jag är väl mer den som råkar påverka andra än den som blir påverkad av andra i den här frågan (t ex då jag köpte min Misty och därmed startade kedjereaktionen då folk började skaffa samma häst), men ändå.


Nejmen det är synd då man påverkar på "fel" sätt, t. ex mina åsikter är ju mina åsikter och de borde ju absolut inte stoppa någon från att skaffa vilken häst de vill.

2014-03-02 @ 12:37:26
URL: http://monokerus.se
Lova

Alla har såklart rätt att skriva sina åsikter men om man har en blogg med 200+ läsare varje dag så tycker jag att man skulle utrycka sig noggrant. Jag vet många hästar som någon av de stora bloggarna "dissat" och då ingen velat köpa den. Hästen i FG som är brun med gul man, iofs så skulle nog många tycka den var ful ändå, men jag älskar den! I princip alla jag sett har skrivit att den är ful osv. men det ändrar inte min åsikt. Jag tycker den är söt och charmig.

2014-03-03 @ 11:58:48
URL: http://lovastarstar.blogg.se
Dina Queennight

Jag kan ju kolla på det och typ tänka efter om det finns något idet, men om JAG gillar det så klart jag gör det!

2014-03-11 @ 22:49:07
Claudia Winternight

Jag fastnade tyvärr ofta i dessa hiss och diss spekulationer förut, valde inte kläder efter vad jag gillade, utan efter vad bloggarna sa att man ska gilla. Dock har jag, sedan jag skapade min egna blogg undvikit dessa hissar och dissar. Jag har helt enkelt skaffat mig en ny åsikt. Låt folk tycka vad dem vill. Dessutom skriver jag inga hiss och diss inlägg själv eftersom jag vill att alla ska kunna få bilda sin egen åsikt. Men sedan är det även upp till varje person att ta emot det som skrivs på olika sätt, och det är det svårt att ta hänsyn till.

Svar: Ja, själv lever jag efter "Hissa -inte dissa" i många fall, och OM man dissar bör man göra det på ett schysst sätt att man själv kanske föredrar en annan färg. Men ja, man kan inte göra alla nöjda, och det är ingen skyldighet man har heller.
Genevieve Nightbard

2014-03-20 @ 16:17:29
URL: http://jorvikjokers.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0