Varför jag inte tål Riding High.

Jag har följt Riding Highcirkusen ett braaaa tag nu. Hela tiden med tanken att, japp, det här är fake. Men fastän jag inte ska lägga massa tid på att berätta varför jag tror det är en fake den här gången, så ska jag gå på delarna jag helt enkelt inte tål med dem, oavsett om spelet är äkta eller ej.
 
1. De hittar på saker att klaga på (som är bullshit.)
 
 
Unreal Engine är en spelmotor som bland annat används av Silent Hill, Bioshock, Alice: Madness returns och Kingdom Hearts III. Att påstå att det är fullt av buggar är en helt absurd anklagelse och en lögn.
 
2. De köper modeller som inte är gjorda för spel. 
Hästarna de visat upp är alla modeller från DAZ eller Hivewire, skapade för att användas i 3dart. Skulle det gå att animera? Kanske. Men frågan är framförallt: om de menar att de har ett så duktigt team, varför gör de inte sina egna hästar?
 
3. De säger JA till allting. 
Okej, jag är inte en spelutvecklare. Men att lova massa saker när man är i "Early development" är väldigt, väldigt dumt gjort. 
 
Det är inte för att SSO inte tycker att vi är värda tiden det tar att göra en funktion där man leder hästarna, de har förklarat flera gånger att det är väldigt svårt att göra det, bara. Hur kan då ett spel med ett väldigt litet team i Early Development redan lova att man ska kunna göra en massa saker? 
 
4. De kommer aldrig med en vettig uppdatering som bekräftar att de, in fact, är ett riktigt spel.
Nej, stillbilder räknas inte som vettig uppdatering. JAG kan fixa ihop en stillbild. Vad de gjort är att de lovat en video i över ett halvår och hittills hunnit publicera en lista på saker som kommer och en dåligt skriven text där det finns assassins och där karaktären först hette Enzio (vilket är galet likt Ezio. Slump? I think not.). I smell dålig fanfic. Och ärligt talat har jag sett fjortonåringar skriva bättre fics, i så fall. Frågan är varför det ens ska finnas en class som heter "Assassin" i ett hästspel. Hm.
 
 
 
HÄR är en länk till uppdateringen där fanfic... ehr, jag menar ebookutdraget och lite annat trams finns. Det är bara en bildlänk men jag kände verkligen inte för att lägga upp hela skiten på min blogg. Ni kan även se hur de säger "ja" till väldigt komplicerade önskemål när de fortfarande säger att de är i "early development" 
 
 
+ Bonus
Det fanns en punkt till där de talat illa om SSO på ett oinsatt och otrevligt sätt. Men då de tog bort den konversationen listar jag den inte, eftersom jag helt enkelt inte kan backa upp den med ett screenshot. Däremot pratade jag med en vän om det igår och kopierade vid tillfället texten. Jag förstår VARFÖR de tagit bort den, men, ja. Se detta som en bonus. Men tyvärr har jag ingen skärmdump, som sagt.
 

Sorry to say this, but if you want to compare, don't compare with this game. Star Stable had a completely different start and dedication to other things. You will see by crowdfunding that we have nearly nothing in common with SSO.  ~Nia
 
 
 

Liiite off igen.

Okej, så, tyvärr är det så att jag befinner mig mitt i ett personligt kaos. Min älskade moster har fått hjärntumörer. 


Vissa av er kan nog sätta er in i känslan, andra kan det kanske inte, men kan åtminstone gissa på att det är sjukt jävla jobbigt. Jag kan inte säga att det är ett evigt mörker; jag försöker helt enkelt hålla modet uppe. Och särskilt tidskrävande är det tyvärr inte då hon bor i England, men det blir dippar, inte minst i bloggandet, ibland.
Jag ska försöka spela på och blogga halvkrasst som vanligt!
Jag tror jag snarare skrev av mig själv än försökte förklara läget. Men jag tar mig den friheten; det är min blogg.
 
 
Annars så ska jag även ut på äventyr i veckan, på Torsdag åker jag upp till Stockholm, fikar med Esme och driver bara runt likt en plastpåse i vinden tills Lördag, då jag åker hem. Om ni ser mig, spring fram, slå mig i ryggen då jag troligtvis lyssnar på för hög musik för att höra något, och säg hej! 
 

SSOspelares allt-eller-inget attityd.

Under den tiden jag fortfarande hade ett facebookkonto för min karaktär var det något jag fort la märke till; SSOspelare (jag generaliserar djävul nu.) verkar ha en sjuk allt-eller-ingetinställning till spelet.
 
Då menar jag antalet inlägg som går ut på att de ska sluta spela, och ger bort sina konton. För att de måste fokusera på skolan, eller för att de har tröttnat.
 
Okej, vad jag inte förstår är detta: 
 
Varför sluta? Varför ge bort sitt konto? 
 
Om du spelar så pass mycket att skolan blir lidande, då bör du dra ner på det rejält.
Om du pluggar så mycket att du inte har en minut över till spel (och då tänker jag på grundskola.) Vad går du i för skola egentligen?! 
 
Och varför har folk så svårt att förstå det där med att ett spel är någonting man sysselsätter sig med för skojs skull. Grejen som är så fin med SSO är att du kan logga ut, vara borta ett bra tag, och sedan logga in igen. Förmodligen för att finna att det kommit en himla massa uppdateringar. Dessutom har vi nu möjlighet att skicka hästarna till hästön, så man möts inte av en flock asförbannade hästar heller. 
 
Okej, såhär, jag har spelat Lotro i några år nu, och ibland har jag uppehåll på flera månader. I SSO är det inte riktigt samma sak, men som bloggläsare framförallt säkert märkt så är jag borta i långa perioder ibland. 
 
Jag motsätter mig inte att folk slutar spela. Däremot verkar det som att SSOspelare ser kontona som någon form av husdjur. Har du inte tid till att ta hand om det ordentligt är det bäst att ge bort eller sälja det till någon som tar bättre hand om det. MEN ditt ssokonto är inget husdjur.
 
Så varför denna allt-eller-ingetmentalitet? 
 
Dessutom, ska du sluta helt för att du har för mycket skolarbete så har du fortfarande veckor där du inte har ett dugg att göra, och skollov. Imo är det helt ovärt att bara ge bort sitt konto hipp som happ. 
 
Men alla får göra som de vill, men detta kändes väldigt vanligt i de kretsar jag rörde mig, och jag förstår mig helt enkelt inte på det. 

selfietävling osv.

Hej!
 
Okej, så, ännu ett uppehåll. Jag tror dock jag lär bli aktivare i höst, för nu har ju SSO kommit med en bomb om att vi har en himla massa saker att se fram emot! 
 
Vi har selfietävlingen som är avgjord, som jag inte gillade ett dugg. Det var i princip bara en popularitetstävling, även om alla hade chansen att göra reklam är det uppenbart att populära har en himla mycket större chans att vinnna. Ärligt talat tycker jag att alla bidrag borde vara anonyma (för de som röstar, that is.) Så, en fet diss till SSO för detta. 
Nej, jag är inte bitter, jag deltog inte själv öht så det handlar inte om det.
 

5 sanningar.

  1.  Min starthäst, Nightsong, är den enda som används till huvuduppdrag. Han är den som genomgått druidträningen och därför anser jag honom vara den enda som är kapabel till att vara med på sådana uppdrag. Det är något jag håller fast vid. Det enda undantaget skulle vara Vidstige, men det är fortfarande Nightsong jag använder.
  2.  Mitt första sto köptes först för någon vecka sedan, nordsvensken Idun, alla dessförinnan är hingstar eller valackar. 
  3.  Jag har bara bytt frisyr en enda gång i spelet och håret har alltid varit svart. Jag startade med det långa, utsläppta svarta håret.
  4.  Jag har inte köpt något till SSO sedan julen 2012 då jag köpte Lifetime. Jag har aldrig köpt starcoins.
  5.  När druidträningen var ute gjorde jag den nästan alltid nattetid. 

Lägesrapport!

Hallå!
 
Här var det en hel del på gång, förutom att jag sitter och oroar mig inför morgondagens ögonbottenfotografering och passfoto (tack och lov INNAN ögonbottenfotograferingen. Man får ögondroppar så att pupillerna blir enorma!) så har jag fått ta farväl av en kattunge som flyttar uppåt i landet.
 
Sedan har jag förstås inte glömt födelsedagsfirandet. Jag har faktiskt både ris och ros att dela ut. Födelsedagsloppen tycker jag är helt underbart, att vi måste logga in dagligen för att kunna få hela setet känns däremot inte lika kul. Sedan saknar jag nästan den stora födelsedagsträffen vi hade första året borta i Fort Pinta med Game masters närvarande, men jag vet inte, det kanske skulle bli för kaotiskt nu?
 
I vilket fall har jag köpt lite ny utrustning till Idun idag, höstsetet i Jarlaheim är ju hur fint som helst. Och jag undrar seriöst varför jag inte skaffade en häst av denna modell tidigare, de är ju urgulliga!
 
 

Denna musik.

Okej, så, vad kan vi säga om discot?
 
Det blev faktiskt trevligare med ny musik. Men det betvivlade jag aldrig. Däremot måste jag ännu en gång klaga över hur musiken från discot stökar till i ljudinställningarna. Det är ju väldigt kul när man lyssnar på en ganska låg låt som kräver högre volym och sedan avbryts av att discomusiken går på trots att man sänkte musiken i spelet. Det finns lösningar, t ex stäng av ljudet på spelet helt på ljudinställningarna på datorn. Dock känner jag inte att detta ska behövas, stänger man av ljudet i spelet bör det vara just avstängt. punkt. 
 
Sedan har jag även hängt med dessa två fagra damer och planerat både det ena och det andra. Sedan var det överlag en väldigt kul pratstund på Skype där det pratades på väldigt fritt! En massa seriösare saker men en himla del skämtande också. 
 
 
Maria, Gen & Esme. En konstig dans eller allmän förvirring?
 

3 år!

Wheuw! Tre år, tre hela år med SSO! Det känns riktigt speciellt. Inte nog med att SSO är det enda mmorpg jag ändå spelat ganska aktivt (nåväl, lotro, men där kan jag ha pauser där jag inte loggar in på månader!) och dessutom varit med från det att det öppnade, det är nog även det spel som engagerat mig mest även privat. 
 
Det är även det spel där jag träffat nya vänner eller utvecklat vänskapen med folk jag redan kände. T ex Esme har jag haft nöjet att träffa IRL (och lär göra väldigt snart igen.) 
 
Det har hunnit startas upp klubbar, just nu är jag stolt ägare till Night Guards.
 
Det har hunnit släppas nya områden och, ja, jösses, funktioner!
 
Tittar man på bilder från första födelsedagsfirandet så är det till exempel bara starthästar uppställda. 
 
 
Vad mer? 
 
Ikväll får vi premiärlyssna på JA på discot, spännande spännande. Det är ju dessutom en chatt med dem innan för de som är intresserade. 
 
Själv lär jag troligtvis dansa loss till lite Tegan and Sara så fort jag tröttnat på JA. Det är ju ändå SSOs födelsedag!
 
 

Idun!

Så, efter en ganska lång tids velande blev det tillsist en nordsvensk. Nåväl, just idag var det inte så himla mycket velande. Utan det var mest "Om man skulle köpa sin en häst!" 
Och här är hon nu, Idun.
Asynjan har gyllene äpplen, den här har damen har gyllene päls!
 
 
 
Och ja, jag har varit sjuuukt inaktiv på bloggen. Men jag har helt ärligt inte haft någon ork för SSO, och därmed typ 0 energi för bloggen.
 
Men jag ser ändå att jag haft en jämn kurva i besökantal. Alltså, ni som fortsätter kolla in här är ju för fina. ♥

Det här med JA.

Alltså, missförstå mig inte. Jag tycker det är toppen att vi får ny musik i discot.

Det är kul att det händer något speciellt. Och det ger säkert bra reklam åt båda hållen. Det är reklamen för SSOs skull jag är glad för, ärligt talat bryr jag mig inte ett smack om ännu ett jäkla pojkband.

 

Okej, det är väl mest det att det blivit något sjukt mycket JA. Förutom all reklam på SSOs sida, massa kommentarer om hur duktiga dessa grabbar är osv- så dränker vi Fort Pinta i affischer och får in-game JA merch. Dessutom är det reklam i typ varenda by i spelet.

Jag har hört deras låt EN gång och är redan less på dem.

 

Nej, det handlar inte för mig om vilken sorts musik. Jag diggar verkligen inte JA men jag förstår om många andra gör det, speciellt yngre spelare. Jag tror att deras musik kan vara helt okej på discot! I värsta fall kan man alltid stänga av ljudet och lyssna på annat. Det handlar inte om det.

 

Det handlar om att spelet drunknar i reklam för ett IRLband. Och DET börjar bli jobbigt.  

Jag hade varit mer okej med att man skulle kunna köpa en JA-tisha i någon butik, kanske sådär snorbilligt så att typ alla köper dem ändå? Jag vet inte. Känns bara sjukt tjatigt.

 

Ni vet som när man går på stan och folk tvingar på en massa flygblad om något man verkligen inte ids bry sig om?

 

Jag skriver detta utifrån ett spelarperspektiv, vi kan snacka mycket om att det drar in pengar osv- men jag väljer att skippa det den här gången.

 

 

Idag köpte jag en nordsvensk, också. Yay! 

RSS 2.0