SSOspelares allt-eller-inget attityd.

Under den tiden jag fortfarande hade ett facebookkonto för min karaktär var det något jag fort la märke till; SSOspelare (jag generaliserar djävul nu.) verkar ha en sjuk allt-eller-ingetinställning till spelet.
 
Då menar jag antalet inlägg som går ut på att de ska sluta spela, och ger bort sina konton. För att de måste fokusera på skolan, eller för att de har tröttnat.
 
Okej, vad jag inte förstår är detta: 
 
Varför sluta? Varför ge bort sitt konto? 
 
Om du spelar så pass mycket att skolan blir lidande, då bör du dra ner på det rejält.
Om du pluggar så mycket att du inte har en minut över till spel (och då tänker jag på grundskola.) Vad går du i för skola egentligen?! 
 
Och varför har folk så svårt att förstå det där med att ett spel är någonting man sysselsätter sig med för skojs skull. Grejen som är så fin med SSO är att du kan logga ut, vara borta ett bra tag, och sedan logga in igen. Förmodligen för att finna att det kommit en himla massa uppdateringar. Dessutom har vi nu möjlighet att skicka hästarna till hästön, så man möts inte av en flock asförbannade hästar heller. 
 
Okej, såhär, jag har spelat Lotro i några år nu, och ibland har jag uppehåll på flera månader. I SSO är det inte riktigt samma sak, men som bloggläsare framförallt säkert märkt så är jag borta i långa perioder ibland. 
 
Jag motsätter mig inte att folk slutar spela. Däremot verkar det som att SSOspelare ser kontona som någon form av husdjur. Har du inte tid till att ta hand om det ordentligt är det bäst att ge bort eller sälja det till någon som tar bättre hand om det. MEN ditt ssokonto är inget husdjur.
 
Så varför denna allt-eller-ingetmentalitet? 
 
Dessutom, ska du sluta helt för att du har för mycket skolarbete så har du fortfarande veckor där du inte har ett dugg att göra, och skollov. Imo är det helt ovärt att bara ge bort sitt konto hipp som happ. 
 
Men alla får göra som de vill, men detta kändes väldigt vanligt i de kretsar jag rörde mig, och jag förstår mig helt enkelt inte på det. 


Kommentarer
Esme Silverforce

Jag kan inte låta bli att bli irriterad på det här "nej nu ska jag sluta spela helt, adjö, ni kommer aldrig se mig mer" - då det händer varannan vecka. Det är SÅ många spelare som gör så och till slut blir man lite "jaja om du säger det så, kul för dig" och man pallar inte ta dem på allvar alls. Det känns nästan som att det är ett krav på uppmärksamhet, eftersom deras vänner genast dyker upp och "gråter" över att en spelare ska försvinna.
I övrigt känner jag nog inte så mycket inom det här området, men det är just det här velandet som jag stör mig lite på.

Svar: Men ellerhur. Ugh. Men samtidigt är det ett ganska typiskt beteende och sorgligt nog ett rop efter bekräftelse. Men ändå, finns väl ändå vettigare saker de kan göra för att få uppmärksamhet? x(
Genevieve Nightbard

2014-10-23 @ 15:33:46
URL: http://monokerus.se
Alanis Moonstorm

Haha, hoppas du gillar långa kommentarer, för jag tycks ha snubblat över en ordbok.

Ja, SSOspelare är inget om inte dramatiska. Endera har de ett liv så de ska sluta spela för evigt, eller så har de skolarbete spela för evigt elelr så kom inte den perfekta uppdateringen den här veckan så de ska sluta spela för evigt. Det är absurt.

Den enda anledningen jag kan acceptera till varför de ska "sluta spela för evigt" är när de gjort spelet till ett måste och mår dåligt om de inte gör allt verje dag etc. För man måste se till sin egen hälsa först. Även om jag tycker att det är drastiskt att lägga av helt med något som det troligen sänkts en hel del pengar i, så kan jag förstå det.

Nu har vi ju dock ett problem där man hamnar ganska grovt på efterkälken om man inte håller koll på hästmarknadens cykler, eventuella tappade paket och andra event som ger erfarenhetspoängsutdelning men försvinner. Förr kunde man ju göra alla uppdrag som kommit medan man varit borta när man väl kom tillbaka, men nu försvinner de ju efter en vecka eller två, och man får aldrig chans att ta igen dem. Vilket är crap, för det gör att spelet blir mer och mer av ett arbete och mindre och mindre något att göra när man har fritid. Så för vissa, som gillar att spela med sina vänner och som alltid gjort alla uppdrag med sina vänner, kanske ett avbrott på en månad eller två gör att de inte längre kan hålla jämna steg med dessa vänner som har tiden att spela, kanske det inte längre blir värt det att spela när de ligger efter.

Det är mina två funderingar i alla fall. :D

Svar: Håller helt med att det är en sak om man slutar för att man mår dåligt, absolut. som jag skrev motsätter jag mig inte att man slutar, bara grejen med att man antingen spelar aktivt eller inte alls.
Sedan är det väl grejen med att inte spela, å andra sidan missar nya spelare gamla julfiranden etc. Det är liksom något man får ta. Men det är klart trist, men det är lite så det fungerar. Man får en belöning för att man spelar aktivt genom att ta del av tidsbegränsade erbjudanden etc. Men man förlorar ju t ex inte rykte eller hästar genom att låta bli att spela. Men ja, jag kan tänka mig att det är folk som precis ska börja skolan efter ett lov och tänker "Nu ska jag satsa 110%!" som sedan inser att, nej, det blir inte skolarbete 24/7 ändå.

Uh.. vet inte var jag ville komma med den här kommentaren, men tack för din, iallafall! Det är alltid ett nöje att läsa välskrivna och välgenomtänkta kommentarer! :D
Genevieve Nightbard

2014-10-24 @ 13:09:04
URL: http://alanismoonstorm.tumblr.com/


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0