Varför jag inte tål Riding High.

Jag har följt Riding Highcirkusen ett braaaa tag nu. Hela tiden med tanken att, japp, det här är fake. Men fastän jag inte ska lägga massa tid på att berätta varför jag tror det är en fake den här gången, så ska jag gå på delarna jag helt enkelt inte tål med dem, oavsett om spelet är äkta eller ej.
 
1. De hittar på saker att klaga på (som är bullshit.)
 
 
Unreal Engine är en spelmotor som bland annat används av Silent Hill, Bioshock, Alice: Madness returns och Kingdom Hearts III. Att påstå att det är fullt av buggar är en helt absurd anklagelse och en lögn.
 
2. De köper modeller som inte är gjorda för spel. 
Hästarna de visat upp är alla modeller från DAZ eller Hivewire, skapade för att användas i 3dart. Skulle det gå att animera? Kanske. Men frågan är framförallt: om de menar att de har ett så duktigt team, varför gör de inte sina egna hästar?
 
3. De säger JA till allting. 
Okej, jag är inte en spelutvecklare. Men att lova massa saker när man är i "Early development" är väldigt, väldigt dumt gjort. 
 
Det är inte för att SSO inte tycker att vi är värda tiden det tar att göra en funktion där man leder hästarna, de har förklarat flera gånger att det är väldigt svårt att göra det, bara. Hur kan då ett spel med ett väldigt litet team i Early Development redan lova att man ska kunna göra en massa saker? 
 
4. De kommer aldrig med en vettig uppdatering som bekräftar att de, in fact, är ett riktigt spel.
Nej, stillbilder räknas inte som vettig uppdatering. JAG kan fixa ihop en stillbild. Vad de gjort är att de lovat en video i över ett halvår och hittills hunnit publicera en lista på saker som kommer och en dåligt skriven text där det finns assassins och där karaktären först hette Enzio (vilket är galet likt Ezio. Slump? I think not.). I smell dålig fanfic. Och ärligt talat har jag sett fjortonåringar skriva bättre fics, i så fall. Frågan är varför det ens ska finnas en class som heter "Assassin" i ett hästspel. Hm.
 
 
 
HÄR är en länk till uppdateringen där fanfic... ehr, jag menar ebookutdraget och lite annat trams finns. Det är bara en bildlänk men jag kände verkligen inte för att lägga upp hela skiten på min blogg. Ni kan även se hur de säger "ja" till väldigt komplicerade önskemål när de fortfarande säger att de är i "early development" 
 
 
+ Bonus
Det fanns en punkt till där de talat illa om SSO på ett oinsatt och otrevligt sätt. Men då de tog bort den konversationen listar jag den inte, eftersom jag helt enkelt inte kan backa upp den med ett screenshot. Däremot pratade jag med en vän om det igår och kopierade vid tillfället texten. Jag förstår VARFÖR de tagit bort den, men, ja. Se detta som en bonus. Men tyvärr har jag ingen skärmdump, som sagt.
 

Sorry to say this, but if you want to compare, don't compare with this game. Star Stable had a completely different start and dedication to other things. You will see by crowdfunding that we have nearly nothing in common with SSO.  ~Nia
 
 
 


Kommentarer
Florencia Goldstorm

Måste helt klart hålla med dig - detta har pågått i flera år nu! Och, det är egentligen hur enkelt som helst att rita sådana bilder, med rätt utrustning, program och kunskap så kan man fiffla ihop något, fort. Tror inte att Riding High är ett officielt spel, dessutom kan "skaparna" få ett straff då de tar betalt. Genom att skänka RIKTIGA pengar till spelet ska man alltså få en egen häst som man designar på beställning.

Svar: Det intressanta är att de först ska släppa ett 2Dspel som någon form av beta - men att släppa ett 2Dspel INNAN ett 3Dspel går inte ihop någonstans. De kan inte använda materialet i ett 2Dspel i ett 3Dspel. Letar man upp de som sägs jobba på Riding High på t ex DeviantArt så hittar man bara 2Dbilder. Några som jobbar med 3D bör lämpligtvis visa upp vad de kan göra just i 3D för att marknadsföra sig själva. Ägaren till Riding High jobbade tidigare med ett 2Dspel lite liknande Howrse som hette typ Cavalcado, men detta lades ner. Min teori är att de vill tigga ihop pengar till Riding high, lansera 2Dspelet och sedan stanna där. Det är en ganska hård teori som såklart kan vara fel (just därför är det en /teori/.) För det går inte ihop att de lgäger tid och energi på 2Dhästar när de pratar om ett 3Dspel. Fölen som gavs ut till de som donerade pengar var alla 2Dföl. Detta var en teori jag och en kompis som jobbar med just spel diskuterade.
Genevieve Nightbard

2014-11-01 @ 19:50:28
URL: http://pixelstable.weebly.com
Anonym

Håller med! Det måste vara fake...

2015-09-27 @ 18:47:28


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0