Bloggutmaning - dag 4. Min historia med Star stable.

Detta är ett inlägg jag sett fram emot att få skriva.
 
Jag kan ärligt säga att jag är en av de som spelat SSO absolut längst bland oss vanliga dödliga. Jag var t ex test rider och en av de första att sätta min pixliga fot i spelet.
 
Min första kontakt med SSO som spel förutom de gamla hemsidorna som dök upp var när jag blev erbjuden en testryttarroll. Jag tror det var så att man skrev upp sig på hemsidan, i mejlet ser det nästan ut som att de sökt upp mig men så var det ju garanterat inte.
 
Som tack för hjälpen fick vi antingen en veckas eller en månads SR, jag minns inte exakt.
 
Jag fick rota igenom min gamla mejl, och jösses vad glad jag blev när jag såg att mejlet fanns kvar!
 
 
 
Det var alltså så det började. 
Ett tag senare släpptes spelet och min första karaktär, Gwendolyn, skapades. Denna slopades dock kort därpå för att jag ångrade utseendet på min starthäst. På den tiden kunde man förstås inte köpa nya hästar så jag kunde inte bara springa iväg och köpa en jag gillade bättre. Ni vet säkert själva vilken beslutsångest man kan få när man ska designa sin karaktär och häst för första gången!
 
Det fanns inte heller något riktigt SSOcommunity på den tiden, däremot hade forumet jag hängde på, och som hade haft någon form av SSO-vaka från den dagen en liten hemsida meddelade att SSO skulle bli verklighet. Denna försvann efter ett tag men dök upp igen.
 
Genevieve föds.
 

Det fanns ingen riktig baktanke när jag valde namnet Genevieve egentligen, jag var förtjust i Gwendolyn men ville inte ta samma namn, och Genevieve kändes som att det ändå var ganska likt. Jag är nöjd med namnet, fastän många verkar ha svårt att stava det. Tack och lov är det lätt att förkorta till bara Gen.
 
Jag skulle kunna ägna massa tid åt "hur SSO var i början" men jag känner att jag glidit lite från Topic.
 
 
Jag var med i Polluxklubben från det att jag var tio år och gick alltså med inte långt innan Starshine Legacy släpptes, jag lyckades nästan spela mig igenom alla spel (jag fastnade på sista nivån i SSL4) men jag tyckte om dem. Jag och min kompis brukade leka häst och jag var först avundsjuk för att hon "paxade" Starshine. Då hade inte de SSL2 kommit ut än, så jag fick hitta på en helt egen häst istället för att leka att jag hade Meteor. 
 
Senare kom Star stable, och jag älskade dem genast. Höstryttaren kommer alltid vara ett av mina favoritspel, jag älskar hur stort spelet är - men dessvärre har det skadats lite av SSO. Man blir bortskämd av den fina grafiken och ibland är det frusterande att hästen har så otroligt dålig uthållighet att man bara kan galoppera korta sträckor.
Ändå tittar jag ibland tillbaka på Star Stable och saknar faktumet att allt kändes så himla stort, just för att man inte kunde hålla full galopp kors och tvärs över hela kartan. En del av mig förespråkar fortfarande att man bara ska kunna ha snabb galopp, och sedan full galopp beroende på uthållighet (med undantag för lopp) men om det faktiskt skulle fungera i praktiken vet jag verkligen inte. 
 
 
Mycket har hänt, iallafall, från det att jag öppnade Polluxpaketet och installerade SSL, till att jag satt och spelade Hösrtyttaren och lyssnade näst intill konstant på Mando Diao (medan de fortfarande var bra.) medan jag passade mig för den urläskiga väderkvarnen nattetid till att jag testade SSO och skapade Genevieve.
 
Det har varit en underbar resa, och fastän jag ibland känner att SSO inte riktigt är "mitt" spel så tror jag att det är faktumet att jag har en så himla lång och nära historia till SSO som hindrar mig från att sluta spela.
Det känns som att eftersom jag var med från början, så ska jag bannemig vara med till slutet! 

Bloggutmaning - dag 3. Mitt stall.

Jag har sedan dess att stallfunktionen dök upp i spelet bott i Valedale. Det är på sätt och vis min favoritby - den är visserligen liten och var fram tills dinodalen ganska strategiskt dålig under långa perioder (dock inte under druidträningen, då var det underbart att ha så nära till paddocken) 
 
Jag har visserligen haft planer på att flytta vid flera tillfällen, ett tag var jag helt kär i Dews, men eftersom vi ännu inte kan flytta dit, och för att när vi väl kan det (mycket talar för det, ändå.) så lär det komma något dumt uppdrag som säkert går ut på att rensa bort alla fina tistlar :C (tistel är en av mina favoritblommor.)
 
Förutom att Valedale, enligt mig, är en av de klart vackraste byarna så har den fördelen att vara lite utav ett center för druiderna, vi har stenringen och bergspaddocken väldigt nära, och Elizabeth och Avalon bor i byn. 
 
 

Bloggutmaning - dag 2. Min Starthäst.

Min starthäst och trogna vän är en valack vid namn Nightsong. En lugn och harmonisk herre på ett okänt antal år med ett hjärta och guld och mod som ett lejon.

 

Nightsong är även den häst jag kallar ’druidhäst’ och faktiskt den enda jag tar med på uppdrag som rör huvudstoryn. Det är faktiskt en av de få rutiner jag håller stenhårt på; i slutändan så är det Nightsong som upplevt alla faror och som varit med och tränats för att klara av kommande uppdrag (druidträning t ex)

 

Spionera på aliens eller bara kånka lådor, en bra häst fixar allt! 
 

Bloggutmaning - dag 1. Om Mig.

Jag heter då Neo och går under namnet Genevieve Nightbard i spelet. Jag är 20 år gammal och skulle vilja påstå att jag även är en rutinerad Star*-spelare (Exkl. Star Academy.)  

Genevieve, eller ”Gen”, är jag själv fast modigare, skulle man kunna säga. Och då menar jag även hur hon/jag kan uppfattas i spelet. Jag vågar påstå att jag sällan känner mig så självsäker som i Star stable. Jag har ingen bestämd ålder på Gen, utan jag antar att hon är ungefär lika gammal som jag. Hon älskar hästar, druider och fika men hatar fiske, sprickstängning och James. Hon har överlag svårt för barn (typ som jag.) och pengagiriga kapitalister (definitivt som jag.) Ibland drar hon och dansar på Fort Pinta, oftast till någon fräsig åttiotalistisk discomusik.

Gen har gröna ögon – precis som jag och även hennes svarta hår var baserat på mitt eget vid den tiden. Detta har visserligen ändrats sedan dess, men Gen har inga planer på att byta hårfärg. Hon verkar smått konservativ då hon bara bytt frisyr en enda gång sedan spelet öppnade (vilket var typ samtidigt som hon anlände i Jorvik)

Hon är stolt klubbägare till Night Guards. 

 

 

Bloggutmaning - Start.

 
I brist på annat tänkte jag pröva på Esmes ypperliga bloggutmaning, är ni sugna på att prova den eller någon av hennes andra utmaningar så är det bara att klicka på bilden så kommer ni direkt till inlägget. 
 

lång historia kort:

Min brorsa streamade upp allt internet så jag har varit utan i några dagar. Det är tack vare mitt mobilnät jag kan skriva detta. 
Så, på onsdag är det tillbaka. 

Tills dess, vad tycker ni om senaste uppdateringen?  Har jag något att se fram emot? :)

RSS 2.0