Star stable i Brottscentralen.

Ett ganska trist inlägg som jag inte har koll på om det uppmärksammats mycket tidigare, men Star stable var nyligen med i Brottscentralen. 
 
Nu verkar det som att det mesta utspelade sig på KIK, däremot måste jag rikta en känga mot att de menar att de gör mycket för att förhindra sådant här från att hända: JA, det är möjligt att det händer. MEN de har missat mycket primära saker. Det känns som att de lovat det i evigheter. Jag ogillar att tala illa om SSOs verksamhet, men detta är kritik jag känner att jag till 100% kan stå bakom. (Ja, jag vet att jag har varit bra på att gnälla, det innebär inte för all del att jag inte respekterar Star stable entertainment.) 
 
Jag hoppas verkligen att detta är något SSO överväger. Jag tvivlar inte en sekund på att de ser det hela som en otroligt allvarlig händelse. 
 
1. Det är svårt att rapportera spelare som missköter sig. Detta borde kunna göras i spelet direkt, antingen genom att 'flagga' en spelare som missköter sig, så att det på något sätt noteras var och i vilken chatt detta skedde så att folk i efterhand kan kolla upp loggarna. Detta med en tydlig information att missbruk av funktionen kan leda till varningar och i värsta fall avstängning. (för någon kommer garanterat känna att 'Men då kan man ju bara spamma med sånt?!') 
 
2. Det finns inga tydliga regler utöver användarantalet. Men det är sjukt naivt att tro att alla läser dem. Det behövs tydliga och förenklade regler som känns relevanta och aktuella för just star stables chatt. Dessa ska vara skrivna i ett språk som är lätt att förstå för samtliga, och som ska vara lätta att överföra på praktiska händelser. "Dejtingverksamhet" är förbjudet, men folk inser inte att det även gäller rollspelande i spelet. Dejtingverksamhet som ord är lätt att tolka som att det är förbjudet att ragga för träffar IRL. Vilket det förstås också är.
 
2a. Ja, användaravtalet ÄR ett kontrakt. Det är genom detta SSO informerar att de har rätt att sparka ut dig för regelbrott oavsett hur mycket varor du köpt av dem (SC, SR osv.) De är inte skyldiga att låta dig spela vidare för att du har ett livstids starridermedlemskap. MEN på många sätt känns det som att användaravtalet är mer skyddande för företaget än för andra spelare. Med andra ord bör regler finnas lätttillgängliga JUST för att det förekommer mobbing och stötande bettende mot andra spelare.
 
3. Det finns inga synliga moderatorer i spelet. Förut var Game Masters mer aktiva och syntes mer i spelet, grejen är att det inte är en Game Masters huvudsakliga uppgift att vaka över chatten. Game Masters har hittills varit folk som jobbar på spelet rent allmänt. Inte chattvakter. (Fast som vissa säkert har märkt så har framförallt GME en del klös när det kommer till ungar som prompt ska missköta sig ;p ) 
 
 
Mina förslag?
 
Ha en ikon där du kan trycka upp reglerna och därmed ha dem svart på vitt. Inte under "Hjälpavsnitt" utan på en separat plats. Ha sedan en knapp där det står "Anmäl spelare för regelbrott" under eller något liknande. Ha en vettig funktion som är lätt både för spelare och för ansvariga anställda att hantera. 
 
Ha någon form av moderatorer som kan varna eller som mest 'frysa' spelare från chatten tills dess att en ansvarig kan kolla upp och avgöra om personen ska slängas ut, varnas eller bara få fortsätta spela. Ha inte bara kontorsanställda till detta - ta folk som spelar privat som även kan hålla koll t ex på fredagkvällarna. Mycket skit händer på kvällar och nätter. Det kanske är krångligare, men det har fungerat i andra spel (Horse isle t ex) och framförallt så bör säkerhet vara A och O. 
 
 

Mitt fjordingteam.

Jag har varit allmänt kass med att berätta om mina senaste hästköp - och det har blivit så många som tre stycken, nåväl, jag berättade om Bronski och jag nämnde Vilkas, men igår impulsköpte jag ytterligare en fjording efter att jag insett att jag verkligen saknade charmen med en stark kontrast i manen hos de två jag redan hade.
 
Vilkas och Bronski är väldigt vackra, jag älskar färgerna. MEN jag kunde inte låta bli att känna att jag verkligen ville ha den effekt det svarta gör i manen på de andra hästarna, så, jag köpte mig en tredje fjording.
Jag har i princip gett upp levlandet helt. En fjärde fjording kommer, jag har redan dreglat över den mörkare nya fjordingen, men det kommer inte ske än på ett tag iallafall! 
 
 
 
Ever Dream - Gethin, Wolf Cry - Vilkas, Pop top - Bronski.
 

SNÄLLA, hjälp till!

Nu är det så att en kille riskerar att utvisas från Sverige där han går i skolan, har vänner och ett faktiskt liv, han har även vant sig vid det Svenska samhället. Utvisas han kommer han hamna på ett _barnhem_ i Kanada där han är född, men inte har några förbindelser whatsoever. 
 
Det tar inte mer än ett par sekunder, snälla, snälla skriv på.
 
 
Ni måste ange för + efternamn och stad, men ni måste INTE kryssa i rutan där det står "visa mitt namn på denna sida också!" ni kan mao vara 'osynliga' 
 
 
Snälla, skriv under och sprid väldigt gärna.
 
 
Klicka här! 

Ouff, fullt upp!

Okej, så, gårdagens uppdatering. (okej, egentligen är det förrgår, men klockan är tjugo över två på morgonen och om mindre än tio timmar kommer jag sitta i en bil till en begravning. Jag borde sova.)
 
Uppdrag - woho! Verkligen jättekul, och en hel drös av dem, dessutom? och de är ganska klassiska uppdrag ändå. 
 
Snön är borta - ärligt talat tycker jag det är väldigt skönt, på sätt och vis kanske snön tappat charmen efter att man kutat runt så mycket i dinodalen? jag påpekade för någon klubbkamrat (vilken mer exakt minns jag dessvärre inte.) att det verkligen kändes helt sjukt att lämna dinodalen efter någon timma och komma ut i det färgglada Valedale. Förhoppningsvis har jag inte spenderat lika mycket tid i Dinodalen dagarna innan snön kommer nästa år, det gjorde att det kändes mindre spännande. Är det någon som känner detsamma?
 
Kläder - snygga, I approve! Har inte köpt något än, dock. 
 
Jag tror det var allt?
 
Jag är utled på levlandet och rider runt på Bronski som fortfarande (!) är level 1. Hur jag ids är ett mysterium.
 
 
Sen har jag nu bokat biljetter till stockholm, det är ett bra tag kvar men jag åker upp den 26e februari och åker hem på kvällen lördagen den 28e. Och under lördagen har jag förmodligen hunnit fika med Esme och förhoppningsvis hittat på något annat skoj. Kom gärna med tips!
Detta är en planerad spontantripp, i princip. Jag åker egentligen inte upp för mycket mer anledningar än att jag kan. :)
 

Elitism, respekt och klassförakt. (eller: Neo är arg.)

Är det någonting jag tänkt på så är det hur sjukt ohyfsade många SSOspelare är. För SSO är lite uppdelat.
 
Det finns de som sysslar med hästar på fritiden-
och de som inte gör det.
 
Jag började spela hästspel innan jag visste ett skit om hästar. Jag visste absolut INGET. Nada. 0. 
Okej, där överdrev jag. Jag visste förstås att de var däggdjur, hade fyra ben och var vackra, och sådant.
Men ingenting man vanligtvis lär sig på teorin i ridskolan. Mina kompisar red, men jag kunde inte. Det kostade mycket och mina föräldrar var skilda och jobbade slitigt inom industrin. Men jag lekte med mina barbiehästar och mamma tog med mig till biblioteket så att jag fick låna hästböcker att läsa. Serietidningar fick jag också då och då. 
 
"Vad är en sadelgjord?"
"MEN ÅÅÅÅH, VET DU INTE DET???"
 
Vet du vad?
 
Jag vill ärligt talat smeka ditt ansikte.
 
Med min knytnäve.
 
Hårt.
 
Upprepade gånger.
 
 
För vet du vad det äckliga är?
 
Du uppför dig som ett äckligt, elitistiskt as. 
 
Nej, jag överdriver inte mina åsikter. 
 
 
Jag har skrivit om det innan, men jag tar upp det igen.
 
 
"Det där lär man sig i ridskolan!" 
 
Vet du vilken en av sveriges dyraste sporter är? Jo, ridning. 
 
Så du är inte bara ett äckligt, respektlöst översittaras som inte kan uppföra dig.
 
Du använder dig utav klassförakt och verkar inte inse hur många människor i detta land som inte önskar mer än att få ta ridlektioner, men inte har råd. För att de kostar ~100~ per lektion, utrustning inte inkluderat. 
 
 
Skärp dig. Förklara snällt eller håll käften.
 
 

Ny pålle!

Jag hade redan en fjording jag inte bloggat om sedan tidigare, jag är överlag sämst på att berätta vad jag köper för hästar. Men nu kan vi ägna två minuter åt hästen jag köpte för tio minuter sedan.
 
 
Detta är då Poptop - Bronski
 
Namnet kommer helt enkelt från gruppen Bronski Beat, som gjort låten Why? som jag lyssnat ohyfsat mycket på på sistone. Den är ganska passande om ni ska iväg och dansa i Fort Pinta ikväll, så jag slänger in en länk.
 
 
 
 
 Det är något fint med att ha en otroligt varierad musiksmak :') 
 
 

Tillfälligt avbrott i avbrottet! VIT FJORDING.

Förlåt, men till alla som grinar över att vita fjordingar inte finns.
 
 
:)))))
 
 
Bildkällan kommer ni till om ni klickar på bilden. Jag äger den inte.
 
Detta säger Wikipedia om vita fjordingar:

Kvit, "white"
Along with the recognised five shades of dun, two cream dilution alleles (CCr) on any other colour results in a horse with a light cream coat colour and blue eyes. This colour is called "kvit" ("white") in Norwegian, and is known as cremello, perlino or smoky cream in other breeds. A dun with double cream dilution will have faint or indistinguishable primitive markings. In the Fjord horse, Kvit was traditionally considered undesirable, and thus is a very rare colour in the breed due to intentional selection against it. Nonetheless, it is a normal colour within the gene pool, as the nature of cream genetics statistically will result in the occasional kvit horse any time two horses that both carry a single copy of the cream dilution are mated, such as an ulsblakk and/or a gulblakk.

 

 

 

Peace out.

 

åh, och jag har en tumblr. nightbard.tumblr.com den är inte superaktiv men jag jobbar på't! om ni har tumblr får ni väldigt gärna följa. Följer jag tillbaka så är det via min privata blogg, silvervarg, eftersom nightbard är en underblogg.

 

Jag har fortfarande en paus från bloggen.

 

Ni kan nu även nå mig på KIK, där heter jag silvervittra. Ni kan skriva om vad som helst, typ! 

Paus

Jag har visserligen varit borta i en halv evighet redan, men från min födelsedag till julafton till nyår är det sällan helt bra, det är nämligen så att jag får fetångest av alla tre, jag fixar faktiskt inte högtider särskilt bra alls (jag hatar tidsmässiga milstolpar) och nyligen dog min kamrat i det lokala parti jag är aktiv i, och min moster har som tidigare berättat cancer och jag kan inte sluta tänka på att detta förmodligen var hennes sista jul.

Så jag hoppas ni förstår att jag inte har energin just nu, det känns bara sjukt tungt. Sen genomgår jag typ en personlig kris som jag visserligen har börjat få kuratorhjälp med.MEN

Tack alla så supermegamycket för alla gratulationer på min födelsedag, jag blev verkligen hur glad som helst, ni är alla så himla, himla fina.

Jag hoppas vi hörs snart igen.
Bloggen är INTE övergiven, MEN jag måste helt enkelt säga att jag inte har någon ork just nu. Jag spelar knappt SSO som det är för närvarande.
 
 
Ni kan annars nå mig på min mejl eller över snapchat, jag har ny mobil så nu fungerar ÄNTLIGEN chattfunktionen. Där heter jag, skräll nog, nightbard.
 
Vissa lägger till mig på instagram, där jag också heter nightbard, vilket är okej. MEN jag följer inte SSOkonton. Det är en privat instagram så jag lägger inte heller upp SSObilder. 
 

RSS 2.0