Star stable i Brottscentralen.

Ett ganska trist inlägg som jag inte har koll på om det uppmärksammats mycket tidigare, men Star stable var nyligen med i Brottscentralen. 
 
Nu verkar det som att det mesta utspelade sig på KIK, däremot måste jag rikta en känga mot att de menar att de gör mycket för att förhindra sådant här från att hända: JA, det är möjligt att det händer. MEN de har missat mycket primära saker. Det känns som att de lovat det i evigheter. Jag ogillar att tala illa om SSOs verksamhet, men detta är kritik jag känner att jag till 100% kan stå bakom. (Ja, jag vet att jag har varit bra på att gnälla, det innebär inte för all del att jag inte respekterar Star stable entertainment.) 
 
Jag hoppas verkligen att detta är något SSO överväger. Jag tvivlar inte en sekund på att de ser det hela som en otroligt allvarlig händelse. 
 
1. Det är svårt att rapportera spelare som missköter sig. Detta borde kunna göras i spelet direkt, antingen genom att 'flagga' en spelare som missköter sig, så att det på något sätt noteras var och i vilken chatt detta skedde så att folk i efterhand kan kolla upp loggarna. Detta med en tydlig information att missbruk av funktionen kan leda till varningar och i värsta fall avstängning. (för någon kommer garanterat känna att 'Men då kan man ju bara spamma med sånt?!') 
 
2. Det finns inga tydliga regler utöver användarantalet. Men det är sjukt naivt att tro att alla läser dem. Det behövs tydliga och förenklade regler som känns relevanta och aktuella för just star stables chatt. Dessa ska vara skrivna i ett språk som är lätt att förstå för samtliga, och som ska vara lätta att överföra på praktiska händelser. "Dejtingverksamhet" är förbjudet, men folk inser inte att det även gäller rollspelande i spelet. Dejtingverksamhet som ord är lätt att tolka som att det är förbjudet att ragga för träffar IRL. Vilket det förstås också är.
 
2a. Ja, användaravtalet ÄR ett kontrakt. Det är genom detta SSO informerar att de har rätt att sparka ut dig för regelbrott oavsett hur mycket varor du köpt av dem (SC, SR osv.) De är inte skyldiga att låta dig spela vidare för att du har ett livstids starridermedlemskap. MEN på många sätt känns det som att användaravtalet är mer skyddande för företaget än för andra spelare. Med andra ord bör regler finnas lätttillgängliga JUST för att det förekommer mobbing och stötande bettende mot andra spelare.
 
3. Det finns inga synliga moderatorer i spelet. Förut var Game Masters mer aktiva och syntes mer i spelet, grejen är att det inte är en Game Masters huvudsakliga uppgift att vaka över chatten. Game Masters har hittills varit folk som jobbar på spelet rent allmänt. Inte chattvakter. (Fast som vissa säkert har märkt så har framförallt GME en del klös när det kommer till ungar som prompt ska missköta sig ;p ) 
 
 
Mina förslag?
 
Ha en ikon där du kan trycka upp reglerna och därmed ha dem svart på vitt. Inte under "Hjälpavsnitt" utan på en separat plats. Ha sedan en knapp där det står "Anmäl spelare för regelbrott" under eller något liknande. Ha en vettig funktion som är lätt både för spelare och för ansvariga anställda att hantera. 
 
Ha någon form av moderatorer som kan varna eller som mest 'frysa' spelare från chatten tills dess att en ansvarig kan kolla upp och avgöra om personen ska slängas ut, varnas eller bara få fortsätta spela. Ha inte bara kontorsanställda till detta - ta folk som spelar privat som även kan hålla koll t ex på fredagkvällarna. Mycket skit händer på kvällar och nätter. Det kanske är krångligare, men det har fungerat i andra spel (Horse isle t ex) och framförallt så bör säkerhet vara A och O. 
 
 


Kommentarer
Esme Silverforce

Jag hävdar (som jag tidigare har gjort i den här diskussionen) att det i grund och botten gäller att föräldrar har ansvar för vad sina barn gör på internet, men självklart håller jag helt med om att SSO's säkerhet måste stärkas på det här sättet. Jag har alltid stört mig på att det är så förbenat krångligt att rapportera folk... Och jag vet inte hur många gånger jag bett SSO om att bara skicka ut chattregler till alla spelare. Så svårt kan det ju inte vara...

Svar: Absolut, jag instämmer förstås helt. Det är idiotiskt att föräldrar låter internet sitta barnvakt. Som om det skulle vara så himla säkert. Det finns inga ursäkter när vuxna människor ständigt informeras om farorna på nätet och kapade kontouppgifter överallt. Men sso har helt klart ganska primära brister. fast det har vi ju redan diskuterat många gånger!
Genevieve Nightbard

2015-01-27 @ 08:25:08
URL: http://monokerus.se


Kommentera inlägget här:


Namn: (Anonyma kommentarer undanbedes)
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0